Pyhä

Loma Pyhällä on täynnä seikkailuja!
Pyhä on aktiivisen luontoliikkujan ympärivuotinen tunturikeskus Lapissa Pelkosenniemen ja Kemijärven kuntien rajalla. Pyhälle on hyvät kulkuyhteydet, niin omalla autolla, kuin myös julkisilla kulkuyhteyksillä liikkuville. Lähin lentokenttä on Rovaniemellä 133 kilometrin päässä ja lähin rautatieasema Kemijärvellä 58 kilometrin päässä. Lento- ja junayhteydet yhdessä päivittäisten bussivuorojen kanssa Rovaniemeltä ja Kemijärveltä tarjoavat vaivattoman väylän tunturiin. Liikkuminen Pyhän alueella on helppoa sillä kaikki palvelut ovat kävelyetäisyydellä.Loma-aikoina Pyhällä liikennöi Pyhä Shuttle-bussi, joka liikennöi maksutta Pyhän keskusalueella.

Talvisin Pyhän erinomaisessa kunnossa olevat rinteet tarjoavat monipuolisesti laskettavaa niin aloittelijoille kuin laskuharrastuksessaan pidemmälle edistyneille konkareille. Rinteiden lisäksi Pyhä tarjoaa valtakunnan parhaat vapaalaskumahdollisuudet. Pyhällä Suomen kauneimmat kurut ja mahtavimmat mäet odottavat vapaalaskijaa. Pyhällä hiihtämisestä voi laskemisen lisäksi nauttia hyvin hoidetuilla laduilla. Yhtenäinen 150 km latuverkosto naapuritunturi Luoston kanssa tarjoaa leveät murtomaahiihtobaanat niin perinteisellä kuin luistelutyylillä hiihtämiseen. Hiihtoretki tunturista toiseen on kevätauringon paistaessa mitä parhain tapa nauttia ulkoilupäivästä.

Pyhä-Luosto kansallispuisto tarjoaa ympärivuoden oivat retkeilymahdollisuudet. Talvella voit tutustua kansallispuistoon, lumikenkäillen, talvipyöräillen ja hiihtäen. Kesäisin kansallispuiston reitit soveltuvat erinomaisesti päiväretkeilyyn. Kansallispuistoon voi tutustua myös pyörän selästä. Olipa kesä tai talvi kansallispuistoretki kannattaa aloittaa Luontokeskus Naavasta, josta saat parhaat retkeilyvinkit ja ajantasaiset tiedot retkipäivän varalle. Samalla kannattaa varata aikaa myös luontokeskuksen näyttelyyn tutustumiseen.

Yhteistyössä Visit Pyhä-Luoston kanssa, toivotamme teidät tervetulleeksi Pyhälle!

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Pyhä-Luoston kansallispuisto

Wildlife & Nature

Erinomainen päiväretkikohde ympäri vuoden. Sulan maan aikaan kansallispuisto käsittää 150 kilometriä kesäreittejä, joista osalla myös pyöräily on sallittu. Talvisin kansallispuistossa on mahdollista hiihtää, pyöräillä tai lumikenkäillä merkityillä reiteillä. Pyhä-Luoston kansallispuiston on tunnettu geologiastaan, kuruistaan, suoalueistaan sekä jopa 400-vuotiaista ikimetsistä. Pyhän puoli kansallispuistosta, yksi Suomen vanhimmista, on perustettu vuonna 1938. Pyhä-Luoston kansallispuistossa kannattaa vierailla metsäsaamelaisten pyhillä paikoilla.

Koe Pyhän huippu

Landscapes & Sceneries

Feel the peak 6-hengen kuomullinen istumahissi PyhäExpress vie laskettelijoiden lisäksi jalankulkijat nopeasti ylös tunturiin ja Feel the Peak -elämyksen alkupisteelle. Hissi on toiminnassa talvikaudella, sekä kesäisisin juhannukselta alkaen, ja ruskassa. Hyppää maisemahissin kyytiin huipulle, hengitä sisään aavaa tunturinäkymää ja päästä mieli seikkailemaan pitkälle Lapin erämaahan. Matka Pyhälle ei ole täydellinen, jos ei ole nähnyt maisemaa tunturin huipulta, aivan kansallispuiston reunalta.

Luontokeskus Naava

Wildlife & Nature

Luontokeskus Naava kätkee sisälleen lumoavan luontonäyttelyn, jossa voit tutustua kaikkia aisteja käyttäen Pyhä-Luoston kansallispuiston luontoon ja alueen kulttuurihistoriaan – syviin kuruihin, korkeisiin keroihin ja muinaisten metsäsaamelaisten pyhiin paikkoihin. Neuvonnasta, joka on samalla alueen matkailuinfo, josta vinkit retkeilyyn. NaavaShopissa voit tehdä ostoksia ja Café Loimussa nauttia lounasta tai paikallisia leivonnaisia kahvin kera.

Pyhän hiihtokeskus ja takamaastot

Outdoor & Sports

Pyhän erinomaisessa kunnossa olevat rinteet tarjoavat monipuolisesti laskettavaa niin aloittelijoille kuin laskuharrastuksessaan pidemmälle edistyneille konkareille. Hiihtokeskus käsittää 15 rinnettä ja 9 hissiä. Rinteiden lisäksi Pyhä tarjoaa valtakunnan parhaat vapaalaskumahdollisuudet. Pyhällä Suomen kauneimmat kurut ja mahtavimmat mäet odottavat vapaalaskijaa.