Pyhtää

Vierailun arvoinen paikka
Aikaisin maininta Pyhtäästä on vuodelta 1347. Alueen taloudelliseen kehitykseen vaikuttivat meren ja Kymijoen läheisyys sekä "Suuri rantatie" - postin ja armeijan väylä Turusta Viipuriin, joka on rakennettu varhaiskeskiajalla.

Pyhtää sijaitsee Kymijoen suistoalueella luoden vesiväylän, joka tarjosi luonnollisen ympäristön kaupan kehittymiselle. Kaunissaari, sekä retkeilijöiden ja hiihtäjien suosikki - Valkmusan kansallispuisto - saavat sykkeesi takuulla kohoamaan. Kansallispuisto on ainutlaatuinen pala erämaata, johon kuuluu Munasuo, joka on Suomen suurin korotettu suo, ja Kananiemensuo, joka tunnetaan märän suon elinympäristöstään, joka kiinnostaa erityisesti sen tieteellisistä syistä! Olitpa sitten luonnonystävä tai et, nämä suot ovat yhtä henkeäsalpaavan kauniita kuin Lappi.

Pyhtää on yksi Suomen vanhimmista kunnista, joka lähestyy 700 vuoden ikää. Ehkä ikä ja kaikki mitä Pyhtää on käynyt läpi yhdistettynä nykyaikaiseen johtamiseen sekä viisaus ja yhteistyökyky ovat ​​tehneet keskiaikaisesta kunnasta modernin, joka on täynnä elinvoimaa ja energiaa.

Yhteistyössä Visit Kotka-Haminan kanssa toivotamme teidät tervetulleeksi Pyhtäälle!

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Kaunissaari

Wildlife & Nature

Kaunissaari on idyllinen kalastajakylä ja suosittu lomakohde, joka sijaitsee noin tunnin laivamatkan päässä Kotkasta. Kaunissaaren kylä on valtakunnallisesti merkittävä, suojeltu perinnemaisema. Kulje kalastajakylästä syvemmälle saareen pitkin helppokulkuisia polkuja, joita saaren asukkaat ovat käyttäneet iät ajat. Käy katsomassa jääkauden muovaamaa pirunpeltoa saaren korkeimmalla kohdalla ja vieraile saaren omalla, vanhalla hautausmaa Kaunissaareen pääsee vuoden ympäri yhdysaluksella Kotkasta, jolla merimatka saarelle kestää noin kaksi tuntia.

Valkmusan kansallispuisto

Wildlife & Nature

Valkmusan laajat suoalueet antavat kävijöille mahdollisuuden rentoutua ja nähdä, kuulla, haistaa ja jopa maistella ympärillä olevaa luontoa. Kansallispuiston soinen ympäristö on poikkeuksellisen Etelä-Suomessa. Alueen elämään voit tutustua myös näkötornilta.

Pyhtään keskiaikainen kivikirkko

History & Architecture

Noin vuodelta 1460 peräisin oleva Pyhtään kirkko rakennettiin Kymijoen Pyhtään haaran ja Suuren rantatien, Kuninkaantien, risteykseen. Sisustusarkkitehtuuri sen erityisillä pylväillä ja holviratkaisuilla on itsessään näkemisen arvoinen. Kolmilaivaisen kirkkosalin holvissa ja seinissä on keskiaikaista maalauskoristelua. Kirkon pohjoisseinällä on kuva Pyhästä Kristoforoksesta, kaikkien tiellä kulkijoiden suojeluspyhimyksestä. Keskiaikaisesta sisustuksesta on säilynyt alttarikaappi ja viisi puuveistosta.

Stockforsin tehdasalue

Arts & Culture

Historiallinen Stockforsin tehdasalue sai alkunsa vuonna 1902, jolloin Ole Nerdrum ja Olaf Bulow perustivat alueelle puuhiomon. Stockfors Oy Ab oli tuolloin yksi Suomen suurimmista mekaanisista sellutehtaista, joka tuotti sellua paperiteollisuudelle ja vientiin. Kesäisin Stockforsin taidenäyttely kokoaa viimeisimmät taiteen uudet tuulet vanhan tehdasalueen vaikuttaviin saliin. Alueella toimii myös hotelli Patruunantalo (avoinna pyynnöstä), Pakkausmuseo, lintuhoitola ja karting-rata.

Kymijoki

Outdoor & Sports

Kymijoki on Etelä-Suomen valtavirta, joka tarjoaa upeat puitteet luontoelämyksille. Maisemat vaihtelevat erämaasta, maaseudun viljely ja kylämaisemiin. Jos etsit rauhaa, seikkailuja, melontaa, koskenlaskua, kalastusta tai vesiurheilua, löysät sen varmasti Kymijoen koskelta. Joen varrella on useita mainitsemisen arvoisia paikkoja, kuten Hirvikoski, Strömfors, Stockfors, sekä ainoa käsikäyttöinen merisulku, Strukan sulku, joka sijaitsee Pyhtäällä.