Raasepori

Lähellä. Mutta erilainen.
Raaseporin sijainti Suomen etelärannikolla, Helsingin ja Turun puolivälissä, on lähempänä kuin luulisi. Matka vie vain hieman yli tunnin näistä kaupungeista, mutta saapuessasi astut aivan toiseen maailmaan.
Täällä voit kokea rauhaa, helppoa asumista ja pikkukaupungin viehätystä. Raaseporin kunta on nimetty keskiaikaisen linnan mukaan, ja alueella on useita vierailun arvoisia historiallisia paikkoja.

Tutustu suosittuun Fiskarsin käsityöläiskylään, joka on voittanut Suomen parhaan kulttuurikohteen palkinnon 2019. Tee kävelyretki Tammisaaren vanhankaupungin puutaloalueella tai nauti rauhasta sekä hiljaisuudesta upean Svårta-kartanon ympäristössä. Jos pidät luonnosta, voit pyöräillä kauniissa maisemissa, käydä meditatiivisella kävelyllä metsässä ja poimia marjoja sekä sieniä. Hengitä raikasta saaristoilmaa saariston kallioilla tai lähde melontaretkelle. Nauti paikallisista mauista viihtyisissä kahviloissa sekä ravintoloissa ja osta puhtaita raaka-aineita markkinoilta ja maatiloilta. Raasepori soveltuu täydellisesti päiväretkikohteeksi, mutta parhaan kokemuksen saamiseksi kannattaa viipyä pidempään. Voit vuokrata mökin ja nauttia saariston nähtävyyksistä ja upeista auringonlaskuista.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Fiskarsin kylä

Arts & Culture

Palkittu Fiskarsin kylä on kohteena ehdottomasti ainutlaatuinen. Kylä perustettiin 1700-luvulla ja se tunnetaan suomalaisten taiteen ja designin keskuksena. Korkealaatuiset ravintolat, kokoustilat ja majoitukset, sekä lukuiset työpat, tapahtumat ja kaupat tarjoavat kävijälle reilusti nähtävää ja tekemistä ympäri vuoden. Kylää ympäröi luonto lyhyillä kävelykierroksilla ja yli 60 km pitkiä maastopyöräilyreittejä.

Tammisaaren vanha kaupunki

History & Architecture

Tammisaaren vanha kaupunki puutaloineen levittäytyy meren rantaan. Katujen nimet kertovat satojen vuosien takaisesta elämästä ja siitä, miten kaupunkilaiset tulivat toimeen. Kadut ovat olleet olemassa sellaisenaan samalla paikalla jo 1500-luvulla. Hatuntekijänkatu, Liinakankurinkatu, Hansikkaantekijänkatu, Nahkurinkatu ja Sepänkatu paljastavat, että Tammisaari oli taitavien käsityöläisten asuinaluetta.

Tammisaaren saariston kansallispuisto

Wildlife & Nature

Tammisaaren saariston kansallispuisto ulottuu sisäsaaristosta avomerelle saakka. Lähes 90 % puistosta koostuu vesialueista ja puistossa suojellaankin sekä veden ylä- että alapuolista luontoa. Kesän aikana Tammisaaren saaristo on suosittu veneilijöiden kesken. Alue tarjoaa myös sukeltajille nähtävää ympäri vuoden. Merenpohjan ja haaksirikon eri muodot tarjoavat kokemuksia meren pinnan alla. Saaret Fladalandet, Modermagan, Älgö ja Jussarö ovat myös ehdottomasti näkemisen arvoisia kohteita.