Rauma

Kahden UNESCOn maailmanperintökohteen kaupunki
Maailmanperintökohde Vanha Rauma on laaja ja yhtenäinen keskiajalta peräisin oleva puukaupunkialue. Vanhassa Raumassa historia elää täydellisessä harmoniassa modernin kaupan ja paikallisten asukkaiden kanssa. Alueelta löytyy valikoima laadukkaita kahviloita, ravintoloita ja ihastuttavia putiikkeja. Idyllistä tunnelmaa täydentävät museot, ihanat puutarhat, tori ja keskiaikainen Pyhän Ristin kirkko.

Toinen maailmanperintökohde on Sammallahdenmäen pronssikautinen hautaröykkiöalue. Alueella on 36 eri muotoista ja kokoista hautaröykkiötä ja ne sijaitsevat kauniin metsän keskellä. Raumalla on värikäs merellinen historia. Merenkulku on vuosisatoja tuonut kaupunkiin kansainvälisen ilmapiirin.

Rauman saaristo on osa Selkämeren kansallispuistoa, joka tarjoaa upean ympäristö niille, jotka rakastavat merta ja ulkoilua. Esimerkiksi Kylmäpihlajan majakkasaari avomeren äärellä on loistava vierailukohde. Vilkas kulttuurielämä ympäri vuoden lisää Rauman vetovoimaa. Raumalla kädentaitoja on aina arvostettu. Kaupungin maine pitsikaupunkina on peräisin 1700-luvulta.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Vanha Rauma, UNESCO maailmanperintökohde

History & Architecture

Vanha Rauma on Pohjoismaiden laajin puukaupunkialue, jolle myönnettiin UNESCOn maailmanperintökohteen arvo vuonna 1999. 30 hehtaarin alueella mutkittelevat kadut ja sokkeloiset korttelit kätkevät sisäänsä yli 600 rakennusta, satojen ihmisten kodit ja yli sata persoonallista putiikkia ja ravintolaa.

Sammallahdenmäki, UNESCO

History & Architecture

Sammallahdenmäen hautaröykkiöalue sijaitsee noin 20 km Rauman keskustasta. Kokonaisuus kertoo Skandinaviassa pronssikaudella ja varhaisella rautakaudella (1500–500 aa.) eläneen yhteisön uskonnosta ja hautaustavoista. Alueella on 36 eri kokoista ja muotoista hautaröykkiötä kallioharjanteilla ja kangasmaastossa.

Rauman saaristo

Landscapes & Sceneries

Rauman saaristo on Selkämeren kansallispuiston keskeistä aluetta. Saariston luonto on kiehtova ja monipuolinen ja se tarjoaa runsaasti elämyksiä. Rauman saaristo koostuu noin 300 luonnonkauniista saaresta aivan kaupungin kupeessa. Tarjolla on hyvät reitit ja polut vaeltamiseen ja melontaan. Matkailusaarilla on majoitus- ja ravintolapalvelut.

Kylmäpihlajan majakkasaari

Landscapes & Sceneries

Ulkomeren äärellä, noin 10 km mantereelta, sijaitsee Kylmäpihlajan majakkasaari. Kylmäpihlajan majakka nousee kohti korkeuksia meren ja tuulen hiomien kallioiden keskeltä. Majakan näköalatasanteelta ja tornin hotellihuoneista avautuu mahtava näköala suoraan avomerelle. Majakalla on ravintola-, kahvila- ja saunapalvelut. Kesäaikaan saarelle kulkee säännöllinen vesibussiliikenne.

Nyplätty Pitsi

Arts & Culture

Pitsinnypläys on Raumalla vanha perinne. Raumalla on nyplätty ainakin 1700-luvun puolesta välistä lähtien. Perinteinen pellavalangasta nyplätyn pitsiliinan ohessa se taipuu metallista nyplättynä koruiksi, taiteeksi ja installaatioksi tai graafikon käsissä visuaaliseksi ilmeeksi. Perinteistä raumalaista pitsiä on esillä Vanhalla Raatihuoneella. Raumalla järjestetään heinäkuussa Pitsiviikko festivaali. Tämä monipuolinen tapahtuma soveltuu koko perheelle.