Rovaniemi

Joulupukin kotikaupunki ja Lapin pääkaupunki
Täsmälleen Napapiirillä sijaitseva Rovaniemi on Lapin pääkaupunki ja Joulupukin kotikaupunki. Rovaniemi monipuolisine palveluineen on erinomainen tukikohta Lapin lomaan. Lähde retkille omatoimisesti tai oppaan johdolla, vieraile kulttuurikohteissa ja nauti upean yllättävästä ravintolatarjonnasta. Eikä toki kannata unohtaa vierailua Joulupukin luona Napapiirillä.
Rovaniemi tarjoaa kävijöilleen pohjoista kaupunkikulttuuria, kuten tapahtumia, teatteria ja musiikkia. Lapin luonto on keskustassakin aina vain kävelymatkan päässä ja maisemaa hallitsevat kaupungin kohdalla risteävät joet ja ympäröivät vaarat.
Etsit sitten elämyksiä ja toimintaa tai rauhoittumista upeissa maisemissa on Rovaniemi täydellinen kohde vuodenajasta riippumatta. Rovaniemelle matkustat helposti autolla, junalla tai lentäen.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Arktikum

History & Architecture

Arktikum on museo ja tiedekeskus, joka esittelee pohjoisen luontoa, historiaa ja kulttuuria. Arktikumin näyttelyt vievät sinut seikkailulle Suomen Lappiin ja laajemmin arktisille alueille. Tiedekeskus on avoinna tiistaista sunnuntaihin ympäri vuoden. Arktikumissa on kahvila sekä lappilaisia tuotteita tarjoava myymälä.

Joulupukin Pajakylä, Napapiiri

Arts & Culture

Joulupukin Pajakylässä Rovaniemellä voit tavata joulupukin ja ylittää Napapiirin sekä nauttia joulun taiasta vuoden jokaisena päivänä. Joulupukin Pajakylästä löydät useita matkamuistomyymälöitä, Joulupukin pääpostikonttorin, ravintoloita, kahviloita sekä ohjelmapalveluyrityksiä. Talvella ja keväällä voit nauttia poro-, husky- tai moottorikelkka-ajelusta. Joulupukin Pajakylä sijaitsee 8 kilometriä Rovaniemeltä pohjoiseen.

Korundi - Rovaniemen Taidemuseo

History & Architecture

Kulttuuritalo Korundi on ihmisten ja taiteiden tila Rovaniemellä. Se on Rovaniemen taidemuseon ja Lapin kamariorkesterin koti, jossa maailma aukeaa pohjoisesta perspektiivistä. Korundissa kohtaavat taiteen tekijät ja kokijat, arki ja juhla, historia ja nykyinen. Vaihtuvat näyttelyt ja uniikit konsertit antavat aina uutta koettavaa, joka sivistää, hämmentää, inspiroi ja ihmetyttää. Korundi on toisesta maailmansodasta selvinnyt postiautovarikko, kaupungin punatiilinen maamerkki.

Ounasvaara

Outdoor & Sports

Ounasvaara on ympärivuotinen virkistysalue lyhyen kävelymatkan päässä Rovaniemen keskustasta. Paikka tarjoaa erinomaisen polkuverkoston päiväretkeilyyn huollettuine ja merkittyine reitteineen, upean luonnon ja upeat näkymät. Ounasvaaran luontopoluilla pääset ihastelemaan kuusimetsiä ja Ounasvaaran huipun kalliomaisemia. Reittien varrella on kaksi laavua ja näköalatorni. Kokeile myös maastopyöräilyä Ounasvaaralla.

Alvar Aallon arkkitehtuuri

History & Architecture

Suomen kansallisarkkitehteihin lukeutuvan Alvar Aallon kädenjälki näkyy Rovaniemellä laajalti. Aallon toimiston kynästä ovat kaupungin poronpään ja sarvien muotoinen asemakaava, kaupungintalon, kirjaston ja teatterin muodostama hallinto- ja kulttuurikeskus sekä useat kerros- ja rivitalot.