Ruka-Kuusamo

Lumen ja luonnon koordinaatit johdattavat Ruka-Kuusamoon
Kuusamo tunnetaan kauniista luonnostaan. Silmänkantamattomiin jatkuvat tunturit ja metsät sekä niiden välissä pujottelevat järvet, joet ja kosket lumoavat vierailijan kaikkina vuodenaikoina. Lunta riittää yleensä lokakuusta toukokuuhun asti.

Ruka-Kuusamo tarjoaa laajan valikoiman majoitus- ja aktiviteettivaihtoehtoja. Rukan rinteiden lisäksi talvisiin kohokohtiin kuuluvat hiihtoretket hyvin hoidetuilla laduilla, ihanat kohtaamiset huskien ja porojen kanssa sekä monet erilaiset ohjatut talviaktiviteetit. Kokeile jotain uutta - esimerkiksi jääkiipeilyä tai koskikelluntaa!

Kesällä seikkaillaan alueen retkireiteillä, maastopyöräillään Ruka Bike Parkissa, lasketaan koskia Oulangan kansallispuistossa ja ihastellaan yötöntä yötä. Aktiviteettitarjonta kasvaa ja uudistuu jatkuvasti - uusimpina esimerkiksi Suomen pisin vaijeriliuku Rukan huipulta ja hauskanpitoa vesipuistossa.

Viiden kansallispuiston ympäröimä Ruka-Kuusamo on retkeilijän paratiisi. Kävele pitkin riippusiltoja, kuuntele pauhaavia koskia ja ihaile henkeäsalpaavan kauniita näköaloja. Reittivalikoimasta löytyy kaikkea helpoista ja nopeista happihyppelyistä 82 kilometriä pitkään legendaariseen Karhunkierrokseen.

Alueen laaja tapahtumatarjonta houkuttelee niin laskemisesta, musiikista, luonnosta, urheilusta kuin taiteestakin kiinnostuneet vieraat paikalle. Rukalla järjestetään myös kansainvälisiä hiihto- ja mäkihyppykilpailuja.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Rukan hiihtokeskus

Outdoor & Sports

Rukan 35 rinnettä, 22 hissiä ja yli 200 laskupäivää vuodessa tarjoavat laskulinjoja niin pienille kuin suurille laskijoille sekä suorituspaikat ammattilaisille ja harrastajille. Kesällä rinteitä lasketellaan alas pyörällä. Ruka Bike Park tarjoaa monipuoliset puitteet maastopyöräilyyn kaikentasoisille polkijoille. Rukan ainutlaatuinen kävelykylä tarjoaa palveluja ja aktiviteetteja aivan rinteiden juurella.

Oulangan kansallispuisto

Wildlife & Nature

Oulangan kansallispuisto on yksi Suomen suosituimmista vaelluskohteista ja se on ollut virkistyskäytössä jo 1930-luvulta lähtien. Kävele pitkin riippusiltoja, kuuntele pauhaavia koskia ja ihaile henkeäsalpaavan kauniita näköaloja. Reittivalikoimasta löytyy kaikkea helpoista ja nopeista happihyppelyistä 82 kilometriä pitkään legendaariseen Karhunkierrokseen. Upeita päiväretkikohteita ovat esimerkiksi Pieni Karhunkierros, Kiutaköngäs ja Oulangan kanjoni.

Rukan tapahtumat vuoden ympäri

Outdoor & Sports

Ruka-Kuusamon tapahtumakalenterista löytyy tekemistä loman jokaiselle päivälle kaikkina vuoden aikoina. Alueen laajaan tapahtumatarjontaan kuuluu mm. laskulajeihin liittyviä riehakkaita rinnetapahtumia, muita urheilutapahtumia kuten pipolätkää, polkujuoksua ja alamäkipyöräilyä, musiikkia ja viihdettä, kaamoksen valofestivaalit ja erilaisia perhetapahtumia. Saatat löytää itsesi tanssimasta Rukatunturin huipulta Solstice-kesäfestivaalin aikana tai seuraamasta kun maailman huiput kisaavat kansainvälisissä hiihto- ja mäkihyppykilpailuissa.

Vesiseikkailut

Outdoor & Sports

Puhtaat vesistöt kutsuvat vesiseikkailujen pariin! Huvittele vesipuistossa, nautiskele Oulangan kansallispuistosta meloen tai koe uskomaton vapauden tunne laskemalla kumilautalla Kitkajoen kosket! Koskenlaskupaketeissa on valinnan varaa rauhallisista perheretkistä vauhdikkaisiin extreme-laskuihin. Kokeile myös eksoottista koskikelluntaa, suppaile tai narraa kaloja upeissa maisemissa.

Eläinaktiviteetit

Wildlife & Nature

Kuusamo on monien arktisten eläinten koti. Nauti vauhdista ja lumisista maisemista huskyvaljakon vetämänä, vaella maastossa islanninhevosella tai vieraile porotilalla ja kokeile vaikkapa porojoogaa! Vaihtelevat maisemat ja alueen runsas lajisto tarjoavat unelmien kuvauskohteita. Lähde linturetkelle virtaaville vesille ja vaaramaisemiin tai kokeile kuvauskojua.