Ruka

Lumen ja luonnon koordinaatit johdattavat Rukalle ja Kuusamoon.
Ruka ja Kuusamo eteläisessä Lapissa tarjoavat laajan valikoiman majoitus- ja aktiviteettivaihtoehtoja. Talvella näihin kuuluvat Rukan hiihtokeskus, Rukan kävelykylä, hiihtoladut, moottorikelkkareitit ja erilaiset ohjatut talviaktiviteetit. Kesällä voit nauttia Kuusamon mahtavasta luonnosta - Oulangan, Riisitunturin ja Syötteen kansallispuistot, Karhunkierros ja muut vaellusreitit, Kitkajoki ja Oulankajoki, jyrkät vaarat ja lukuisat joet kaloineen.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Rukan kylä

Outdoor & Sports

Rukan ainutlaatuinen kävelykylä tarjoaa palveluja ja aktiviteetteja aivan rinteiden juurella. Rukan kävelykylä on ainoa laatuaan Pohjoismaissa. Sitä alettiin suunnitella jo vuonna 1999 ja se toteutettiin maailmanlaajuisesti tunnetun hiihtokeskuksiin erikoistuneen Ecosign Mountain Resort Planners Ltd:n ohjauksessa.

Ruka

Outdoor & Sports

Rukan alue kuuluu Kuusamon suosituimpiin nähtävyyksiin. Tunturit, joilta avautuu huikeat näköalat kaikkiin ilmansuuntiin, tarjoavat vaihtelevia polkuja, rinteitä ja latuja niin vaeltajille, hiihtäjille, laskettelijoille kuin pyöräilijöillekin. Aivan rinteiden juurella sijaitsevine ravintoloineen, hotelleineen ja liikkeineen Rukan ainutlaatuinen kävelykylä tunnetaan lämpimästä ilmapiiristään.

Valtavaaran huiputus

Outdoor & Sports

Valtavaaran huiputus on n. 6 kilometrin mittainen Rukalta alkava upea näköalareitti. Se on kuljettavissa sekä kävellen että talvisin lumikengillä. Reitti kulkee Karhunkierrosta pitkin Rukalta Valtavaaran laella olevalle Palovartijan majalle ja laskeutuu sieltä Valtavaaran kodalle. Takaisin Rukalle palataan vaaran itäpuolta. Valtavaaran laelta avautuvat vaikuttavat maisemat rukalle.

Ruka Bike Park

Outdoor & Sports

Hissillä ylös ja pyörällä alas. Maastopyöräilyä upeissa vaaramaisemissa. Ruka-Kuusamo tarjoaa olosuhteet, varusteet ja maisemat monipuoliseen maastopyöräilyyn reittien vaihdellessa aloittelijoille sopivista teknisesti vaativiin vaihtoehtoihin. Ensimmäiset reitit avautuivat syksyllä 2020 ja loput kesän 2021 aikana.

Rukan tapahtumat vuoden ympäri

Outdoor & Sports

Rukalla järjestetään lukuisia tapahtumia ympäri vuoden. Voit käydä katsomassa Freestyle Ski World Cupin kisoja alkutalvesta, osallistua Spring Break tai Wappulounas tapahtumiin, jotka järjestetään joka huhtikuu. Spring Break ja Wappulounas ovat erittäin suosittuja tapahtumia, ja ne kokoavat nuoret lajin harrastajat nauttimaan auringosta ja kevään pehmeistä lumista Rukalla. Kesällä voit osallistua Karhunkierroksen Ultra Trail juoksuun tai löytää itsesi tanssimasta Rukatunturin huipulta Solstice-kesäfestivaalin aikana!