Syöte

Syöte on täydellinen kohde aktiiviliikkujalle ja luonnosta nauttijalle.
Syöte tarjoaa loistavat puitteet erilaisiin aktiviteetteihin monella tapaa. Kattavat patikointi- ja pyöräilyreitit takaavat hyvät mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen. Alamäkipyöräily on yksi Syötteen suosituimmista aktiviteeteista. Myös melontareittejä löytyy vesiseikkailuista pitäville!

Talvisin tämä Suomen eteläisin tunturialue tarjoaa loistavat puitteet lumiaktiviteeteista nauttimiseen. Syötteellä sijaitsevat kaksi laskettelukeskusta Iso-Syöte ja Pikku-Syöte, joista löytyy rinteitä jokaiselle taitotasolle. Tykkylumipuut lumoavat jokaisen lomailijan. Laskettelun lisäksi tarjolla on koiravaljakkoajelua, kattava murtomaahiihtoverkosto, moottorikelkkailua ja lumikenkäilyä, tekemistä riittää siis jokaiseen makuun.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Syötteen kansallispuisto

Wildlife & Nature

Syötteen kansallispuistosta löytyy merkittyjä retkeilyreittejä yhteensä yli 120 kilometriä. Kansallispuiston lumiset tykkykuusimaisemat houkuttelevat hiihtäjiä talvella. Osa vaarojen ja laaksojen läpi kulkevista maastopyöräreiteistä on kuljettavissa vuoden ympäri. Merkittyjä reittejä on myös talvella lumikengillä tai kesällä kanootilla liikkuville. Puiston lukuisista patikointireiteistä (1-38 km) löytyy kaikenikäisille ja -tasoisille retkeilijöille sopiva vaihtoehto.

Laskettelu

Outdoor & Sports

Iso-Syötteellä laskettelet kauniissa kansallispuistomaisemissa. Rinnevalikoimasta kaikentasoiset laskijat löytävät omalle tasolleen sopivia haasteita. Rinteitä on yhteensä 17 ja hissejä 8. "Eturinteet" ovat yli kilometrin mittaisia ja soveltuvat aloittelijoille tai vähemmän laskeneille. "Takarinteet" soveltuvat kokeneemmille laskettelijoille ja lautailijoille. Tunturin takarinteiltä löytyy myös FreeridePark.

Maastopyöräily

Outdoor & Sports

Pyöräile Suomen parhaissa maastoissa! Pyöräilyreitit vievät sinut niin haastavammille alueille kuin helpommillekin matkaosuuksille, joilla voit nauttia kauniista luonnosta ja nautinnollisesta poljennasta. Syötteen alueelta löytyy kolme maastopyöräilyreittiä, joita yhdistelemällä voit polkea lähes 80 kilometriä reittien kulkiessa pääasiassa maastossa. Voit myös vuokrata Fatbikeja eli läskipyöriä, joilla on helpompi polkea lumessa ja talvikeleillä.