Syötteen Kansallispuisto

Syötteellä voit hengähtää, nauti luonnosta ja kauniista maisemista
Syvällä vanhan metsän keskellä sijaitsevan luontokeskuksen kiehtova näyttely esittelee alueen luontoa ja kulttuurihistoriaa. Päivän lehdet ja maksuton wlan-verkko ovat vapaasti käytettävissä. Jorma Luhdan valokuvista luoto "Vaarametsien maa" -filmiesitys on myös perheen pienimpien mieleen. Luontokeskuksesta saat myös ajantasaisia retkeilyvinkkejä, joten pääset helposti aktiivisen loman viettoon vaarakuusikoiden hallitsemaan luontoon.

Syötteen kansallispuisto sopii erinomaisesti perheille. Luontokeskuksesta voit vuokrata lumikengät, lastenkantorinkan tai pulkan. Patikoi jollekin päivätuvista ja nauti Syötteestä kaikilla aisteillasi.

Syötteen vaarametsät tarjoavat täydellisen ympäristön seikkailuille. Hiihdä huikaisevan kauniissa lumen peittämässä talvisessa metsässä tai pyöräile puiston hienoilla maastopyöräilyreiteillä. Puiston sydämessä sijaitsevan Ahmantuvan varaustuvan saunassa rauhoittuu niin keho kuin mieli.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Hiihto

Outdoor & Sports

Hiihdä taianomaisissa lumenpeittämissä metsissä! Hyvinhoidetut ladut vievät sinut mahtaviin lumisiin metsiin. Hiihtokausi alkaa yleensä marras-joulukuussa ja koulujen hiihtolomien aikaan latuverkosto on laajimmillaan (yli 100 kilometriä).

Maastopyöräily

Outdoor & Sports

Pyöräile Suomen parhaissa maastoissa! Pyöräilyreitit vievät sinut niin haastavammille alueille kuin helpommillekin matkaosuuksille, joilla voit nauttia kauniista luonnosta ja nautinnollisesta poljennasta. Syötteen alueelta löytyy kolme maastopyöräilyreittiä, joita yhdistelemällä voit polkea lähes 80 kilometriä reittien kulkiessa pääasiassa maastossa. Voit myös vuokrata Fatbikeja eli läskipyöriä, joilla on helpompi polkea lumessa ja talvikeleillä.

Patikointi

Wildlife & Nature

Patikoiden näet enemmän. Syötteen kuusimetsissä voit kuulla sinipyrstön liverryksen ja luontopoluilla tunnelmoida vanhan Naavaparran tarinoita. Päiväretki Rytivaaran vanhalle kruununmetsätorpalle vie sinut aikamatkalle menneisyyteen. Patikointireittejä on yli 100 kilometriä ja ne ovat hyvin merkittyjä. Reittien varrella on laavuja ja autiotupia.

Lintujen tarkastelu

Wildlife & Nature

Sinipyrstö visertää toukokuun aamussa ja vaaran huipulta aukeavat maakotkien näköalat. Talvella koivunoksilla on suuria teeriparvia. Ahmakallion näköalatorni on erinomainen paikka lintujen tarkkailuun.