Taalintehdas

Vanhan ajan tunnelmaa
Taalintehdas ja sen asukkaat elivät rinnakkain rautateollisuuden kanssa yli 330 vuotta. Yhteiselo synnytti miljoonittain rautaa, mutta myös kauniin ruukkikylän ja tarinoiden täyteisen ruukkihistorian. Kulkiessasi Taalintehtaalla, näet merkkejä raudan valmistuksesta kaikkialla. Vieraile Ruukinmuseossa ja anna opastetun kyläkierroksen valottaa alueen historiaa.

Vuokraa polkupyörä ja vieraile Söderlångvikin kartanolla vain 20 minuutin pyörämatkan päässä! Suolapärskeitä tai satumaisia järvimaisemia – kylän sijainti meren ja kahden järven välissä takaa unohtumattomia retkiä. Jos haluat kokea saaristoa parhaimmillaan, hyppää maksuttoman yhteysaluksen kyytiin, varaa paikka risteilyltä tai vuokraa purjevene satamasta ja lähde merelle.

Melonta Stora Masugnsträsketin järven rahkasammalmättäiden välisiä kanavia pitkin erämaisissa tunnelmissa on kiehtova kokemus. Kesäisin saat vuokrattua kanootin vierasvenesataman konttorista, keväällä ja syksyllä Wahlstenin kaupasta.

Yhteistyössä Visit Naantalin kanssa, toivotamme teidät tervetulleeksi Taalintehtaalle!

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Kahviloita ja ruokapaikkoja

Arts & Culture

Kiinnostavia kahviloita ja ruokapaikkoja satamassa, puistossa ja torilla.

Taalintehtaan Ruukinmuseo

History & Architecture

Taalintehtaan Ruukinmuseo kertoo metalliteollisuudesta ja tehtaan työläisistä. Museon Norrbackan työläisasunnot esittelevät taalintehtaalaisten työläisten elämää ja asuntoja 1890-luvulta1960-luvulle saakka.

Lasihytti, Glashyttan

History & Architecture

Seuraa lasinpuhaltajan työskentelyä Glashyttanissa.