Tampere

Suomalaisten suosikkikaupunki
Tampereen keskusta on kompakti, suurin osa nähtävyyksistä ja kaupoista sijaitsee keskustan alueella. Kiireisen pääkadun, Hämeenkadun, varrella on lukuisia kahviloita, ravintoloita ja baareja joka lähtöön. Myös useimmat hotellit sijaitsevat aivan keskustan tuntumassa.

Tampereen sijainti Näsijärven­ ja Pyhä­järven välisellä kannaksella lumoavissa harju- ja järvimaisemissa tarjoaa loistavat ulkoilumaastot luonnosta nauttijalle. Kaupungin alueella on noin parisataa toinen toistaan upeampaa järveä. Voit viettää päivän meloen, kalastaen tai vaikkapa pyöräillen. Tampereella lomaillessa yhdistät helposti kaupunki- ja luontokokemuksen.

Tampere on tunnettu maailman saunapääkaupunkina. Himosaunojan ainoaksi ongelmaksi voi muodostua runsauden pula, sillä Tampereelta löytyy yli 30 yleistä saunaa. Useisssa saunoissa on myös mahdollisuus avantouintiin talvisin.

Lisäksi Tampere on kuuluisa ruokakulttuuristaan. Tampereen tunnetuin paikallinen herkku on klassinen mustamakkara puolukkahillon kera. Pyynikin Näkötornin kahvila puolestaan valmistaa sokerilla kuorrutettuja munkkeja, jotka ovat yksi Tampereen kuuluisimmista erikoisuuksista.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Finlaysonin alue

History & Architecture

Tampereen keskustassa sijaitseva Finlaysonin alue on sekoitus historiallista teollisuusympäristöä ja nykypäivän palveluita. Alueelta löytyy ravintoloita, kahviloita, kauppoja, toimistoja, museoita sekä Finnkinon elokuvateatteri. Unohtamatta myöskään upeaa Finlaysonin kirkkoa ja tunnelmallista Tallipihaa jossa vierailu vie ajassa taaksepäin.

Tampereen tuomiokirkko

History & Architecture

Tampereen tuomiokirkko on vaikuttava ilmestys. Kirkon suunnitteli arkkitehti Lars Sonck ja se on rakennettu vuosina 1902 - 1907. Kirkkosalin kuuluisat freskot on maalannut taiteilija Hugo Simberg vuosina 1905 - 1906.

Saunapääkaupunki

Arts & Culture

Tampere on Suomen saunapääkaupunki yli 30 alueella sijaitsevan saunan voimin. Rajaportti sopii perinteistä suomalaista saunaa etsivälle kun taas Kaupinoja tai Rauhanniemi tarjoaa loistavat puitteet järvessä pulahtamiseen saunomisen lomassa, niin kesällä kuin talvellakin! Mikäli saunominen kaupungin sykkeessä kiinnostaa, tämäkin onnistuu Tampereella. Saunaravintola Kuumassa pääset löylyihin paraatipaikalla, Laukontorin rannassa.

Muumimuseo

Arts & Culture

Tampere-talossa sijaitseva maailman ainoa Muumimuseo on vierailun arvoinen. Museo tarjoaa kävijöilleen taianomaisen elämyksen Tove Janssonin muumitarinoihin alkuperäisten kuvitusten myötä. Museosta löytyy myös muumikirjasto sekä lahjatavarakauppa!

Tampereen kauppahalli

Arts & Culture

Kauppahalli on paikka jokaiselle, joka rakastaa hyvää ruokaa ja on kiinnostunut käsitöistä. Historiallinen kauppahalli on yksi Tampereen tunnetuimmista nähtävyyksistä. Kauppahallin ravintolatarjonta on monipuolinen burgereista sushiin, unohtamatta tietysti paikallista herkkua mustamakkaraa!