Vaasa

Nauti Vaasan luonnosta urbaanissa kaupunkiympäristössä
Vaasan sijainti Merenkurkun itärannalla, Länsi-Suomen lääniin pohjoisosassa on erityinen.
Vaasassa voit nauttia upeista jääkauden muokkaamista maisemista ja ainutlaatuisesta maailmanperintösaaristosta. Edelleen jatkuva maankohoaminen tekee matalasta Merenkurkun saaristosta maapallon nuorinta maisemaa.

Vaasan keskustasta kävelet merenrantaan vain muutamassa minuuutissa. Vaasaan voit tutustua kävellen, pyöräillen tai vaikkapa veneillen. Satamasta lähtevät saaristolaisristeilyt ovat myös hyvin suosittuja kesäisin!

AAinutlaatuinen Merenkurkun saaristo on Suomen ainoa luonnonperintökohde Unescon kansainvälisellä maailmanperintölistalla. Yhdessä Ruotsin Korkearannikon kanssa Merenkurkun saaristo muodostaa parhaan paikan maailmassa kokea ja ymmärtää viimeisen jääkauden aiheuttamaa maankohoamista.

Ruoan raaka-aineiden suhteen Vaasan seudulle panostetaan vahvasti laatuun ja lähituotantoon. Ravintoloissa onkin usein tarjolla paikallisesti tuotettua lähiruokaa. Puhtailla raaka-aineilla valmistettu ruoka ei kaipaa monimutkaisia reseptejä; ruoka nautitaan yksinkertaisesti sellaisena kuin se on.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Vaasan Kauppahalli

History & Architecture

Vaasan kauppahalli on palvellut asiakkaitaan jo yli 100 vuoden ajan. Hallin kauppiaat ovat ylpeitä goottilaistyylisesti rakennetusta hallista ja sen ainutlaatuisesta ilmapiiristä. Rakennus on kaavasuojeltu ja se onkin yksi vanhimmista kauppahalleista Suomessa. Halli on rakennettu kahdessa osassa, ensimmäinen osa rakentui 1902 Vaasanpuiston puolelle ja toinen osa 1927 Kauppapuistikkon puolelle.

Rauniopuisto

History & Architecture

Vanhan Vaasan kaupunginosassa sijaitsevassa Raunipuistossa voit aistia vanhankaupungin tunnelmaa. Puistossa sijaitsevat edelleen palossa vaurioituneen, 1400-1500-luvulla rakennetun Pyhän Marian kirkon rauniot. Kirkkoa on laajennettiin muutamaan otteeseen kaupunkin väkimäärän kasvaessa ja lopulta se muutettiin ristikirkoksi. Myös vanha kellotapuli ja triviaalikoulun rauniot muistuttavat ajasta kun täällä oli vielä kokonainen kaupunki.

Merenkurkun saaristo

Landscapes & Sceneries

Noin kahdeksan millimetrin vuosivauhtia kohoava Merenkurkun saaristo on Suomen ainoa luonnonperintökohde UNESCON maailmanperintökohde listalla. Viimeisen jääkauden muovaama saaristo on ainutlaatuinen. Edelleen jatkuva maankohoaminen paljastaa uusia karikoita ja upeita labyrinttimaisia moreeniharjanteita. Kivien valtakuntaa voi ihailla maailmanperintöristeilyllä, Björkbyn korkeasta näkötornista tai meloen. Perinteitä kunnioittavat saaristolaiskylät ja hyvin hoidetut kylämaisemat ovat täynnä elämää.