Vihti

Aktiivisten ihmisten Vihti
Vihti sijaitsee 45 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä, Turun moottoritien, Porintien ja Hanko-Hyvinkää-tien risteyskohdassa. Vihti on laaja alue koostuen useista erityisistä elinvoimaisista kylistä, joilla kaikilla on oma historiansa. Nuuksion kansallispuisto, Nummelanharju ja muut ulkoilualueet sekä hiihto-, melonta- ja polkupyöräreitit, lukuisat järvet ja uimarannat varmistavat, että aika ei käy Vihdissä pitkäksi. Vihdistä löytyy mm. laskettelukeskus, golfkenttiä, frisbeegolfkenttiä, kuntokeskuksia, tanssisaleja, kartingrata, uima-, tennis-, jalkapallo-, jää- ja keilahalli sekä harrasteilmailukenttä. Vihti on myös yksi Suomen merkittävimmistä hevospitäjistä ja ratsastustalleja on lukuisia. Vihdissä on kiva seikkailla ja samoilla. Aloita kansallispuistoretkesi Nuuksion Pohjoiselta Portilta Salmen ulkoilualueelta tai tutustu Pääkslahden luontopolkuun, Palakosken ulkoilualueeseen, Rokokallioon, Kokkokallioon, Konianvuoreen tai Nummelan kosteikkopuistoihin.
Lapset viihtyvät temppuilemassa PuuhaParkissa ja talvisin Vihti Skin rinteissä. Rapsuttele kotieläimiä Hennolan kotieläinpihalla, osta ekologisesti Globe Hopen tehtaanmyymälässä ja majoitu alueen monipuolisissa majoituksissa.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Nuuksion kansallispuisto

Wildlife & Nature

Kun haluat irti kaupungin hälinästä ja sykkeestä ja antaa tilaa ajatuksille, kannattaa suunnata Nuuksion kansallispuistoon. Järvet, metsät, laaksot, suot ja kalliot tarjoavat täydellisen retkiympäristön pääkaupunkiseudun luontohelmeen. Osallistu opastetuille retkille, vuokraa välineet omatoimikäyttöön, patikoi merkittyjä polkuja pitkin tai lähde marjastamaan ja sienestämään luontoa kunnioittaen. Majoitusvaihtoehtoja löytyy hotellista eräkämppään, mökeistä päremajoihin ja puiden latvuksissa leijaileviin tentsile-majoitteisiin.

Aktiivisten ihmisten Vihti

Outdoor & Sports

Vihdin ulkoilualueet, luontopolut sekä hiihto-, melonta- ja polkupyöräreitit tarjoavat elämyksiä retkeilyn ja liikunnan parissa. Tule hiihtämään, luistelemaan, melomaan, maastopyöräilemään ja samoilemaan. Lapsiperheet pääsevät temppuilemaan PuuhaParkissa ja laskettelemaan Vihti Ski Centeriin. Kesällä kaikenikäisiä haastaa Pajuniityn estetemppurata ja Vihti Karting mahdollistaa hurjastelun. Kotieläimiä voi rapsutella Hennolan kotieläinpihalla ja ratsastamaan pääsee alueen monilla hevostalleilla.

Vihdin kulttuurikohteet

Arts & Culture

Vieraile kuvantekijä Maaria Marja Melinin taidepuutarhassa ja -galleriassa. Seuraa kuvien syntymistä tai osallistu terapeuttiseen taideretkeen. Maineikas näyttelytila Galleria Pictor esittelee taidetta funkkistyylisessä rakennuksessa. Vihdin kirkonkylässä kannattaa tutustua Vihdin museoon ja Pyhän Birgitan rauniokirkkoon. Salmelan Rusthollimuseo esittelee vihtiläisen rusthollin elämää. Vihdin kesäteatteri on toiminut jo 50 vuoden ajan vetäen yleisöä kauempaakin, ja täällä teatterielämys mahdollistuu sadesäälläkin.

Nummelan kosteikkopuistot

Wildlife & Nature

Nummelan portin kosteikko rakennettiin YK:n Luonnon monimuotoisuuden juhlavuoden kunniaksi vuonna 2010. Kosteikkopuisto sijaitsee valuma-alueen suulla, mikä on monimuotoinen alue eläimille ja paikallisille ihmisille. Kosteikkopuisto sai nimen “Nummelan portti”, koska se sijaitsee Helsingistä Nummelaan johtavan valtatien suulla. Nummelan Niitun pilottikosteikko on rakennettu puolestaan vuonna 2013. Sana niittu on paikallista murretta ja tarkoittaa niittyä.