• Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image

  Sieniristeily Pihlajavedelle 23.8., ja 13.9.2024

  Lähde sieniopas Saimi Hoyerin ja sieniasiantuntija Jarkko Korhosen matkaan tutustumaan Saimaan saariston sienimetsien aarteisiin.

  6 tuntia ja 30 minuuttia

  Helppo

  Kuvaus


  Lähde Saimin ja sieniasiantuntijan Jarkko Korhosen mukaan ainutlaatuiselle sieniristeilylle tutustumaan Saimaan saariston sienimetsien aarteisiin.


  Oletko vasta-alkaja sienestyksen saralla tai jo kokenut sienestäjä? Ei hätää, meillä on tarjota jotakin jokaiselle! Sieniristeilymme sopii kaikille sienestäjille, sillä järjestämme osallistujat taitotason mukaan omiin ryhmiinsä, jotta jokainen saa parhaan mahdollisen kokemuksen ja oppimisen ilon.

  Risteilymme starttaa Savonlinnan matkustajasatamasta klo 9:30, josta suuntaamme kohti Pihlajaveden eteläistä saaristoa – aluetta, joka on tunnettu rikkaasta sieniluonnostaan ja jossa on mahdollista bongailla myös harvinaista saimaannorppaa. Matkan aikana nautit raikkaasta aamukahvista ja herkullisesta sienilounaasta, joka valmistetaan paikallisista sienistä.

  Kohteemme Kesamonsaari, Kokonsaari ja Laukansaari tarjoavat erinomaiset puitteet sienestykselle. Vietämme päivän puolet ajasta risteillen kauniilla Saimaalla ja puolet sienestäen luonnon helmassa. Tutustumme eri sienilajeihin sekä luonnossa että laivalla, ja sinulla on mahdollisuus keskustella ja esittää kysymyksiä siirtymien aikana.

  Oppainanne toimivat tunnettu biologi ja sienikirjailija Jarkko Korhonen sekä intohimoinen sienestäjä Saimi Hoyer. He jakavat arvokasta tietoa sienilajeista ja sienestyksestä, ja siirtymäaikoina saarien välillä on mahdollisuus keskustella ja esittää kysymyksiä.

  Risteilyn kohokohta on Saimi Hoyerin vetämä sienitasting, jossa maistellaan kahdeksaa erilaista sienilajia. Tastingissa pääset tutustumaan niin tuttuihin kuin harvinaisempiinkin sieniin ja opit, miten niitä voi hyödyntää omassa keittiössäsi. Sienitasting tarjoaa sekä makuelämyksiä että uutta tietoa sienien monipuolisesta käytöstä.

  Varaa paikkasi nyt tälle elämykselliselle sieniristeilylle, joka yhdistää upean luontokokemuksen, herkut ja oppimisen – kaikki Saimaan upeissa maisemissa!

  Sieniristeilyn tiedot ja varusteohjeet

  Hinta: 125 € per henkilö
  Sisältää: Risteilyn m/s Elviiralla, opastuksen, aamukahvit ja lounaan.

  Lähtöaika ja -paikka:
  Lähtö Savonlinnan matkustajasatamasta klo 9:30.
  Paluu: Noin klo 16:00 samaan paikkaan.

  Ota mukaan:

  Ennen lähtöäsi varmista, että olet pakannut mukaan kaikki tarvittavat varusteet, jotta päivästäsi tulee mahdollisimman nautittava ja turvallinen.

  1. Säänmukainen vaatetus: Tarkista sääennuste ja pukeudu kerroksittain. Muista, että sää voi muuttua päivän aikana.
  2. Tukevat kengät: Valitse maastoon sopivat, hyvät kengät, jotka tukevat nilkkoja ja suojaavat kosteudelta.
  3. Sienikori: Ota mukaan kevyt, mutta tilava kori sienille.
  4. Sieniveitsi: Älä unohda sieniveistä, joka on olennainen väline sienten keräämisessä.

  Lisätiedot:

  • Risteilylle osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta sienestyksestä, sillä opastus on suunniteltu sopimaan sekä aloittelijoille että kokeneemmille sienestäjille.  Hintaan sisältyy

  Risteily Pihlajavedelle, opastus, aamukahvit ja lounas


  Mitä minun tulee tuoda mukana?

  Säänmukainen pukeutuminen, maastossa liikkumiseen sopivat jalkineet, sienikori ja sieniveitsi.

  Tapaamispaikat

  Tämä elämys voidaan aloittaa seuraavista paikoista:
  Savonlinnan matkustajasatama
  Satamapuistonkatu
  Savonlinna

  Sieniristeily Pihlajavedelle 23.8., ja 13.9.2024

  6 tuntia ja 30 minuuttia

  Helppo

  Seuraava:

  pe 23.elok.'24

  kohde

  Savonlinna

  alkaen

  EUR 125.00