Bengtskär

Koe ainutlaatuinen tunnelma Bengtskärin majakan tornissa
Majakka on ollut majakanvartioiden perheiden koti, merenkulkijoiden tiennäyttäjä sekä sodan aikainen säälimättömän taistelun keskipiste. Bengtskärin tarinan pääset kuulemaan opastuksilla ja tutustumaan dramaattiseen historiaan tarkemmin majakkamuseossa. Toukokuussa majakkaluoto muuttuu satojen haahkojen pesimäsaareksi ja silloin Bengtskärille tehdään kiehtovia haahkaretkiä. Kesäisin vuoroveneet liikennöivät päivittäin ja syksylläkin viikoittain Bengtskäriin Kasnäsista ja Hangosta. Bengtskär on myös osa 200 km pitkää polkupyörällä kuljettavaa Rannikkoreittiä.

Yhteistyössä Visit Naantalin kanssa, toivotamme teidät tervetulleeksi Bengtskäriin!

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Bengtskärin majakka

Landscapes & Sceneries

Pohjolan korkein majakka dramaattisine historioineen, karun kaunis luonto ympärillä. Täällä meri kohtaa taivaan. Jylhä graniittimajakka katsoo kauas meren yli. Majakan tornin yläkerrassa tunnelma on niin ainutlaatuinen, että jo sen takia kannattaa käydä paikan päällä. Majakka on ollut majakanvartioiden perheiden koti, merenkulkijoiden tiennäyttäjä sekä sodan aikainen säälimättömän taistelun keskipiste. Bengtskärin tarinan pääset kuulemaan opastuksilla ja tutustumaan dramaattiseen historiaan tarkemmin majakkamuseossa.

Bengtskärin Konehuone, kahvila

Cuisine

Nauti herkullista juomaa tai pientä purtavaa Bengtskärin majakan kahvilassa. Samalla voit ihailla majakan lumoavaa ympäristöä ja nauttia upeista saariston näkymistä.

Bengtskärin luonto

History & Architecture

Bengtskär on karu kallioluoto avomeren äärellä. Saaren eteläpuolella on vain merta, Viron rannikolle asti. Kovissa myrskyissä aallot voivat vyöryä koko saaren yli. Rankat olosuhteet rajoittavat sekä eläimien että kasvien selviytymismahdollisuuksia saaressa. Varsinkin talvesta selviäminen on haasteellista. Tutustu majakkasaaren upeaan luontoon.