Espoon Rantaraitti

Ainutkertainen virkistys- ja ulkoilureitti
Espoon merenrantaraitti ylettyy Ruukinrannasta Saunalahteen mahdollistaen liikkumisen ja virkistäytymisen monen kymmenen kilometrin matkalla merellisessä ympäristössä. Rantaraitin varrella on lähes sata kiinnostavaa kohdetta, jotka kertovat Espoon luonnosta, kulttuurihistoriasta ja rakennuskannasta sekä jo unohtuneita anekdootteja menneestä rannikkoelämästä. Saaristossa voi nautti maisemista lounasristeilyn parissa tai hypätä saaristoveneeseen, joka kuljettaa matkailijat kesäisin viehättäviin ulkoilusaariin ja uniikkiin Pentalan saaristomuseoon. Majoitu hotellissa, piipahda museoissa, kävele, pyöräile ja nauti upeista merimaisemista läpi vuoden. Vuokraa kaupunkipyörä- tai vene, hyppää SUP-laudan päälle tai lähde mato-ongelle.

Espoon Rantaraitti kulkee meren äärellä tarjoten maisemien kirjon luonnonsuojelualueelta urbaanien kaupunkimaisemien kautta uimarannoille. Merenrannalle pääsee hyvin julkisilla kulkuneuvoilla, parhaimmillaan se on alle kilometrin päässä metroasemasta. Rantaraitti ei nuku talvellakaan. Pakkastalvena voi hiihtää, lumikenkäillä tai pilkkiä meren jäällä. Reitin varrella on talvisaikaan palvelevia yrityksiä, joten höyryävän kupin ääreen pääsee myös talviriennoista.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Espoon herkullisimmat rantaravintolat

Cuisine

Nauti ruokaelämyksiä fiinisti tai rennommin Espoon Rantaraitin kahviloissa ja ravintoloissa oman maun mukaan. Ravintolat ja kahvilat on listattu Ruukinrannasta Kivenlahteen. Tarvaspää Cafe Zoceria, Café Elfvik, Ravintola Ranta, Lucy in the Sky, Ravintola Blägä, Ravintola Plats, Café Otsolahti, Café Mellsten, Haukilahden Ranta Cafe & Bar, Haukilahden Paviljonki, Café Merenneito, Nokkalan Majakka, Villa Pentry, Cafe Cabriela, kahvila Villa Rulludd, Ravintola Marine, Wiskarila, Kahvila ja Putiikki Pupusaari (Soukka & Kivenlahti)

Espoon parhaat uimarannat

Beach

Kaikissa listatuissa uimarannoissa on wc-mahdollisuus ja uimavalvonta kesäisin. Uimavesien tilannetta seurataan säännöllisesti. • Haukilahden ranta (avanto, ravintolapalvelut, saaristovenelaituri, kaupunkiveneet, beachvolleykenttä) • Matinkylän uimaranta (avanto, Café Merenneito, Nokkalan Majakka, saaristovenelaituri, beachvolleykenttä) • Westendin uimaranta (kioskipalvelut) • Kivenlahden uimaranta (kioskipalvelut, beachvolleykenttä) • Hanikan uimaranta (kioskipalvelut, melontapiste) • Klobben (Soukka): (kioskipalvelut)

Espoon rantaraitin lumoavat hotellit

Wellness

Löydä itsellesi mieluisa yösija Rantaraitilta ja nuku makeasti. Pohjoismainen helmi, hotelli Hanasaari, on ruotsalais­suomalainen kulttuuri­keskus ja merellinen hotelli Espoon ja Helsingin rajalla. Hotel Mattsissa yövyt skandinaavisen modernissa tunnelmassa kauppakeskus Iso Omenan vieressä Matinkylässä. Ulkoilumaastot ja Nokkalan Majakka sijaitsevat sen läheisyydessä. Radisson Blue Hotel Espoo on mieluisa majoittaja Otaniemen kauniilla rannalla. Original Sokos Hotel Tapiola Gardenia ei ole vain hotelli vaan Tapiolan oma uniikki kohtaamispaikka.

Saaristoveneillä upeisiin ulkoilusaariin

Landscapes & Sceneries

Hyppää saaristoveneen kyytiin ja tutustu Espoon saaristoon. Espoossa on 15 ulkoilusaarta, joista viiteen pääsee kesällä saaristoveneen kyydissä. Osassa saarista voi telttailla. Ulkoilusaaria on varusteltu, joten niissä on laiturit, keittokatokset, wc:t ja kaivot. Kaivovesi ei pääosin ole juomakelpoista, joten on suositeltavaa tuoda vettä mukanaan. Kaupunki tuo saarille polttopuut sekä hoitaa jätehuollon. Ulkoilusaarissa on myös vierasvenepaikkoja. Saaristovene kuljettaa Pentalaan, Iso Vasikkasaareen, Stora Herrööseen, Gåsgrundiin ja Rövareneen.

Kaupunkipyörät ja -veneet

Outdoor & Sports

Koe Espoon Rantaraitin maisemat omatoimisesti kaupunkiveneen -tai pyörän kyydissä. Yhteiskäyttöiset kaupunkipyörät ovat Espoon ja Helsingin kaupungin yhteinen palvelu, mikä mahdollistaa näppärän ja ekologisen liikkumisen. Kaupunkipyöräkausi kestää huhtikuusta lokakuuhun. Espoon Rantaraitin varrelta voi vuokrata kaupunkisoutuveneitä. Kaupunkisoutuvenepisteet sijaitsevat Nokkalassa, Haukilahdessa, Otsolahdessa ja Keilarannassa. Lisäksi monet hotellit vuokraavat vierailleen pyöriä ja vesiurheilukeskus Laguunista saa vuokrattua sähköpyöriä.