Evo

Onnellisuuden sydänmaa
Evon retkeilyalue on kaikille sopiva luontokohde lyhyen matkan päässä Etelä-Suomen suurimmista kaupungeista. Hämeenlinnassa, Lammin pitäjässä sijaitseva retkeilyalue pitää sisällään useita erilaisia merkittyjä reittejä yhteensä 70 kilometrin verran. Evolla on useita helppokulkuisia luontopolkuja sekä metsätaitorata, jonka varrella voi tutustua metsän arviointiin.

Alueen korkeuserot ovat paikoin jopa 80 metriä, joten helppojen luontopolkujen lisäksi Evolta löytyy haastetta kokeneemmillekin patikoijille. Pienten metsälampien ja -järvien rannoilla on laavuja ja nuotiopaikkoja, joilla voi nauttia retkieväitä. Evon järvissä elää runsaasti kalalajeja ja kalastus onkin suosittu harrastus retkeilyalueella. Kalastuksen lisäksi alueella voi muun muassa uida, pyöräillä, meloa, kiipeillä sekä patikoida ja talvella lumiseen aikaan hiihtää. Telttailualueiden ja laavujen lisäksi Evolla voi yöpyä erilaisissa vuokramökeissä.

Evon luonto on monipuolinen. Onnekkaimmat onnistuvat näkemään vilaukselta majavan tai vielä harvinaisemman Ilveksen. Evon metsistä voit vapaasti poimia patikoinnin lomassa sieniä ja marjoja. Evolla sijaitsee Hämeen Ammattikorkeakoulun metsäopetuksen ja -tutkimuksen keskus. Alueella on pitkä historia ja Evolta löytyykin vanhoja tukkikämppiä sekä hiilimiiluja. Evolle pääsee parhaimmin autolla tai pyöräillen, lähimmät bussiasemat sijaitsevat Lammilla, Hämeenlinnassa ja Padasjoella.

Yhteistyössä Visit Kanta-Hämeen kanssa, toivotamme teidät tervetulleeksi Evoon!

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Niemisjärven kalastusalue

Landscapes & Sceneries

Niemisjärven kalastusalueella pääset kalastelemaan muun muassa kirjolohia, taimenia ja siikoja. Kalastusalue sopii erityisesti perheille, sen rannoilla on helppokulkuiset polut sekä useampia tulipaikkoja. Liikuntaesteisille niemisjärvellä on oma heittolaituri. Lapsille on varattu oma järvi, jossa voi harjoitella kalastusta vanhempien kanssa. Talvella jäiden tultua Niemisjärville voi lähteä pilkkimään. Alueella on myös kolmen kilometrin mittainen Niemisjärven luontopolku.

Metsätaitorata

Wildlife & Nature

Neljän kilometrin mittainen metsätaitorata lähtee Evokeskuksen luota. Metsätaitoradalla on erilaisia pisteitä, joissa voi tutustua metsän arviointiin ja kokeilla omia taitojaan metsän arvioinnissa. Metsätaitoradan tehtäväkortteja saa Hämeen Ammattikorkeakoulun Evon toimipisteestä.

Esteetön vesiluontopolku

Wildlife & Nature

Evon vesiluontopolulle voit lähteä kanootilla, soutuveneellä tai SUP-lautaillen. Seitsemän kilometrin mittaista vesiluontopolkua on helppo seurata DigiTrail -sovelluksen avulla. Rasteja vesiluontopolulla on 12 kappaletta ja niiden välissä voi nauttia Evon upeista maisemista. Vesiluontopolun rastit kertovat Evon luonnon erityispiirteistä ja tutkimustuloksista.

Syrjänalusen harjupolku

Wildlife & Nature

Syrjänalusen harjupolku kulkee kauniissa harjumaisemissa. Korkeuserot reitillä ovat paikoin suuria, kun kiivetään harjun laelle. Reitin varrella on kaunis Syrjänalusen lampi, jonka rannalla nuotiopaikka ja laavu. Polku lähtee Syrjänalusen pysäköintialueelta.

Taruksen alue

Wildlife & Nature

Taruksen retkeilyalue on osa Evon retkeilyaluetta. Taruksen alueelta löytyy useampia laavuja ja Iso-Tarusjärven rannalla on uimapaikka. Taruksen alueella on muun muassa reilun kuuden kilometrin mittainen karhulenkki ja erakkoasujien kohtaloista sekä savottojen historiasta kertova neljän kilometrin mittainen savottapolku.