Forssa

Rentoudu Hämeen kauneimmalla alueella!
Forssan tarina alkoi Kehräämön alueelta. Ruotsalaissyntyinen Axel Wahren perusti kehräämön vuonna 1847. Nykyään vaikuttavalla Kehräämön alueella on museoita ja näyttelytiloja, jotka esittelevät kaupungin historiaa ja perintöä. Alueesta on muodostunut suosittu tapahtumapaikka. Historiaa on kunnioitettu myös remontoimalla Elävien kuvien teatteria kaupungin ydinkeskustassa Loimijoen rannalla. Forssa on laajalti tunnettu urheilukaupunkina, ja sen keskustassa on jokaisen uintia rakastavan must see -kohde: Viihdeuimala Vesihelmi - kylpylä, jossa voi viettää tuntikausia poreissa, aalloissa ja liukumäissä.

Forssa tunnetaan myös kauniista puistoistaan. Forssan kansallinen kaupunkipuisto sijaitsee kaupungin ytimessä. Sen historia kertoo nopeasta muutoksesta maaseutuympäristöstä teollistuneeksi keskukseksi vuosisadan aikana. Alueella voi nähdä pienen kyläasutuksen historiaa keskiajalta läpi teollistuneen yhteisön moderniksi kaupungiksi. Erinomaisen sijaintinsa ansiosta Forssaan pääsee helposti esimerkiksi linja-autolla tunneittain Helsingistä. Kaupungista on helpointa nauttia kävellen tai polkupyörällä. Kannattaa myös käydä kaupungin sydämessä, kuuluisalla toripaikalla, jossa voi tavata runsaasti iloisia ihmisiä.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Kehräämöalue

Arts & Culture

Kehräämöalueella on museoita, kirjasto, lahjatavarakauppa ja kahviloita kävijöille. Se palvelee myös paikallisia kulttuurikeskuksena ja koulutuspaikka esikoulusta taideopetukseen ja ammattikorkeakouluun. Alueella on myös kaunis Tehtaanpuisto vanhoine viehättävine puuhuviloineen.

Forssan museo

Arts & Culture

Museo sijaitsee Kehräämöalueen sydämessä. Museon perusnäyttely, Kirjavan kankaan kaupunki, kertoo, kuinka Forssa kehittyi 1800-luvun puolivälissä ryhmästä maalaiskyliä moderniksi teollisuuskaupungiksi. Museon Galleria Moletti vaihtuvine näyttelyineen on Suomen ainoa tekstiilitaiteeseen keskittynyt näyttelytila. Forssan museo valittiin Suomessa vuoden 2014 museoksi.

Forssan Kauppatori

Arts & Culture

Forssan kauppatori on kaupungin sydän ja kaupunkilaisten olohuone. Toripäiviksi on vuosikymmenten aikana vakiintunut tiistai, torstai ja lauantai. Torilta ostetaan lähituottajilta vihannekset, juurekset, kukat ja satokauden antimet sekä vaihdetaan ajankohtaiset kuulumiset kahvikupin äärellä. Torilla järjestetään myös isompia markkinoita ja erilaisia tapahtumia ympäri vuoden.

Forssan Luontomuseo

Arts & Culture

Forssan suosituimpia nähtävyyksiä on luontomuseo, joka sijaitsee viehättävällä Kehräämöalueella. Kokoelmat omistaa Lounais-Hämeen luonnonsuojeluyhdistys, jonka perusti professori Torild Brander vuonna 1951. Museossa on esillä noin 6000 esinettä ja lajia, jotka keskittyvät paikalliseen luontoon ja luonnonsuojelutyöhön.

Viihdeuimala Vesihelmi

Arts & Culture

Viihdeuimala Vesihelmi on koko perheen iloinen vesiliikuntakeskus Forssan keskustassa. Se on nautiskelijoiden kylpylä ja kuntoilijoiden uimahalli. Vesihelmestä löytyy liukumäet, aaltoallas, porealtaat, 25 metrin 6-ratainen kuntouintiallas, kylmäallas ja lämmin terapia-allas.