Hämeenlinna

Onnellisten ihmisten sydänmaa
Hämeenlinna on kaunis, puistomainen kaupunki, joka sijaitsee Suomen väestöllisessä keskipisteessä, vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä ja Tampereelta. Keskiaikainen Hämeen linna ja linnanniemen muut museot houkuttelevat tutkimaan historiallisia käytäviä ja kapeita portaikkoja. Luonto on Hämeenlinnassa lähellä joka puolella. Aulangolla voit ihailla Suomen kansallismaisemaa, josta säveltäjämestari Jean Sibelius sai inspiraatiota säveltäessään Finlandiaa.

Evon retkeilyalueella voit patikoida majavien mailla ja yöpyä laavussa. Ahvenisto on kesäaikaan koko perheen suosikki luonnon helmassa järvineen ja aktiviteetteineen. Talvisin Ahvenistolla voi pulahtaa avantoon, hiihtää metsäladuilla ja kiitää alas pulkkamäkiä. Hämeenlinnassa on useita mielenkiintoisia kulttuurikohteita. Iittala Villagessa voit tutustua lasinpuhallukseen sekä paikallisiin käsityöläisiin ja naivistiseen taiteeseen. Verkatehtaan alueella on taidetta elävästä musiikista teatteriin ja erilaisiin taidenäyttelyihin. Hämeenlinna on golfaajan unelma, sillä alueella sijaitsee neljä golfkenttää lähellä toisiaan. Hämeenlinnaan on helppo tulla junalla, bussilla tai autolla. Tampereelta pääsee perille myös laivalla.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Hämeen linna

History & Architecture

Suomen kolmen suurimman keskiaikaisen linnan joukkoon kuuluva Hämeen linna kätkee jykevien muuriensa sisään mielenkiintoisen historian. Nykyään museona toimivan linnan tarina on alkanut jo 1200 -luvulla. Kurkista kaivoon, kierrä näyttelyissä ja kiipeä linnan torneihin! Vanajaveden rannalla sijaitsevan linnaniemen alueella kannattaa poiketa yhteislipulla myös Museo Militariassa ja Vankilassa linnan lisäksi.

Aulangon luonnonsuojelualue

Landscapes & Sceneries

Aulangon puistometsä, Aulangonjärvi ja Sibeliuksen metsä kutsuvat retkeilemään. Puistometsässä Aulangonvuorella kohoavan näkötornin huipulta näkyy henkeäsalpaavan upea kansallismaisema. Retkeillessäsi Aulangon alueella voit pysähtyä paviljonkeihin, sukeltaa satumaiseen tuijametsään ja kiivetä graniittilinnan torneihin. Aulangon alueelta löytyy myös paljon erilaisia aktiviteetteja, kuten melontaa, sup-lautailua, kiipeilypuisto, kylpylä ja kaksi golf-kenttää.

Iittala Kylä

Arts & Culture

Iittala Village on muotoilijoiden, käsityöläisten ja taiteilijoiden kylä, josta löytyy tekemistä ja nähtävää kaikille. Iittalan lasitehtaan katseluparvelta on kiehtovaa seurata lasinpuhaltajien työskentelyä ja nähdä tunnettujen lasiesineiden valmistuvan. Kultasuklaan tehtaanmyymälässä saa makeaa mahan täydeltä. Designmuseo, Iittalan tehtaanmyymälä, naivistinen taidenäyttely ja paikalliset käsityöläiset kutsuvat viettämään päivää lumoavaan pikkukylään.

Evon retkeilyalue

Wildlife & Nature

Evon retkeilyalue on ilvesten, majavien ja liito-oravien asuinaluetta. Yksi Etelä-Suomen suurimmista yhtenäisistä metsäalueista kutsuu retkeilemään ja kalastelemaan. Alueella on 70 kilometriä merkittyjä reittejä, jotka kulkevat harjumaisemissa, jylhien metsien ja kirkasvetisten metsäjärvien ja -lampien lomassa. Kesällä alueella voi patikoida, kalastaa, uida, pyöräillä tai meloa ja talvella Evon ladut kutsuvat hiihtämään.

Ahvenisto

Outdoor & Sports

Ahveniston luonnonsuojelualueella ja toimintapuistossa viihtyy koko perhe! Vuoden 1952 olympialaisten yhtenä kilpailupaikkana palvellut kaunis harjualue ja sen kainalossa sijaitseva Ahvenistonjärvi kuuluvat Hämeenlinnan suosituimpiin ulkoilualueisiin. Luonnon uimarannan lisäksi Ahvenistolla voi uida maauimalassa. Lisäksi Ahveniston metsästä löytyy kiipeilypuisto, harjuilla kulkee lenkkeilypolkuja ja luontopolku. Rannan tuntumassa sijaitsee kota sekä lentopallokentät ja leikkipuisto.