Jämsä

Sopivasti lähellä
Jämsän kaupunki tunnetaan Päijänteen, Himoksen ja kauniin luonnon ohella myös teollisuudestaan. UPM:n ja Patrian ympärille on rakentunut muutakin yritystoimintaa. Himos on yksi Suomen tunnetuimpia matkailukeskuksia.

Matkailijat tuntevat Jämsän alueen Himos-Jämsänä. Ympärivuotiset aktiviteetit, tapahtumat ja kaunis luonto houkuttelevat kävijöitä läheltä ja kaukaa vierailemaan alueelle pidemmäksikin aikaa. Himoksen matkailukeskus tarjoaa runsaasti tasokasta mökkimajoitusta aivan laskettelukeskuksen, golfkentän ja kesän huipputapahtumien kupeesta.

Lumoava luonto, mahtavat maastot ja välkehtivät vesistöt saavat mielen rauhoittumaan. Komeat kalliot ja kuohuvat kosket näyttävät luontonähtävyyksien parasta antia.

Retkeilyreitit ja luontopolut houkuttelevat reippailemaan, vaeltamaan ja tutustumaan metsien taianomaiseen tunnelmaan. Alueen retkeily- ja ulkoilureitit mahdollistavat jokaiselle matkailijalle unohtumattomia kokemuksia.

Neljä kotiseutumuseota ja erikoismuseot kertovat alueen historiasta. Himos-Jämsän alue tunnetaan myös huopataiteesta ja käsityöperinteestä. Huopamyymälät ja huopanäyttelyt ovat osa alueen runsasta kulttuuritoimintaa. Kesäisin huopaa juhlitaan kansainvälisen huopanäyttelyn merkeissä.

Saunakylä on matka suomalaisen saunan vuosisataiseen historiaan ja aitoon saunaelämykseen. Saunakylässä voi kesälauantaisin saunoa eri puolilta Suomea kotoisin olevissa savusaunoissa.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Himos

Outdoor & Sports

Himoksen matkailukeskus tarjoaa runsaasti tasokasta mökkimajoitusta aivan laskettelukeskuksen, golfkentän ja kesän huipputapahtumien kupeessa. Himoksen vilkas tapahtumakeskus tarjoaa hyvää sykettä, meininkiä ja erilaisia elämyksiä. Himoksen lomakylästä löytyy viehättäviä loma-asuntoja jokaiseen makuun. Huippuvarustellussa huvilassa loma taittuu mukavasti ja mutkattomasti, löydät myös ylellisiä luksusmökkejä, jotka tuovat mökkielämykseesi ripauksen ylellisyyttä.

Saunakylä

History & Architecture

Päijänteen rantamaisemissa, Jämsän Juokslahdella sijaitseva Saunakylä on matka suomalaisen saunan vuosisataiseen historiaan ja aitoon saunaelämykseen. Saunakylässä kävijä pääsee tutustumaan maailman laajimpaan suomalaisten savusaunojen kokoelmaan. Saunakylässä on 24 historiallista savusaunaa, joista vanhimmat ovat peräisin 1700-luvulta. Nuorimmat savusaunat edustavat 1940-luvun savusaunarakentamista. Vanhimmat savusaunat kertovat oman tarinansa suomalaisen saunan historiasta ja eri alueiden saunarakentamisen perinteestä.

Wanha Witonen

Wildlife & Nature

Wanhan Witosen melontareitillä saat kokea tunnelmallisten jokien ja ki,,eltävien järvien vaihtuvan kuohuviin koskiin. Melontareitti on saanut nimensä Arkkitehti Eliel Saarisen suunnittelemasta viiden markan setelistä 1909. Setelissä oleva järvimaisema soutajineen on maalattu melontareitin varrelta Rasuanniemestä. Melontareitti alkaa Petäjävedeltä, ohittaen Koskenpään kylän, Jämsänkosken ja Jämsän keskustan, päättyen Päijänteelle. Kuvankaunis maalaismaisema vaihtuu matkan varrella kaupunkimaisemaan ja jylhiin pystykallioihin.

Maauimalan alue

Outdoor & Sports

Maauimalan liikuntapuistoon on rakentunut upeat liikkumis- ja virkistäytymismahdollisuudet tarjoava lähiliikuntapaikka. Kesähelteillä voit pulahtaa uimaan ja viettämään aikaa puiston nurmialueilla aurinkoa ottaen ja eväitä nauttien. Alueelta löytyy Suomen suurin ulkokäytössä oleva Bukk Off Ice- taitoharjoittelurata jääkiekon, kaukalopallon ja salibandyn oheisharjoitteluun. Liikuntapuiston yhteydessä sijaitsee myös kumpareinen ja mutkitteleva Pumptrack-rata, jossa voi kurvailla polkupyörällä, potkulaudalla tai rullalaudalla.

Juveninkoski

Wildlife & Nature

Kohisevasti kuohuava Juvéninkoski sijaitsee Jämsän Partalassa. Juvéninkoski on komein osa Nytkymenjokea, jossa on yhteensä yhdeksän koskea, Upea vesiputous 7 metriä korkea, sen hienous syntyykin jyrkkyydestä, Vapaasti putoavat vesiputoukset ovat Suomessa harvinaisia, tämän vuoksi Juvéninkoski onkin Jämsän tunnetuimpia luonnonnähtävyyksiä. Erityisesti kevättulvan aikaan kuohuva koski on upea näky. Kesällä vehreän luonnon ympäröimä koski on lumoava luontokohde.