Kajaani

Kainuun maakunnan pääkaupunki
Vuonna 1651 perustettu Kajaani on Kainuun läänin pääkaupunki. Kajaanissa asuu noin puolet Kainuun läänin koko väestöstä. Asukasluku on noin 37 000. Kajaanin keskusta on kompakti ja monet nähtävyydet sijaitsevat kävelyetäisyydellä. Kajaani tarjoaa laajan valikoiman kulttuurielämyksiä, kauppoja, ravintoloita ja baareja. Majoituspalveluita Kajaanissa on pienistä hostelleista romanttisiin kartanoihin ja ainutlaatuiseen panoramahotelliin Kivesvaaran laella. Heinäkuussa Höyrylaiva Kouta, Suomen ja koko Euroopan pohjoisin höyrylaiva, tekee säännöllisiä risteilyjä Oulujärvellä. Oulujärvellä sijaitseva Ärjänsaari tarjoaa täydellisen pohjoismaisen maiseman kirkkaan sinisten vesien, hiekkarantojen ja vihreiden metsien kera.

Yhteistyössä Visit Vuokatin kanssa, toivotamme teidän tervetulleeksi Kajaaniin!

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Kajaanin linnanrauniot

History & Architecture

Kajaanin jokipuistossa sijaitsee maailman pohjoisin kivilinna, joka rakennettiin 1600 -luvun alkupuolella. Linna toimi aikanaan tärkeän vesireitin sekä Ruotsin rajaseutujen turvallisuuden vartiopaikkana ja myöhemmin myös vankilana. Linna tuhottiin Pohjan sodassa 1716. Jäljellä olevat linnanrauniot houkuttelevat matkalle läpi historian virran. Kajaanin linnaan pääsee vapaasti ympäri vuoden, mutta alueella ei ole talvikunnossapitoa. Linnanraunioilla toteutetaan säännöllisesti tarkistuksia mahdollisten vaurioiden kartoittamiseksi.

Tervakanava

Landscapes & Sceneries

Maailman ainoa tervakanava, rakennettu 1840-luvulla. Tervakanava oli käytössä vuodesta 1846 vuoteen 1915, ja se sijaitsee Kajaanin linnan raunioiden vieressä.

Ärjän saari

History & Architecture

Kaunis Oulujärven paratiisisaari Ärjä tunnetaan pitkistä hiekkarannoistaan, korkeista rantarinteistään ja vihreistä metsistään. Kesäpäivä Ärjän saarella sujuu nopeasti patikoimalla, etsimällä geokätköjä, uiden tai vain lepäämällä upeilla hiekkarannoilla auringosta nauttien. Voit myös vierailla kesätöissä olevien Ärjän lampaiden luona. Ärjän saarella vuokramökeissä voi kesän aikana yöpyä ennakkovarauksella. Saarelle on venekuljetus Luonnollisesti Oulujärvi tai Höyrylaiva Kouta yritysten toimesta.

Höyrylaiva Kouta

History & Architecture

Höyrylaiva Kouta on Suomen ja koko Euroopan pohjoisin höyrylaiva. Laiva ja sen alkuperäinen höyrykone rakennettiin vuonna 1921 ja alus on höyrystynyt siitä lähtien. Risteilyt tarjoavat aitoa höyrylaivatunnelmaa ja mahdollisuuden nauttia Oulujärven kauniista maisemista höyrylaivan miehistön kertoessa tarinoita aluksen historiasta. Risteilyn aikana matkustajilla on mahdollisuus vierailla laivan konehuoneessa. Höyrylaiva Kouta sijaitsee Kajaanin Kalkkisillan satamassa.