Kerimäki

Saimaan matkailijalle täysosuma
Maailman suurimman puukirkon sekä Puruveden kirkkaiden vesien ja herkullisten muikkujen lisäksi Kerimäellä on paljon tarjottavaa jokaiseen makuun. Yksi Suomen haastavimmista golfkentistä, Kerigolf, on vierailun arvoinen. Luonnonystäville metsistä löytyy merkittyjä kävelyreittejä ja hiihtolatuja. Retki veneellä n. 7 kilometrin päässä keskustasta sijaitseville Hytermän luonnonsuojelu- ja museosaarille on koko perheelle sopiva elämys. Kerimäellä on mahdollisuus myös frisbeegolfin pelaamiseen.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Kerimäen puukirkko

History & Architecture

Kerimäen kirkko on kristikunnan suurin puukirkko. Tämä majesteettinen kirkko on arkkitehti A. F. Granstedtin suunnittelema ja se valmistui vuonna 1847. Kirkko on 45 metriä pitkä, 42 metriä leveä ja 27 metriä korkea. Istumapaikkoja on 3000 ja seisomapaikat mukaan lukien kirkkoon mahtuu jopa 5000 henkilöä. Kirkon torni kohoaa 37 metrin korkeuteen. Kerimäen kirkko on pääsääntöisesti avoinna kesäaikaan.

Kerimäen Kirkkoranta

Beach

Kerimäen kirkkoranta on uimaranta ja vierasvenesatama Kerimäen keskustassa Puruveden rannalla. Se tunnetaan parhaiten punaisista venevajoista. Hienohiekkainen uimaranta syvenee loivasti, joten se sopii hyvin lapsiperheille. Lyhyen kävelymatkan päästä löytyy Kerimäen liikuntapuisto, jossa on mm. lasten leikkipuisto sekä beachvolley-kenttä.

Hytermän luonnonsuojelu- ja museosaaret

Wildlife & Nature

Kristallinkirkkaan Puruveden ympäröimät Hytermän luonnonsuojelu- ja museosaaret kuuluvat Saimaan kauneimpiin luontokohteisiin. Hytermän kolme saarta julistettiin luonnonsuojelualueeksi jo vuonna 1931. Saarilla on erikoislaatuinen kokoelma kivitaidetta, vanhoja rakennuksia sekä helppokulkuinen luontopolku. 7 kilometrin päässä Kerimäen keskustasta sijaitsevaan Hytermään pääsee ainoastaan veneellä. Voit joko vuokrata soutuveneen tai tutustua saariin opastetulla retkellä.