Kitee

Pesäpalloa ja monipuolista luontoa
Nauti aidosta suomalaisesta luonnosta Kiteen ympäröimänä! Kiteeltä löytyy luontopolkuja patikointiin, pyöräilyyn tai juoksemiseen, useita ​​järviä, joissa voi harrastaa erilaisia aktiviteetteja ympäri vuoden ja paljon muuta. Kitee on myös kaikkien aikojen kansainvälisesti menestyneimmän suomalaisen yhtyeen Nightwishin kotikaupunki.

Älä unohda käydä Kesälahdessa, joka on osa Kiteen kaupunkia. Kesälahti sijaitsee kahden suuren kristallinkirkkaan vesistön Puruveden ja Pyhäjärven välissä ,ja on epäilemättä yksi kauneimmista sekä aurinkoisimmista yhteisöistä Suomessa. Kitee tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet urheiluun ja vapaa-ajan viettoon. Alueen moottorikelkkareittejä pidetään Suomen parhaimpina. 1800 kilometrin pituinen reitti kattaa koko maakunnan maiseman.

Kiteen urheilupuisto, joka tunnetaan tutummin nimellä Hutsi, tarjoaa paikan melkein mille tahansa urheilulajille. Urheilupuistossa on erilaisia pelikenttiä, mäkihyppyrinnne, ampumarata, uusi uima-allas VesPeli ja jääkiekkokaukalo. Kaupunki tunnetaan myös pontikastaan (moonshine), joka tunnetaan myös nimellä Kiteen kirkas - ja pesäpallo innostuksestaan.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Kiteen eläinpuisto

Wildlife & Nature

Suomen neljänneksi suurin eläinpuistoon Kiteellä on hieno kahden kilometrin mittainen maisemapolku, joka antaa mahdollisuuden tutustua 50 eläinlajiin (n. 200 yksilöä). Reitin varrelta löytyvät muun muassa metsän kuningas Riku-karhu, ilvekset, jakit, peurat, alpakat, villasiat ja porot. Lintujakin on jos jonkinlaisia – puistossa asustavat ainakin riikinkukot, kalkkunat sekä emut.

Karelianpolut

Outdoor & Sports

Karelianpolut valmistuivat Kiteelle loppuvuodesta 2018. Karelianpolkujen reitistöjä on myös Tohmajärvellä ja Rääkkylässä. Katso lisää osoitteesta: https://www.kitee.fi/documents/1486274/1739034/Karelianpolut_kitee_A4_PAINO.pdf/f93d1d91-45cb-0b9d-234a-edf053fbb016