Kuhmoinen

Pirkanmaan portti Päijänteelle
Kuhmoisten luonto, Päijänne ja sadat järvet tarjoavat upeat puitteet rentoutumiselle. Meillä on mahtavia luontokohteita moneen makuun, hyvänä esimerkkinä upea Isojärven kansallispuisto ja historiallinen Päijälän linnavuori.  Hyvät ulkoiluaktiviteettimahdollisuudet tukevat tätä luonnonläheisyydessä liikkumista. Kuhmoisten Kuhmuroiden 65 km pituisella maastopyöräreitistöllä pääsee hyvin näkemään ainutlaatuisen maaston, joka on paikoitellen täynnä isoja siirtolohkareita ja kunnon korkeuseroja.

Pitkäveden melontareitillä pääset ihastelemaan luontoa veden äärellä. Tämä noin 21km pituinen, erämainen reitti sisältää 9 järveä, jotka yhdistyvät reitiksi jokien avulla. Reitillä pääset näkemään majavien aikaansaannoksia, rämesuoalueita ja paljon paikkoja, joihin ei veneellä pääse.

Kuhmoisten kodikas keskusta aivan Päijänteen kyljessä on viehättävä. Saat ajan hyvin kulumaan kivoissa kahviloissa sekä putiikeissa. Sahanrannan satama sijaitsee kävelymatkan päässä aivan keskustan kupeessa. Tämä kolme kertaa Vuoden Vierasvenesatama-tittelin saanut satama on kesäisin vilkas ja täynnä elämää.

Yhteistyössä Kuhmoisen kunnan kanssa, toivotamme teidät tervetulleeksi Kuhmoiseen!

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Isojärven kansallispuisto

Arts & Culture

Isojärven kansallispuisto on upea, omassa rauhassaan levittäytyvä kansallispuisto, joka sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä Lahdesta, Tampereelta ja Jyväskylästä. Isojärvi tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa niin vaeltajalle, melojalle kuin maastopyöräilijällekin. Isot siirtolohkareet, kirkas Isojärvi ja majavien muokkaamat alueet ovat vaikuttavia. Heretyn kämppäkahvilalta lähtee useita reittejä, joista jokaisen retkeläisen ja seurueen on helppo valita itselleen sopiva reittikokonaisuus.

Saharannan satama

Arts & Culture

Sahanrannan satama sijaitsee Päijänteen rannalla kävelymatkan päässä (300m) Kuhmoisten idyllisestä keskustasta. Tämä kolme kertaa Vuoden Vierasvenesatamaksi valittu satama on kesäisin ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka. Siellä pääset nauttimaan Päijänteen upeista maisemista ja ihastelemaan veneitä paikallisten herkkujen ääressä. Sahanrannan satama on kesäisin täynnä elämää ja sieltä löytyykin monenlaista tekemistä suppailusta shoppailuun ja minigolfiin. Satamasta löytyy myös karavaanareille lyhytaikainen matkaparkki.

Riihigalleria

Arts & Culture

Riihigalleria on kesänäyttelypaikka, jossa on joka kesä vaihtuva taidenäyttely. Riihigalleria sijaitsee pienen kosken partaalla ja on paikkana todella pysäyttävä. Galleria on erilaisuutensa, vaikuttavuutensa ja kauniin sijaintinsa vuoksi hieno vierailukohde. Sen on rakentanut taiteilija Niilo Suojoki kuudesta lähitienoon riihestä. Galleriassa on näyttelyn lisäksi kahvio, josta voi hankkia paikallisten kädentaitajien laadukkaita tuotteita kotiin viemiseksi ja tuliaisiksi. Riihigallerian miljöö edelleen miltei alkuperäinen.

Pitkäveden melontareitti

Arts & Culture

Pitkäveden melontareitti kulkee Kuhmoisissa useiden kauniiden jokien ja pienten järvien läpi. Maisemiltaan monipuolinen reitti soveltuu myös vähemmän kokeneelle melojalle, mutta vaatii hyvää peruskuntoa. Reitin pituus lähtölaiturilta Riihigallerian rantaan Pitkävedelle on 20,4 km ja melonnan kesto noin 6-10 tuntia. Reitillä on useita lasku- ja nostopaikkoja, jolloin reitistä voi valita myös itselleen sopivan osuuden. Laavu- ja taukopaikat tekevät reissusta mieleenpainuvan retkielämyksen ja mahdollistavat yöpymisen reitin varrella.