Lahti

Portti Järvi-Suomen alueeseen
Lahti on loistava matkakohde kun haluat yhdistää kaupunkiloman luontomatkailuun. Järvi-Suomen kirkkaat vesistöt, Päijänteen sykähdyttävä kansallispuisto sekä lukuisat luonnonsuojelu- ja ulkoilualueet tarjoavat mahtavat puitteet luonnossa liikkumiseen.

Majoittua voit Lahden keskustan moderneissa hotelleissa, kevyemmän budjetin hostelleissa tai omassa mökissä Päijänteen rannalta. Vai miltä kuulostaako uniikissa kartanoympäristössä yöpyminen? Vaihtoehtoja on lukuisia!

Lahti tarjoaa myös kulttuurista ja historiasta kiinnostuneelle matkailijalle elämyksiä. Kaupungista löytyy muunmuassa suomalaisen talviurheilun historiaa esittelevä Hiihtomuseo sekä suomalaisen radio- ja tv-alan historiaan keskittyvä "Mastolan" radio- ja tv-museo.

Museokierroksen jälkeen kannattaa suunnata nauttimaan lounasta Vesijärven sataman upeisiin maisemiin. Satamassa on lukuisia ravintoloita ja kahviloita, joista moni on avoinna ympäri vuoden. Satamassa komeilee myös Lahden todennäköisesti kuuluisin rakennus, Sibeliustalo. Ei pidä myöskään unohtaa Sibeliustalon ympäristöön rakennettua Puuarkkitehtuuripuistoa, joka kertoo Lahden sataman historiasta ja lahtelaisesta puuosaamisesta.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Vesijärven satama

City Life

Mikä olisikaan parempaa kuin viettää kaunista kesäpäivää Vesijärven satamassa, kylmää juotavaa ja herkullista ruokaa nauttien. Satama sijaitsee vain noin 10 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta. Ravintoloiden sekä kahviloiden lisäksi satamassa sijaitsee käsityöliikkeittä, Sibeliustalo sekä Puuarkkitehtuuripuisto. Satamasta voit myös hypätä risteilylaivan kyytiin ja nauttia virkistävästä järvituulesta maisemia ihaillen.

Sibeliustalo

History & Architecture

Vaikuttava puinen konsertti- ja tapahtumatalo sijaitsee Vesijärven rannalla. Sibeliustalo tarjoaa mahtavat puitteet niin pienille kuin suurillekin tapahtumille. Keväällä 2000 valmistuneessa ainutlaatuisessa rakennuksessa uusi ja vanha on yhdistetty kekseliäästi. Sibeliustalossa on yhdistetty modernia puuarkkitehtuuria vanhaan lahtelaiseen teollisuushistoriaan. Kaiken kruunaa rakennuksesta avautuva upea järvimaisema.

Lahden Urheilukeskus

Outdoor & Sports

Kansainvälisesti tunnettu Lahden urheilukeskus toimii erilaisten tapahtumien näyttämönä. Urheilukeskuksessa sijaitsevat hyppyrimäet, jääkiekkoareena, hiihtomuseo, useita ravintoloita sekä kesäisin avoinna oleva maauimala ja paljon muuta. Talviaikaan urheilukeskuksesta pääsee hiihtoladuille ja kesäaikaan luontopolut puolestaan täyttyvät ulkoilijoista ja maastopyöräilijöistä. Suurmäen torni on avoinna yleisölle kesäisin ja muina aikoina tilauksesta. Hyvällä säällä tornista avautuu huikeat näkymät jopa kilometrien päähän!