Muonio

Lapin tuntureiden sydämessä
Mikäli upea luonto ja pohjoisen erämaa ovat kiinnostuksen kohteitasi, kannattaa vierailla Muoniossa. Muonio on rauhallinen ja rento kunta Tunturi-Lapin sydämessä. Muoniossa ei ole baareja ja villiä yöelämää, Muoniossa luonto ja pohjoinen erämaa ovat pääosassa.

Muonioon pääset lentäen, autoillen tai junalla. Kittilän lentokenttä on vain tunnin ajomatkan päässä Muoniosta. Autolla matkaa Helsingistä Muonioon kertyy puolestaan noin 1000 kilometriä. Vaihtoehtona on myös juna Kolariin, josta pääset Muonioon bussilla tai taksilla myös tunnissa.

Muonio on loistava matkakohde ympäri vuoden, mutta Lapin talvi on jotain todella ainutlaatuista. Koe aito Lappi lukuisten talviaktiviteettien parissa. Voit lasketella tai lumilautailla, hiihtää, lumikenkäillä upeissa lumimaisemissa tai vuokrata moottorikelkan ja nauttia vauhdin huumasta unohtumattomissa maisemissa. Yksi suosituimmista asioista on myös vierailla porotilalla tai tutustua pörröisiin huskeihin ja mennä husky-safarille.

Kesällä ja syksyllä Muonion alueella voit patikoida ja telttailla Pallas-Yllästunturin kansallispuiston ympäristössä. Kalastus, pyöräily ja melonta ovat myös suosittuja aktiviteetteja talvikuukausien ulkopuolella.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Arctic Sauna World

Wellness

Arctic Sauna World sijaitsee Muoniossa, Jerisjärven rannalla. Jerisjärvi on Saamelaisten pyhä järvi, joka on tunnettu runsaasta kalasaaliistaan. Arctic Sauna World on ainutlaatuinen paikka, jossa yhdistyy neljä elementtiä; maa, tuli, vesi ja ilma muodostaen viidennen elementin, hyöryttävän saunanhengen. Suomalaisissa kansantaruissa Löyly on hengen synonyymi ja osa suomalaista mytologiaa. Saunamaailmassa voit nauttia neljästä eri saunasta ja 15 metriä leveästä avannosta. Viides sauna on vuokrattavissa myös yksityiskäyttöön.

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Wildlife & Nature

Patikoi tunturin laelta toiselle Suomen vanhimmalla vaellusreitillä. Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa nautit patikoinnista tai hiihdosta Lapin ihmeellisessä luonnossa kuitenkin hyvien palvelujen ympäröimänä. Yksi kauneimpia Pallas-Yllästunturin kansallispuiston vaellusreittejä on Taivaskeron reitti. Taivaskero on 9 kilometriä pitkä reitti, joka soveltuu loistavasti puolenpäivän retkikohteeksi.

Lumikenkäilyä Tunturi-Lapissa

Outdoor & Sports

Lumikenkäily on loistava tapa nauttia luonnosta ja kauniista maisemista Tunturi-Lapissa. Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta löydät merkittyjä lumikenkäilyreittejä. Muista tarkistaa sääennuste, varustaudu hyvin ja tutustu reitteihin etukäteen, varsinkin jos olet menossa itseksesi. Lumikenkiä voit vuokrata alueen palveluntarjoajilta.

Revontulet

Wildlife & Nature

Taianomaiset revontulet ovat hyvin yleinen näky napapiirin pohjoispuolella. Voit osallistua opastetuille kierroksille, jolloin sinut viedään pois kylän valoista ja pääset näkemään revontulet täydessä loistossaan. Jos olet onnekas, voit nähdä revontulia myös mökin pihasta. Paras aika vuodesta revontulien katseluun on lokakuusta maaliskuuhun.

Hiihtokeskus Olos

Outdoor & Sports

Hiihtokeskus Olos sijaitsee kauniilla Muonion tunturialueella. Rinteitä löytyy 10, mukaanlukien lastenrinne ja Snowpark-alue. Maastohiihtolatuja on puolestaan 250 kilometrin verran. Kansallispuiston tunturialue soveltuu täydellisesti retkihiihtoon, vaikka ilman latuverkostoa.