Pihtipudas

Maailman kaunein pysähdyspaikka
Nykyään Pihtipudas on tunnettu erityisesti Pihtiputaan Mummosta ja maailman kauneimmaksi valitusta liikennekeskuksesta Matkailukeskus Niemenharjusta. Vesistöjen rannoilla viihtyvät myös vapaa-ajan asukkaat, Pihtipudas onkin suosittu kesämökkikunta. Kunnan asukasluku kasvaa huomattavasti kesäaikaan, kun loma-asukkaat eri puolilta Suomea saapuvat mökeillensä kesän viettoon.
Pihtipudas on kyllä kokemisen arvoinen, vaikka ei omaa mökkiä omistaisikaan. Majoittumaan pääsee mökeille, hotelleihin tai maaseutumatkailukohteisiin.

Pihtiputaan historiikki liittyy vahvasti metsästys- ja kalastusperinteeseen. Pihtiputaan vaakunassa esiintyvät nuolenkärjet viittaavat muinaisaikojen jahtimiesten eränkäyntiin, kun taas sana pihti viittaa pienriistan pyynnissä käytettyihin pihteihin tai kalastuksessa käytettyihin pihtisulkuihin. Kansanperinteen mukaan Pihtipudas olisi saanut nimensä hämäläisten erämiesten käyttämistä pihdeistä eli ansoista, joista yksi oli pudonnut putaaseen. Myös Pihtiputaan läpi virtaava Putaanvirta muodostaa pihdin eli pitkän ja kapean vaikeakulkuisen väylän, jonka etelästä Kolimajärveltä tulleet erämiehet ovat helposti havainneet.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Niemenharjun Matkailukeskus

Wildlife & Nature

Niemenharju on matkailukeskus, josta löydät asuntovaunualue, ravintoloita, tanssilattia ja majoitusta. Se sijaitsee Kolima-järven vieressä, jossa voi kalastaa, patikoida ja kävellä luonnossa. Niemenharjun huoltoasema valittiin maailman parhaaksi huoltoasemaksi vuonna 2017.

Outlet Putaanportti

City Life

Outlet Putaanportti on yrityskeskus, jossa voit tehdä ostoksia ja syödä. Outletiin on helppo päästä aivan valtatien 4 varella, joten on suositeltavaa käydä vierailulla ohi ajaessa. Heidän valikoimaansa kuuluvat urheilu- ja vapaa-ajan vaatteet, kosmetiikka, kirjat, kodinsisustus ja lahjat, matkamuistot, makeiset ja paljon muuta. Tutustu tunnettuihin tuotemerkkejä esim. Lumene, Halti, Nanso ja Finlayson.