Puumala

Saimaan sydän
781 metriä pitkä Puumalansalmen silta on yksi Suomen suurimmista maantiesilloista. Sen siltahissi nostaa sinut näköalatorniin lähes 40 metrin korkeuteen ihailemaan Saimaan maisemia.

Puumalassa on lukuisia Saimaa Geoparkiin kuuluvia kohteita, kuten 81 metrin korkeuteen Saimaan pinnasta kohoavat Haukkovuoren jyrkänteet, 800 metriä pitkä Kukonharjun kanava sekä tuhansien vuosien takaiset Syrjäsalmen kalliomaalaukset.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Saimaa Geopark

Landscapes & Sceneries

Puumalassa on lukuisia Saimaa Geoparkiin kuuluvia kohteita, kuten 81 metrin korkeuteen Saimaan pinnasta kohoavat Haukkovuoren jyrkänteet, 800 metriä pitkä Kukonharjun kanava sekä tuhansien vuosien takaiset Syrjäsalmen kalliomaalaukset ja harjumaastossa kulkeva Norppapolku.

Patikointi ja pyöräily

Outdoor & Sports

Puumalassa on useita kauniita patikointi- ja pyöräilyreittejä. N. 60 kilometrin pituinen Puumalan saaristoreitti Lintusalosta Hurissaloon vie pyöräilijän Saimaan upeisiin maisemiin. Jalkaisin kulkevat voivat valita helppokulkuisen Hiisipolun (1,7 km), vaihtelevissa maastoissa kulkevan Norppapolun (13 km) tai metsä- ja suomaisemiin johdattavan Kukkeistenpolun (10 km).

Saimaa

Landscapes & Sceneries

Saimaa on Suomen suurin järvi. Puumalassa Saimaa tarjoaa kauniiden maisemien lisäksi lukuisia harrastusmahdollisuuksia. Kesällä voit meloa, kalastaa tai tehdä veneretkiä. Talvella rohkeimmat voivat kokeilla jääkelluntaa. Jos olet onnekas, ehkäpä kohtaat vesiretkilläsi myös uhanalaisen saimaannorpan.