Rosala

Hiittinen & Rosala - Suomen eteläisimpiä asuttuja saaria
Rosalan Viikinkeskus esittelee monipuolisesti saariston rautakautta ja tarjoaa unohtumattomia kokemuksia niille, jotka haluavat kokeilla viikinkiajan elämää. Monipuoliset majoitusvaihtoehdot: mökkejä, EcoCamp, rekonstruktuoituja viikinkiasumuksia tai luksushuvila.

Hiittisten yli 100-vuotiaassa kansakoulurakennuksessa sijaitsee viehättävä kirjasto, kylän infopiste sekä paikallista käsityötä myyvä puoti. Upea hiekkaranta Gröndalen on kätketty helmi rantaelämää kaipaaville.

Täydellinen kohde yhdistää osaksi *Rannikkoreittiä*: rantaudu Hiittisiin ja pyöräile 9 km Rosalaan tai toisinpäin! Myös itse saarelta löytyy pyörä- ja kajakkivuokrausta.

Kylän olohuone Backom Café ja pub on pitkään avoinna aina pääsiäisestä myöhäiseen syksyyn. Jos et vielä ole kokenut paikallisen Rousal Brygghus -panimon uniikkia rantaravintolaa, nyt on aika! Naapurista löytyy myös juomia myyvä Bottle Shop ja leipomo, joka myy paikallista Rosala-limppua.

Yhteistyössä Visit Naantalin kanssa, toivotamme teidät tervetulleeksi Hiittiseen & Rosalaan!

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Hiittisten kirkko

History & Architecture

Hiittisten kirkko on Suomessa säilyneistä ristikirkoista toiseksi vanhin, jota rakennutti Josef Byggmästar vuonna 1685-86. Hiittisten kirkkoa tunnetaan myös Andreaksen kirkkona.

Rosalan Viikinkikeskus

History & Architecture

Uudistettu Rosalan viikinkikeskus esittelee saariston rautakautta monin tavoin ja tarjoaa unohtumattomia kokemuksia niille, jotka haluavat kokeilla ja kokea viikinkien ajan uudelleen. Niiden tarjoamat palvelut ovat laajat: kahvila, museokauppa, aterioita, viikinkiviisikilpailu, opastettuja kierroksia jne.