Salo

Ruukkikyliä ja saaristolaistunnelmaa
Salo sijaitsee Suomen lounaisrannikkolla, Valtatie E18 varrella Helsingin ja Turun välissä. Toimivat kulkuyhteydet Saloon takaavat helpon liikkumisen kaupunkien välillä. Salo on maailmanlaajuisesti tunnettu langattoman teknologian ja elektroniikan kehittämisestä. Kaupungissa sijaitsi aiemmin Nokian matkapuhelintehdas.

Salon sijainti vanhojen ruukkikylien ja Teijon kansallispuiston kupeessa tarjoaa loistavat puitteet aktiiviseen luontomatkailuun. Tarjolla on päiväretkiksi soveltuvia retkeilyreittejä kahdesta kilometristä kymmeneen kilometriin, mutta näitä yhdistämällä voit patikoida vaikka koko viikonlopun.

Mathildedalin ruukkikylä lumoaa jokaisen kävijän; paikallinen leipomo ja suklaapuoti, panimo ja lukuisat ravintolat sekä kahvilat, paikallismyymälät sekä suloiset alpakat. Tämän kaiken ja paljon muuta löydät Mathildedalista!

Pyöräily on myös kovassa suosiossa alueella ja Salon seutu upeine rannikkoalueineen tarjoaa tähän mitä parhaimmat puitteet. Rannikkoreitti vie pyöräilijän Salosta maalaismaisemien läpi kolmeen kansallispuistoon sekä ihaniin ruukki- ja saaristolaiskyliin! Pyörän vuokraaminen onnistuu myös kätevästi useasta kohtaa reitin varrelta.
Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Teijon kansallispuisto

Wildlife & Nature

Vuonna 2015 perustettu Teijon kansallispuisto tarjoaa mahtavat puitteet luonnosta ja saaristosta nauttimiseen. Vuosittain puistossa vierailee 105 000 kävijää. Kansallipuiston monimuotoinen luonto on sekoitus kirkkaita järviä, vehreitä metsiä, suoalueita ja merenrantaa - kätevästi kolmen historiallisen ruukkikylän kupeessa. Aktiviteetteja löytyy kaiken ikäisille vierailijoille; kalastusta, soutelua, kajakointia, uintia sekä saunomista, vaellusta, pyöräilyä ja murtomaahiihtoa.

Mathildedalin ruukkikylä

History & Architecture

Teijon kansallispuiston kupeessa sijaitsee Mathildedalin eläväinen ruukkikylä. Lumoava kylämiljöö koostuu punamultataloista, ruukkirakennuksista, historiasta, putiikeista, uniikeista makuelämyksistä, käsityötuotteista joita ei löydy muualta sekä upeasta luonnosta. Kylä sijaitsee kirkasvetisen Matildajärven ja meran rannalla. Eloisa kylä isännöi lukuisia konsertteja, taidenäyttelyitä, teatteriesityksiä, erilaisia tapahtumia ja festivaaleja läpi vuoden.

Wirulan kartano

Arts & Culture

Vuodesta 1787 Armfeltin aatelissuvun omistuksessa ollut kartano on yksi merkittävimmmistä kartanoalueista ja vaikuttammista kulttuurimiljöistä Suomessa. Wiurila on ainutlaatuinen matkakohde kenelle tahansa kuka haluaa kokea ripauksen kartanoelämää, nauttia rentouttavasta ilmapiiristä sekä inspiroitua taiteesta, kulttuurista ja luonnosta. Mahtava ravintola, kartanon upea historia, kaunis miljöö sekä vierastalon kutsuvat huoneest tarjoavat täydelliset puitteet viihtymiseen.

Salon tori

City Life

Paras tori Suomessa - Salon tori - on vilkas ja suosittu paikka kesäisin! Tori on kaikkien yhteinen olohuone ja torikahviloissa viihtyvät kaiken ikäiset. Toripäivien lisäksi tori on myös kuuluisa kesätorstaisin järjestettävistä iltamarkkinoistaan. Iltamarkkinat tuovat torille kotimaisia esiintyjiä, torikauppiaita, lettukahviloita, käytetyn tavaran myyjiä sekä kirpputorin.

Taidemuseo veturitalli

Arts & Culture

Salon taidemuseo sijaitsee vanhassa veturihallissa, aivan rautatie- ja linja-autoaseman vieressä. Vaihtuvien näyttelyiden lisäksi museossa järjestetään konsertteja ja erilaisia tapahtumia. Lisää infoa tapahtumista löytyy museon omilta sivuilta www.saloartmuseum.fi. Museon sisäpihalle sijoitettu höyryveturi muistuttaa rakennuksen historiasta. Veturi on valmistettu vuonna 1921 Tampella tehtaalla Tampereella. Salossa voit myös tehdä kulttuurikävelyn. Kaupungissa on useita merkittäviä veistoksia ja muistomerkkejä, jotka ovat näkemisen arvoisia.