Savonlinna

Saimaan helmi
Savonlinna on erityisen tunnettu Olavinlinnasta ja siellä vuosittain järjestettävistä Savonlinnan Oopperajuhlista. Savonlinnassa toimii myös arvostettu musiikin korkeakoulutuksen yksikkö Savonlinnan Musiikkiakatemia, joka järjestää lukuisia konsertteja lähiseudun konserttipaikoissa. Kesäisin kaupungista löytyy lisäksi useita taidegallerioita kulttuurinälkäiselle vierailijalle. Museoiden näyttelyt ovat puolestaan auki läpi vuoden. Punkaharjulla sijaitseva Lusto, Suomen Metsämuseo on ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Savonlinna ja sen ympäristössä on monia historiallisia nähtävyyksiä, joista Olavinlinna on varmasti tunnetuin. Mikäli historia kiinnostaa, Savonlinnan vierailulla kannattaa pysähtyä myös Kerimäellä, jossa sijaitsee maailman suurin puukirkko. Savonlinnassa jos jossain riittää koettavaa historiasta ja kulttuurista kiinnostuneelle!

Savonlinnan ympäristön luonto on ainutlaatuinen mahtavien harjualueiden, upeiden luonnonpuistojen sekä Saimaan kirkkaiden vesien vuoksi. Täällä vietät helposti aikaa luonnonrauhasta nauttien. Savonlinna ja lähiseutu Saimaalla tarjoavat matkailijalle unohtumattomia elämyksiä sekoittaen luontoa ja kulttuuria sopivassa suhteessa!

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Olavinlinna

History & Architecture

Olavinlinnan rakentaminen aloitettiin vuonna 1475. Olavinlinnan perusti alkujaan Tanskalaissyntyinen ritari Erik Akselinpoika Tott. Linna joutui koetukselle jo varhain, sillä 1495 puhjenneen sodan myötä venäläisjoukot tekivät linnaan useita hyökkäyksiä. Tänä päivänä Olavinlinna on erittäin suosittu turistikohde ja kuuluisa siellä vuosittain järjestettävistä Savonlinnan Oopperajuhlista.

Wanha Savonlinna

History & Architecture

Olavinlinnan juurella sijaitseva Wanha Savonlinna vie sinut ajassa taaksepäin. Vanhat puutalot upeine puutarhoineen, joissa useissa toimii nykypäivänä ravintoloita sekä kahviloita, kutsuvat sinut nauttimaan hyvästä ruoasta ja kauniista miljööstä. Alueelta löytyy myös gallerioita ja käsityöläismyymälöitä.

Melonta Saimaalla

Landscapes & Sceneries

Melonta Saimaan kirkkaissa vesissä on jokaisen koettava! Saimaa tarjoaa täydelliset puitteet seikkailuun meloen. Luonnonpuistot Kolovesi ja Linnasaari soveltuvat loistavasti kyseiseen aktiviteettiin. Savonlinna on Saimaan ympäröimä, joten kaupungin nähtävyyksien tarkastelu melomalla onnistuu myös. Voit varata järjestetyn melontaretken oppaan kanssa, tai vuokrata kajakin ja lähteä seikkailuun omaan tahtiin. Mikä olisikaan paremapaa kuin viettää aurinkoinen kesäpäivä tyynellä järvellä meloen ja Saimaan kauniista luonnosta nauttien!

Talviaktiviteetit

Outdoor & Sports

Talvisaikaan Savonlinnan seudulla voit harrastaa murtomaahiihtoa, luistelua tai vaikka lumikenkäilyä Saimaalla. Luminen talvimaisema Saimaan jäällä, jossa retkiluisteluradat ja hiihtoladut puikkelehtivat saarien ja luotojen lomassa on ainutlaatuinen. Savonlinnan seudulla voit myös kokeilla "Norppakelluntaa", jossa kellutaan hyisessä vedessä muhkeat märkäpuvut päällä. Tämä jos mikä on kokemus!

Punkaharju

Wildlife & Nature

Harjuistaan tunnettu Punkaharju tarjoaa mahtavat puitteet retkeilyyn patikoimalla, polkupyörällä tai veneellä. Punkaharjun luonnonsuojelu alue ihastuttaa kävijän niin kesällä kuin talvellakin. Harjualueen vaihtelevan pituiset reitit tarjoavat luonnonkauniin maiseman ulkoilijalle. Merkittyjen reittien lisäksi maastossa on hyvin erottuvia merkitsemättömiä polkuja.

Rentouttava matka läpi upeimpien maisemien Saimaan syleilyssä vie Punkaharjun kansallismaisemasta Savonlinnan sydämeen. Nauti maisemaristeilyistä tai tutustu kaupunkiin kävellen. Älä unohda vierailla upeassa Olavinlinnassa. Savonlinnasta jatketaan Puumalan historiallisiin maisemiin, joissa pääset tutustumaan Saimaan Geopark-kohteisiin. Puumalasta matka jatkuu Rantasalmen upeaan ja rentouttavaan järvi-idylliin, jossa päivän kulun voi valita rentoutumisen tai aktiivisemman menon mukaan. Nauti luonnosta, Suomen suurimmasta järvestä Saimaasta, tutustu kaupungin nähtävyyksiin ja maistele paikallisia herkkuja. Loma jossa on kaikkea!

Rentouttava matka aikuisille Saimaalla

4 - 5 Päivää

Tällä viikonloppuun sopivalla matkapaketilla voit tutustua Savonlinnan kaupunkiin ja sen tarjoamiin elämyksiin, nähtävyyksiin ja luontoon. Lähde risteilylle, vieraile Olavinlinnassa ja Riihisaaressa, nauti paikallisista herkuista ja tutustu ihanaan Sulosaareen vaikkapa omatoimisella kävelykierroksella. Matkalla Punkaharjulle kannattaa pistäytyä Kerimäen kautta ja tutustua maailman suurimpaan puukirkkoon. Toinen yö vietetään Punkaharjun kansallismaisemassa valintasi mukaan maisemista ja tunnelmasta nauttien tai aktiivisesti tutkien upeita harjumaisemia.

Kaupunki- ja luontoloma Savonlinnassa

2 - 3 Päivää

Saimaa on Suomen suurin järvi, jonka rannoilta löytyy monia kauniita luontokohteita, historiallisia kaupunkeja ja rentouttavia majoitusvaihtoehtoja lomailuun. Jos et rannoilla tai laiturilla loikoilun lomassa onnistu näkemään Saimaan Norppaa, onnistuu se varmemmin opastetulla safarilla. Savonlinna ja Punkaharju ovat tunnetuimmasta päästä Suomen postikorttimaisemia.

Saimaan rannat ja kaupungit

2 - 5 Päivää