Toivakka

Tuntuu hyvältä
Jyväskylästä alle 30 minuutin päästä sijaitsevassa Toivakassa riittää nähtävää ja koettavaa. Toivakan kirkosta löydät kuuluisat Pellervo Lukumiehen kattomaalaukset, Päijänteen Ristinselästä Suomen sisävesien syvimmän kohdan ja löytyypä Toivakan kunnan alueelta jopa Suomen suurin havupuu. Jos olet lintubongari, niin suosittelemme suuntaamaan Lapinjärvelle. Lapinjärvi on Keski-Suomen parhaimpia lintujärviä, jolla pesii mm. puna- ja tukkasotkia, mustakurkku-uikku, lapasorsa ja heinätavi. Järvi on tärkeä muutonaikainen levähdyspaikka ja siellä lepäilee runsaasti monenlaisia vesilintuja ja kahlaajia. Keväisin järvellä voi nähdä muun muassa jänkäkurppia ja kesällä usein ruskohaukkoja. Myös luhtahuitteja voi kuunnella kesäisin. Lapinjärvellä ja läheisillä Kankaisten pelloilla on havaittu useita harvinaisuuksia, kuten: amerikantukkasotka, jalohaikara, punapäänarsku, punajalkahaukka, arosuohaukka ja mustatiira.

Kesällä voit nauttia esimerkiksi Taulun Riihiteatterista hurmaavassa Taulun kartanon miljöössä ja ohimatkalla piipahtaa nauttimassa virvokkeita vesistöjen äärellä Huikon Helmessä. Jos kaipaat liikuntaa, niin Toivakasta voit vuokrata fatbiken, pelata frisbeegolfia, uida loistavilla uimarannoilla sekä tietenkin kalastaa. Toivakasta löytyy myös helmi The Crown -sarjan faneille: Elisabetin metsä, jossa itsensä kuningatar Elisabet II vieraili 1970 -luvulla.

Yhteistyössä Toivakan kunnan kanssa, toivotamme teidät tervetulleeksi Toivakkaan!

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Toivakan kirkko

History & Architecture

Päätytornillinen pitkäkirkko rakennettiin arkkitehti L. I. Lindqvistin suunnitelmien mukaan vuosina 1879–1882. Kellotapuli on valmistunut aiemmin vuonna 1871. Tyyliltään kirkko edustaa uusgotiikkaa. Toivakan kirkko sijaitsee Syrjäharjulla, josta sen torni erottuu kirkonkylän halki kulkevalle päätielle. Kirkko korjattiin 1920-luvulla arkkitehti Alvar Aallon johdolla. Aalto suunnitteli kirkkoon myös kirkkoesineistöä. Aallon käsialaa olivat mm. kirkon katon aiemmat maalaukset, kattokruunu, saarnatuolin koristelu ja kaksi kynttilänjalkaa.