Uusikaupunki

Irti arjesta uudessa kaupungissa - Valitse Uusikaupunki
Nauti Uudessakaupungissa pikkukaupungin tunnelmasta. Upea Kaupunginlahden ranta laitureineen, valaistuksineen ja ravintoloineen houkuttelee meren äärelle. Entisajan kauppalaivojen reittejä esittelevät tarinaseinät ja kivetysten mietelauseet muodostavat rannalle ikään kuin ulkoilmamuseon. Meiltä löydät persoonalliset ja palvelevat puodit sekä meren antimia ja paikallisia herkkuja tarjoilevat ravintolat ja kahvilat. Voit uppoutua puutalomiljööseen vaikkapa opastetuilla kävelykierroksilla. Tänä vuonna juhlitaan Uudenkaupungin rauhan 300-vuotisjuhlavuotta ja kaupunki tarjoaa sen kunniaksi rauhateemaisia opastettuja kävelykierroksia niin kaupunkilaisille kuin vierailleenkin. Kaupungin menneisyyteen voit tutustua myös kännykkään ladattavan Uki AR -mobiilisovelluksen avulla, jolloin virtuaalisena oppaanasi kulkee piikatyttö 1800-luvulta. ”Murhakävely Petäjämäen jäljillä” -dekkarikierroksilla teemaan johdattelee itse Petäjämäen hahmon luonut kirjailija Rake Tähtinen.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Taidetalo Pilvilinna

Arts & Culture

Huumoria, iloisia värejä, naivistista taidetta, ruusujen tuoksua ja kauniita merellisiä näkymiä – sitä kaikkea on Pilvilinna. Pilvilinnan seinät, lattiat ja katot on maalattu kuvia täyteen niin talon sisä- kuin ulkopuolellakin. Taiteilija Raija Nokkalan maalausten myyntinäyttelyt ja humoristiset veistokset päärakennuksessa, taidepolulla ja piharakennuksissa tuovat katsojilleen iloa ja hyvää mieltä. Puutarhaan on talon isännän toimesta noussut yli sadan ruusulajin rosario.

Bonk-museo ja Lasten Keksimö

Arts & Culture

Et löydä lumovoimaisempaa tutustumiskohdetta kuin Bonk-museo, joka tarjoaa mahdollisuuden tutkia valtavan Bonk Business Inc. teollisuusimperiumin taustoja. Avaa siis ovi hämmästyttävään ja villiin Bonkin maailmaan. Esillä mm. toimintavapaita koneita, kosmisen terapian sovellutuksia, disinformaatiojärjestelmiä sekä paikallistettuja mustia aukkoja. Bonk-museo on huikea matka mielikuvituksen maailmaan.

Uudenkaupungin Automuseo

Arts & Culture

Uudenkaupungin Automuseo on Suomen merkittävin automuseo. Monipuolisuutensa ansiosta se on kaupungin suosituin ympärivuotinen kohde. Museon kolmessa näyttelyhallissa on laaja valikoima autoklassikkoja ja paljon muuta nähtävää autoilun ja autourheilun eri osa-alueita. Kaksipyöräisiä ei ole unohdettu, ja museossa on myös kaksi lentokonetta.