Viitasaari

Pikkasen parempi periferia
Viitasaari sijaitsee pohjoisessa Keski-Suomessa kimmeltävän Keitele-järven syleilyssä. Valtatie E75 ja Sininen tie tarjoavat nopeat kulkuyhteydet moderniin maaseutukaupunkiin. Alueella on ollut mahdollisesti asutusta jo 1000-luvulta alkaen, sillä Keitele-järvi veneilyreittinä on mahdollistanut hämäläisten liikkumisen korpimökeilleen.
Alueella sijaitsevat upeat järvet ovat houkutelleet ihmisiä rakentamaan loma-asuntoja ja erityisesti kesäisin mökkiläisten saapuessa Viitasaari puhkeaakin kukkaan.

Kesäisin pääset nauttimaan torin tapahtumista, nauttimaan perinteisistä torikahveista sekä maistamaan Keiteleen kullankeltaisia rapeita muikkuja. Muita kokemisenarvoisia kesäaktiviteettejä ovat Huopanankoski ja sen vanha kylämiljöö, kalastus ja vesiretkeily, patikointi, marjastus ja sienestys, frisbeegolf, ja uimarannat.

Talvisin Viitasaarella voit viettää aikaa hiihtoladuilla ja nuotiotulilla. Ympäri vuoden palveleva Savivuoren ulkoilualue ja hiihtokeskus tarjoilee mahdollisuuden patikointiin ja maastopyöräilyyn, ja talvella lasketteluun sekä hiihtoretkille.
Viitasaarelle pääset autolla tai julkisilla kulkuvälineillä. Jyväskylän lentoasema sijaitsee 78 kilometrin päässä Viitasaarelta. Jyväskylän matkakeskukseen on matkaa noin 104 kilometriä. Viitasaarelle ajetaan päivittäin bussiliikennevuoroja Jyväskylästä ja useimmat bussireiteistä kulkevat myös lentoaseman kautta.

Yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Viitasaaren kunnan kanssa, toivotamme teidät tervetulleeksi Viitasaareen!

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Koljatti

Outdoor & Sports

Koljatti on Viitasaarella sijaitseva luonnonsuojelualue. Uudet opasteet tekevät reitistä helpon suunnistaa. Reitillä pääset kulkemana hyvin hoidettua polkua ja pitkospuita pitkin. Reitiltä löydät merkityt laavut, jossa voit nauttia omia retkieväitäsi. Aisti tuoreen metsän tuoksu ja rentoudu kulkiessasi hyvin merkittyä ja lapsi ystävällistä reittiä. Reitin kohokohtana ovat Koljatin jylhät kalliot ja upeat lohkareluolastot.

Heinä-suvanto Lintokosteikko

Wildlife & Nature

Heinä-suvanto on lintubongarin unelma. Kansainvälisestikin merkittävällä kosteikolla on hyvät mahdollisuudet vuodenajan mukaan kuunnella joutsenten tai haikaroiden soidin kutsuja. Alueelle pääsee parkkipaikalta opastettua reittiä pitkin ja kosteikolta löytyy myös tulentekopaikka.

Huopanankoski

Wildlife & Nature

Huopanankoski on Viitasaaren Huopanan kylässä sijaitseva runsas kalainen koski. Kosken alueella on kulttuurihistoriallisesti arvokas vuonna 1892 perustettu mylly. Huopanankoskella toimii kalastushistoriallinen näyttely sekä kulttuuripolku (n.1km) joka kiertää koskea. Reitin varrella on infotauluja jotka kertovat kosken historiasta. Koski on suosittu kalastus alue. Huomioithan että 18-64 vuotiaat tarvitsevat koskessa kalastamiseen luvan joita saa ostettua eräluvat.fi verkkosivuilta.

Lukuisia tapahtumia

Arts & Culture

Viitasaari tunnetaan monipuolisesta tapahtumatarjonnastaan. Kesän aikana voit osallistua sympaattiseen Musiikin Aika festivaaliin, jossa pääset kuuntelemaan nauttimaan musiikista, kursseista ja luennoista musiikki aiheeseen liittyen. Raskaankuljetuksen ammattilaiset kokoontuvat vuosittain Mid Finland Truckmeetingiin, nämä ja muut tapahtumat löydät Viitasaarifestivals sivustolta.