Virolahti

Suomen kaakkoisin kohde
Aja Suomen pisintä museotietä pitkin maamme kaakkoisimpaan kuntaan Virolahdelle! Virolahdella on loistavat puitteet shoppailuun outlet-kauppakeskus Zsar Outlet Villagessa, sekä monipuolisiin aktiviteetteihin ainutlaatuisen luonnon ja meren ansiosta. Virolahti on osa vuonna 1982 perustettua Itäisen Suomenlahden kansallispuistoa, jonka yli lentää keväisin miljoonien arktisten lintujen muuttoparvet.

Virolahdella on laadukkaat puitteet golfaukseen, geokätköilyyn ja vaikkapa maastopyöräilyyn. Salpapolun varrella sijaitsevat laavut kutsuvat herkkuhetkille nuotion ääreen ja sodanaikaan puolustusasemana toimineella Virolahden Bunkkerimuseolla voi tutustua esimerkiksi itäisen maarajan linnoittamisen historiaan. Bunkkerimuseon yhteyteen Green Belt -hankkeen myötä perustettu luontokeskus jakaa virtuaalitodellisuuden välityksellä vierailijoille tietoa luonnosta ja ympäristöstä. Bunkkerimuseon pallokorsussa voi myös majoittua.

Virolahdella sijaitseva Harjun oppimiskeskus järjestää luonnonvara-alan koulutuksen ja monipuolisten tapahtumien lisäksi kattavia ohjelmapalveluita, kuten opastettuja kävelykierroksia, hevoskärryajeluita, kalliolaskeutumista, offroad -ajeluita sekä paljon muuta.

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Bunkkerimuseo

History & Architecture

Bunkkerimuseo kertoo kiehtovaa Salpalinjan, Suomen itärajan linnoituksen, rakentamisen historiaa, Virolahdessa vuosina 1940–1941 ja 1944. Museon sisätilojen näyttely tarjoaa vierailijalle moniaistisen kokemuksen. Ulkoalueilla kävijät voivat tutustua luonnossa sijaitseviin kiehtoviin kaivauksiin ja linnoituksiin.

Salpalinja ja Salpapolku

History & Architecture

Salpalinja on yksi Euroopan vahvimmista ja parhaiten säilyneistä puolustuslinjoista, joka rakennettiin toisen maailmansodan aikana. 1200 km pitkä Salpalinja on valtava joukko eri linnoituksia Suomen itärajalla. Sen rakentaminen aloitettiin vuonna 1940 ja kun se valmistui vuonna 1944, puolustuslinja koostui 728 teräsbetonikorsusta, 3000 puisesta kenttälinnoituksesta, 225 km pituisesti panssarintorjuntaesteistä ja yli 350 km pitkästä taistelu- ja yhdyshaudasta. Salpalinjaa pitkin kulkee 43 km pitkä vaellusreitti, Salpapolku.

Zsar Outlet Village

City Life

Zsar Outlet Village on Suomen ensimmäinen aito outlet-kauppakeskus. Zsar sijaitsee Pietarin ja Helsingin välillä EU: n ja Venäjän rajalla. Zsar on kansainvälisen premium- ja luksusmuodin, kosmetiikka- ja kodintuotemerkkien, ravintoloiden, kahviloiden ja muiden palveluidensa ansiosta ympärivuotinen ja täydellinen päiväretki koko perheelle. Zsarin kaikki tuotteet ovat aina 30-70% normaalihintoja alhaisemmat.

Klamilan vierasvenesatama

Arts & Culture

Klamilan vierasvenesatama on Virolahden ensimmäinen lännestä saavuttaessa. Satama toimi sodan aikana Suomen laivaston tykkiveneiden ja muiden aluksien suojasatamana. Nykyään se on Virolahden suurin vierasvenesatama, johon mahtuu keskikokoisia veneitä. Klamilan kylän keskustaan ​​on satamasta 1,6 kilometriä. Kesäravintola Sataman Bar & Bistro sijaitsee aivan satama-alueella

Harjun Hovi

History & Architecture

Yli 200 vuotta vanha kartanotalo Harjun Hovi tarjoaa upeat puitteet eripituisten tapahtumien ja retkien järjestämiseen idyllisessä kartanoympäristössä. Kartanossa on erilaisia ​​arkkitehtonisia tyylejä, sekä ympärillä puistoja ja puutarha-alueita. Harju tarjoaa myös edullista majoitusta ja ateriapalveluita, retkiä hevoskärryillä ja leirejä. Alueella toimii myös kesäkahvila ja Kiessi-museo.