Vuokatti

Loma lähelläsi
Sotkamon kunnassa sijaitseva Vuokatti on Suomen monipuolisin, ympärivuotinen matkailukeskus, josta löydät tekemistä kaikenikäisille vuoden jokaisena päivänä. Lumettomaan aikaan alueen monipuoliset reitistöt houkuttelevat pyöräilemään, retkeilemään, patikoimaan, melomaan, golfaamaan ja rullahiihtämään. Talven tullessa lajien kirjo kasvaa entisestään, kun lumipeitteinen maisema kutsuu hiihtoladuille, laskettelurinteille, talvipyöräilyreiteille, lumikenkäseikkailuihin ja pilkkiretkille. Jännitystä kaipaaville talvinen Vuokatti tarjoaa jääkelluntaa sekä eri mittaisia husky- ja moottorikelkkasafareita.


Ympärivuotisena kohteena Vuokatista löytyy tekemistä myös vuodenajasta riippumatta. Meiltä löydät Suomen suurimman Superparkin, monipuolisen Katinkullan kylpylän, pakohuonepelejä, Megazone laserseikkailun sekä monenlaista sisäaktiviteettia keilailusta tennikseen ja ammuntasimulaattoriin. Vuokatin matkailualueella on myös kaksi kansallispuistoa, jotka sopivat erinomaisesti päiväretkikohteiksi.

Tervetuloa Vuokattiin!

Juuri sitä parasta

Kohokohtia

Uniikit vaaramaisemat

Landscapes & Sceneries

Sotkamon ja Vuokatin maisemaa hallitsee 13 peräkkäisen vaaran jono. Vaarojen laelta avautuu upeat maisemat sinisten järvien ja vihreiden metsien yli. Korkeimmalla kohdalla, Vuokatinvaaran näköalapaikalla, voit nauttia kauniista auringonnousuista ja -laskuista. Näköalapaikalle pääsee lumettomaan aikaan myös pyörätuolilla. Vuokatinvaaralla on useita merkittyjä vaellusreittejä, joilla voi nauttia vehreästä luonnosta ja monipuolisista reiteistä.


Vuokatin pohjoispuolella kohoava Naapurinvaara on tunnettu valtakunnallisesti arvokkaasta perinnemaisemastaan. Rehevien laidunmaiden ja niittyjen sekä tuomea ja leppää kasvavien lehtimetsien ohessa alueella esiintyy poikkeuksellisen eteläisiä lehtolajistoja. Naapurinvaaran päältä avautuu laaja näköala kohti Vuokatin vaarajonoa ja Sotkamon kirkonkylää.

Olympiatason hiihtoladut

Outdoor & Sports

Vuokatti on maastohiihtäjän paratiisi, sillä täällä harrastaminen on tehty yksinkertaiseksi kaiken tasoisille hiihtäjille. Vuokatista löytyy maastohiihtäjiä palvelevaa latuverkostoa yhteensä 190 kilometrin edestä. Ladut kunnostetaan joka vuosi Olympic Training Center -vaatimusten mukaisesti sekä perinteisen että vapaan hiihtotyyleille, mikä takaa huipputason ladut sekä harrastajia, nautiskelijoita kuin kilpahiihtäjiä palvelemaan. Lisäksi joka vuosi lokakuussa aukeava ensilumenlatu mahdollistaa poikkeuksellisen pitkän hiihtokauden!

Hyvinvointia luonnosta

Wellness

Vuokatissa hyvinvointi tulee luonnosta, liikunnasta ja saunasta. Meillä koet todellisen talven tykkylumipuineen ja kevään tullessa vihreys herättää luonnon henkiin. Kesän valoisat yöt tarjoavat unohtumattomia elämyksiä ja syksyn tullessa ruska pukee luonnon täysin uusiin väreihin. Metsän lempeä energia lataa akkusi hetkessä ja mieli herkistyy kauniin luonnon syleilyssä sinulle parhaiten sopivan aktiviteetin parissa. Vuokatissa voit kokea myös perinteisiä saunaelämyksiä monella eri tavalla. Meiltä löytyy maisemasaunaa, savusaunaa, rantasaunaa, hirsisaunaa, pölkkysaunaa ja höyrysaunaa. Kesäisin voit juosta saunan jälkeen laiturilta järviveteen ja talvisin pulahtaa avantoon virkistymään

Luontoelämyksiä kaikille

Outdoor & Sports

Vuokatin tarjoamat elämykset kuuluvat kaikille. Luontomatkailupalveluiden saavutettavuus on yhdenvertainen perusoikeus ja Vuokatista löydät upeita esteettömiä reittejä ja luontokohteita ympäri vuoden. Talvikaudella esteettömät ladut ja monikäyttöurat tarjoavat liikunnan iloa ja lumettomaan aikaan luonnosta voi nauttia esteettömästi niin vesillä kuin kuivalla maalla. Vuokatinrinteet tarjoaa Suomen laajimman soveltavan alppihiihdon välineistön ja opetuksen ja meiltä löydät myös Paralympiakomitean apuvälinevuokraamon.

Haapala Brewery

Cuisine

Kainuun ainoa panimo sijaitsee Sotkamossa. Haapala Brewery on edelläkävijä paikallisessa oluentuotannossa. Panimoteollisuudessa on tyypillistä tilata raaka-aineita ympäri maailmaa, mutta Haapalassa otetaankin mallia viiniteollisuudesta, joka keskittyy paikallisten ainesosien käyttöön ja paikalliseen makuprofiiliin. Panimoksi ainutlaatuisen sijainnin ansiosta Haapalalla on kyky kasvattaa monia raaka-aineita omalla tilallaan. Lopputuloksena syntyy rakkaudella käsintehtyjä, luonnonmukaisia juomia.