Kymenlaakso

Kymenlaakson seutu tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja nähtävää moneen makuun – luontoaktiviteeteista museoihin sekä upeisiin puistoalueisiin. Historian havinat ovat jättäneet omat maamerkkinsä myös tälle seudulle. Kymenlaakson merellinen luonto tarjoaa loistavat ulkoilu- ja veneilymahdollisuudet. Alueella voi nauttia saaristoristeilyistä, luonnonpuistoista ja monimuotoisista Kymenlaakson maisemista. Kaloistaan tunnettu Kymijoki on Etelä-Suomen paras lohenpyyntipaikka.
Parhaita poimintoja

Kohteet: Kymenlaakso

Hamina
Hamina on Suomen vanhin varuskuntakaupunki ja sillä on raja-alueellisen sijaintinsa takia suuri sotilaallinen merkitys. Kaupungin keskustan pyöreään kaavioon ja linnoituksiin tutustumalla päästään hyvin sisälle alueen historiaan. Haminassa on monia mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä, kävelyetäisyyden päässä toisistaan. Vierailijat voivat ihastella idyllisiä puutaloja ja vierailla kirkoissa ja museoissa, jotka edustavat lukuisia erilaisia ​​arkkitehtonisia tyylejä.

Hamina

Kouvola
Kouvola ei ole pelkästään juna-asema ja harmaita kerrostaloja. Kymijoen rannat ja Repoveden kansallispuisto tarjoavat kauniita luontomaisemia ja mahdollisuuksia aktiviteeteille. Alueen teolliseen historiaan voi tutustua yhdessä Suomen Unescon maailmanperintökohteista Verlassa.

Kouvola

Miehikkälä
Miehikkälä tarjoaa kauniin maaseutumaiseman ja Suomen sotahistorian yhdessä paketissa. Kunnan ylittää Salpa-linja - toisen maailmansodan puolustuslinja. Suomen sotahistoriaa voi tutkia Salpapolun retkeilyreitillä, joka mutkittelee Salpa-linjaa pitkin.

Miehikkälä

Pyhtää
Pyhtää on osa rannikkomatkailualuetta, jossa vierailijat voivat nauttia meren kauneudesta ja saariston upeista saarista, Kymijoen idyllisestä ympäristöstä ja tutustua alueen monipuoliseen historiaan. Valkmusan kansallispuisto on näkemisen arvoinen kohde alueella ja on parhaimmillaan keväällä.

Pyhtää

Virolahti
Virolahdelta löytyy Kaakkois-Suomen aidoin luonto ympäristö. Aluetta vilkastuttaa kiireinen rajanylityspaikka Vaalimaa ja sen läheisyydessä sijaitsevat palvelut.
Virolahti on ihanteellinen paikka lintujen tarkkailuun, johtuen Arktikasta - lintujen joukkomuuttoreiteistä, joka sijaitsee suoraan sen yläpuolella.
Kunnan ylittää myös Salpa-linja - toisen maailmansodan puolustuslinja. Suomen sotahistoriaan voi tutustua Salpapolun retkeilyreitillä, joka mutkittelee pitkin Salpa-linjaa.

Virolahti