Kymenlaakso

Kymenlaakson seutu tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja nähtävää moneen makuun – luontoaktiviteeteista museoihin sekä upeisiin puistoalueisiin. Historian havinat ovat jättäneet omat maamerkkinsä myös tälle seudulle. Kymenlaakson merellinen luonto tarjoaa loistavat ulkoilu- ja veneilymahdollisuudet. Alueella voi nauttia saaristoristeilyistä, luonnonpuistoista ja monimuotoisista Kymenlaakson maisemista. Kaloistaan tunnettu Kymijoki on Etelä-Suomen paras lohenpyyntipaikka.
Parhaita poimintoja

Kohteet: Kymenlaakso

Kotka
Kotka on viehättävä merenrantakaupunki, jossa rento saaristolais elämäntyyli ja vahva merenkulku kulttuuri kohtaavat. Kaupunki sijaitsee Suomen kaakkoisrannikolla, missä Etelä-Suomen suurimman joen Kymijoen kosket kohtaavat Itämeren. Kaunis luonto, henkeäsalpaava saaristo ja ainutlaatuiset kaupunkipuistot, raja-alueen häikäisevä historia, erinomaiset kulttuuritapahtumat ja nähtävyydet sekä tuhannet ystävälliset paikalliset toivottavat vierailijat tervetulleiksi ikimuistoiselle vierailulle.

Kotka

Kouvola
Kouvola ei ole pelkästään juna-asema ja harmaita kerrostaloja. Kymijoen rannat ja Repoveden kansallispuisto tarjoavat kauniita luontomaisemia ja mahdollisuuksia aktiviteeteille. Alueen teolliseen historiaan voi tutustua yhdessä Suomen Unescon maailmanperintökohteista Verlassa.

Kouvola

Miehikkälä
Miehikkälä tarjoaa kauniin maaseutumaiseman ja Suomen sotahistorian yhdessä paketissa. Kunnan ylittää Salpa-linja - toisen maailmansodan puolustuslinja. Suomen sotahistoriaa voi tutkia Salpapolun retkeilyreitillä, joka mutkittelee Salpa-linjaa pitkin.

Miehikkälä

Pyhtää
Pyhtää on osa rannikkomatkailualuetta, jossa vierailijat voivat nauttia meren kauneudesta ja saariston upeista saarista, Kymijoen idyllisestä ympäristöstä ja tutustua alueen monipuoliseen historiaan. Valkmusan kansallispuisto on näkemisen arvoinen kohde alueella ja on parhaimmillaan keväällä.

Pyhtää

Virolahti
Virolahdelta löytyy Kaakkois-Suomen aidoin luonto ympäristö. Aluetta vilkastuttaa kiireinen rajanylityspaikka Vaalimaa ja sen läheisyydessä sijaitsevat palvelut.
Virolahti on ihanteellinen paikka lintujen tarkkailuun, johtuen Arktikasta - lintujen joukkomuuttoreiteistä, joka sijaitsee suoraan sen yläpuolella.
Kunnan ylittää myös Salpa-linja - toisen maailmansodan puolustuslinja. Suomen sotahistoriaan voi tutustua Salpapolun retkeilyreitillä, joka mutkittelee pitkin Salpa-linjaa.

Virolahti