Saimaa

Saimaan alueen rikas historia, puhdas luonto ja hyvät matkailumahdollisuudet tekevät alueesta ainutlaatuisen vesistön maailmassa. Se on Suomen suurin ja Euroopan neljänneksi suurin järvi, jonka alueella voit tavata hyvin uhanalaisen, 8000 vuotta sitten alueelle eristäytyneen Saimaannorpan.
Parhaita poimintoja

Kohteet: Saimaa

Imatra
Karjalan parhailla laulumailla sijaitseva Imatra on tunnettu koskestaan, jota pidetään Suomen vanhimpana matkailunähtävyytenä.

Imatra

Kerimäki
Kerimäki on pieni kylä, josta löytyy paljon. Kaupunki tunnetaan parhaiten Kerimäen kirkosta, joka on maailman suurin puukirkko sekä puhtaasta ja kirkkaasta Puruvedestä.

Kerimäki

Mikkeli
Mikkeli on viehättävä historiallinen kaupunki Saimaan rannalla. Kaupunkiin on hyvät julkisen liikenteen yhteydet ja vain n. 2,5 tunnin ajomatka Helsingistä. Mikkelissä kohtaat yhdistelmän luontoelämyksiä ja paikallista elämää. Myös historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille riittää nähtävää museoissa, gallerioissa ja näyttelyissä.

Mikkeli

Punkaharju
Punkaharjun henkeäsalpaava maisema on osa kauneinta Suomea. Upeista harjuistaan tunnettu Punkahrju on ollut matkailijoiden suosiossa jo yli sata vuotta. Punkaharju kutsuu lomailemaan ainutlaatuisessa maisemassa läpi vuoden. Saimaan kirkkaiden vesien ja kauniin luonnon ympäröivänä voit viettää aktiivisen loman tai rentoutua mitä parhaissa mökkimaisemissa.

Punkaharju

Puumala
Saimaan ympäröimä Puumala kuuluu Suomen kauneimpiin kuntiin. Saimaa tarjoaa kauniiden maisemien lisäksi lukuisia harrastusmahdollisuuksia - kesällä melontaa, kalastusta tai veneretkiä ja talvella jääkelluntaa. Jos olet onnekas, ehkäpä kohtaat vesiretkilläsi myös uhanalaisen saimaannorpan. Vesiaktiviteettien lisäksi löydät Puumalasta upeita patikointi- ja pyöräilyreittejä.

Puumala

Varkaus
Tervetuloa Keski-Savon sydämeen! Valloittava Varkaus sijaitsee sopivasti valtaväylien varrella ja on lupsakan perinteikäs paikka matkailuun. Kaupungin katukuvassa näkyy vahvasti teollisuuden ympärille rakennettu, arkkitehtuurisesti ainutlaatuinen, paikalliskulttuuri. Varkauden rakennuskantaan ovat ajan saatossa vaikuttaneet myös monet nimekkäät arkkitehdit. Rakennusperinteeseen on jättänyt kädenjälkensä mm. Valter ja Ivar Thomé, Karl Lindahl sekä maailman tunnetuinpiin kuuluva arkkitehti, Alvar Aalto.

Varkaus

Savonlinna
Savonlinna on kaunis ja eloisa 35 000 ihmisen kaupunki Saimaan syleilyssä. Suomen monipuolinen luonto todella näyttäytyy kaupungin ympäristössä. Savonlinnasta matkustat Punkaharjun upeisiin maisemiin vain hetkessä, lähdet vaellukselle jylhään Koloveden tai Linnasaaren kansallispuistoon. Molemmat kansallispuistot ovat uhanalaisen saimaannorpan elinaluetta ja onnekkaimmat retkeilijät voivatkin törmätä tähän sympaattiseen pieneen hylkeeseen.

Savonlinna