Saimaa

Saimaan alueen rikas historia, puhdas luonto ja hyvät matkailumahdollisuudet tekevät alueesta ainutlaatuisen vesistön maailmassa. Se on Suomen suurin ja Euroopan neljänneksi suurin järvi, jonka alueella voit tavata hyvin uhanalaisen, 8000 vuotta sitten alueelle eristäytyneen Saimaannorpan.
Parhaita poimintoja

Kohteet: Saimaa

Savonlinna
Savonlinna on kaunis ja eloisa 35 000 ihmisen kaupunki Saimaan syleilyssä. Suomen monipuolinen luonto todella näyttäytyy kaupungin ympäristössä. Savonlinnasta matkustat Punkaharjun upeisiin maisemiin vain hetkessä, lähdet vaellukselle jylhään Koloveden tai Linnasaaren kansallispuistoon. Molemmat kansallispuistot ovat uhanalaisen saimaannorpan elinaluetta ja onnekkaimmat retkeilijät voivatkin törmätä tähän sympaattiseen pieneen hylkeeseen.

Savonlinna

Imatra
Karjalan parhailla laulumailla sijaitseva Imatra on tunnettu koskestaan, jota pidetään Suomen vanhimpana matkailunähtävyytenä.

Imatra

Kerimäki
Kerimäki on pieni kylä, josta löytyy paljon. Kaupunki tunnetaan parhaiten Kerimäen kirkosta, joka on maailman suurin puukirkko sekä puhtaasta ja kirkkaasta Puruvedestä.

Kerimäki

Mikkeli
Mikkeli on viehättävä historiallinen kaupunki Saimaan rannalla. Kaupunkiin on hyvät julkisen liikenteen yhteydet ja vain n. 2,5 tunnin ajomatka Helsingistä. Mikkelissä kohtaat yhdistelmän luontoelämyksiä ja paikallista elämää. Myös historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille riittää nähtävää museoissa, gallerioissa ja näyttelyissä.

Mikkeli

Punkaharju
Punkaharjun henkeäsalpaava maisema on osa kauneinta Suomea. Upeista harjuistaan tunnettu Punkahrju on ollut matkailijoiden suosiossa jo yli sata vuotta. Punkaharju kutsuu lomailemaan ainutlaatuisessa maisemassa läpi vuoden. Saimaan kirkkaiden vesien ja kauniin luonnon ympäröivänä voit viettää aktiivisen loman tai rentoutua mitä parhaissa mökkimaisemissa.

Punkaharju

Varkaus
Valloittava Varkaus sijaitsee sopivasti valtaväylien varrella ja on lupsakan perinteikäs paikka matkailuun. Kaupungin katukuvassa näkyy vahvasti teollisuuden ympärille rakennettu, arkkitehtuurisesti ainutlaatuinen, paikalliskulttuuri. Varkauden rakennuskantaan ovat ajan saatossa vaikuttaneet myös monet nimekkäät arkkitehdit. Rakennusperinteeseen on jättänyt kädenjälkensä mm. Valter ja Ivar Thomé, Karl Lindahl sekä maailman tunnetuinpiin kuuluva arkkitehti, Alvar Aalto.

Varkaus

Puumala
Saimaan ympäröimä Puumala kuuluu Suomen kauneimpiin kuntiin. Saimaa tarjoaa kauniiden maisemien lisäksi lukuisia harrastusmahdollisuuksia - kesällä melontaa, kalastusta tai veneretkiä ja talvella jääkelluntaa. Jos olet onnekas, ehkäpä kohtaat vesiretkilläsi myös uhanalaisen saimaannorpan. Vesiaktiviteettien lisäksi löydät Puumalasta upeita patikointi- ja pyöräilyreittejä.

Puumala

Kierrä ja tutustu

Reitit Alueella

Kylpyläloma Saimaan sydämessä, ihastuttavassa Järvisydämen kylpylässä, sopii mainiosti rentoa lomaa hakevalle perheelle. Kylpylän lisäksi aktiviteetteja on tarjolla monipuolisesti pyöräilystä melomiseen, lumikenkäilystä pilkkisafareihin sekä erilaisiin retkiin Linnansaaren kansallispuistoon. Järvisydän soveltuu niin lapsille kuin aikuisillekin ja kylpylästä löytyy myös lasten oma seikkailualue. Aikuiset voivat puolestaan hemmotella itseään Kylpylän Day Span rentouttavissa hoidoissa. Järvisydämessä vietät rennon loman luonnon rauhassa aktiviteeteista nauttien!

Unohtumaton perheloma Järvisydämessä

2 - 3 Päivää

Saimaa on Suomen suurin järvi, jonka rannoilta löytyy monia kauniita luontokohteita, historiallisia kaupunkeja ja rentouttavia majoitusvaihtoehtoja lomailuun. Jos et rannoilla tai laiturilla loikoilun lomassa onnistu näkemään Saimaan Norppaa, onnistuu se varmemmin opastetulla safarilla. Savonlinna ja Punkaharju ovat tunnetuimmasta päästä Suomen postikorttimaisemia.

Saimaan rannat ja kaupungit

2 - 5 Päivää

Rentouttava matka läpi upeimpien maisemien Saimaan syleilyssä vie Punkaharjun kansallismaisemasta Savonlinnan sydämeen. Nauti maisemaristeilyistä tai tutustu kaupunkiin kävellen. Älä unohda vierailla upeassa Olavinlinnassa. Savonlinnasta jatketaan Puumalan historiallisiin maisemiin, joissa pääset tutustumaan Saimaan Geopark-kohteisiin. Puumalasta matka jatkuu Rantasalmen upeaan ja rentouttavaan järvi-idylliin, jossa päivän kulun voi valita rentoutumisen tai aktiivisemman menon mukaan. Nauti luonnosta, Suomen suurimmasta järvestä Saimaasta, tutustu kaupungin nähtävyyksiin ja maistele paikallisia herkkuja. Loma jossa on kaikkea!

Rentouttava matka aikuisille Saimaalla

4 - 5 Päivää

Tällä viikonloppuun sopivalla matkapaketilla voit tutustua Savonlinnan kaupunkiin ja sen tarjoamiin elämyksiin, nähtävyyksiin ja luontoon. Lähde risteilylle, vieraile Olavinlinnassa ja Riihisaaressa, nauti paikallisista herkuista ja tutustu ihanaan Sulosaareen vaikkapa omatoimisella kävelykierroksella. Matkalla Punkaharjulle kannattaa pistäytyä Kerimäen kautta ja tutustua maailman suurimpaan puukirkkoon. Toinen yö vietetään Punkaharjun kansallismaisemassa valintasi mukaan maisemista ja tunnelmasta nauttien tai aktiivisesti tutkien upeita harjumaisemia.

Kaupunki- ja luontoloma Savonlinnassa

2 - 3 Päivää

Tutustu Savonlinnan seudun upeimpiin luontokohteisiin, yövy tunnelmallisissa majapaikoissa ja rentoudu luontoaktiviteettien parissa. Tämä matka vie sinut saimaannorpan kotivesille; Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistoihin, Punkaharjun harjumaisemiin ja Hytermän museosaarelle, saarille rakennettua Savonlinnaa unohtamatta.

Luontomatkailijan Savonlinna

4 - 14 Päivää