Tampereen Seutu

Tampereen Seutu sijoittuu Näsijärven ja Pyhäjärven rannoille. Järvien ympärille on kehittynyt alue, joka tarjoaa hulppeita kansallismaisemia, suomalaisen teollisuuden historian havinoita, tärkeitä kulttuurikohteita sekä urheilun huippuhetkiä. Tampereen alueella on useita kohteita niin kulttuurinnälkäisille kuin lapsiperheille, unohtamatta sitä, että Tampere on nimetty maailman saunapääkaupungiksi.
Parhaita poimintoja

Kohteet: Tampereen seutu

Evo
Evon retkeilyalue on ilvesten, majavien ja liito-oravien asuinaluetta. Yksi Etelä-Suomen suurimmista yhtenäisistä metsäalueista kutsuu retkeilemään ja kalastelemaan. Alueella on 70 kilometriä merkittyjä reittejä, jotka kulkevat harjumaisemissa, jylhien metsien ja kirkasvetisten metsäjärvien ja -lampien lomassa. Kesällä alueella voi patikoida, kalastaa, uida, pyöräillä tai meloa ja talvella Evon ladut kutsuvat hiihtämään.

Evo

Kuhmoinen
Tule rentoutumaan kirkkaiden järvien ja vehreän luonnon keskelle. Kuhmoinen sijaitsee Päijänteen länsirannalla. Kaunis Sahanrannan satama monipuolisine palveluineen on idyllisen keskustan kupeessa. Isojärven kansallispuistossa voit nauttia puhtaasta luonnosta ja ainutlaatuisesta maastosta, joka on paikoitellen täynnä isoja siirtolohkareita ja korkeuseroja. Kuhmoisten luonto kutsuu kävijää retkeilemään jalan, meloen ja maastopyörällä.

Kuhmoinen

Hämeenlinna
Hämeenlinnassa koet sekä kaupungin että luonnon ihan lähellä! Keskiaikaisen Hämeen linnan ympärille kehittynyt kaupunki tarjoaa kulttuuria, historiaa, kauniita rantamaisemia ja mielenkiintoisia aktiviteetteja kaikenikäisille. Suomen ensimmäinen kansallinen kaupunkipuisto houkuttelee retkeilemään Vanajaveden rannoille sekä vehreään Aulangon puistometsään.

Hämeenlinna

Jokioinen
Jokioisilla tarina lähtee liikkeelle maasta ja sen viljelystä. Jokioisten komea kartano puistoineen ja puutarhoineen huokuu menneen ajan tunnelmaa Jokioisten keskustassa. Kesäaikaan voit hypätä höyryjunan kyytiin tai treenata lihaksiasi lähtemällä resiina-ajelulle — siinä tapauksessa kannattaa tankata ensin jossain Jokioisten monista ravintoloista ja kahviloista.

Jokioinen

Mänttä-Vilppula
Mänttä-Vilppula on todellinen taide- ja kulttuurikaupunki. Täältä löydät taidetta, historiaa sekä kulinaarisia elämyksiä. Serlachius-museot tarjoavat laadukkaita näyttelyitä. Museoita on kaksi: taidemuseo Göstä sekä historiasta tarinoiva Gustaf.

Mäntänvuoren ulkoilualueen luontopolut, Vilppulankosken koskikalastusalue, Parkkivuoren golfkenttä sekä kaupungin uset muut liikunta- ja urheilupaikat palvelevat luonnon ja liikunnan ystäviä.

Mänttä-Vilppula

Parkano
Parkano on Suomen kaupunki, joka sijaitsee Pirkanmaan maakunnassa. Parkano sijaitsee Pirkanmaan, Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan maakuntien rajalla, valtateiden 3 ja 23 risteyksessä sekä Tampere–Seinäjoki-radan varrella. Kaupungin keskustasta seitsemän kilometrin päässä sijaitsee Parkanon rautatieasema.

Parkano

Forssa
Forssa on viihtyisä ja vilkas noin 17 000 hengen kaupunki, jonka laadukkaat palvelut ovat aivan nurkan takana, aina lähellä. Forssa sijaitsee erinomaisella paikalla Etelä-Suomen ydinkeskustassa ja suurimmat kaupungit sijaitsevat 150 kilometrin säteellä Forssasta. Nauti mahtavasta sekoituksesta hyviä palveluita, hauskoja tapahtumia, kulttuuria, suomalaisen tekstiiliteollisuuden kiehtovaa historiaa, nykypäivän kaupunkiasumista ja kaunista luontoa Forssan kansallisessa kaupunkipuistossa.

Forssa

Riihimäki
Riihimäki on kulttuurin, robotiikan ja kohtaamisten kotikaupunki. Rautatie-, varuskunta- ja lasiteollisuus ovat Riihimäen historian kulmakiviä. Kaupunki on tunnettu lasista, teatterista ja Erämessuista. Meillä on ainutlaatuinen museokeskittymä, jonka helmi on Suomen lasimuseo. Helsinki-Vantaan lentokentälle Riihimäeltä kestää puolisen tuntia. Riihimäki on robotiikkakasvatuksen pääkaupunki, jossa kaikki lapset osallistuvat robotiikkakoulutukseen esikoulusta lähtien.

Riihimäki

Kierrä ja tutustu

Reitit Alueella