Helsinki & Uusimaa

Helsinki, Suomen pääkaupunki, on pieni suurkaupunki, jossa riittää nähtävää ja koettavaa lyhyiden etäisyyksien päässä. Aatteet ja rakennustyylit ovat jättäneet jälkensä pääkaupunkiin - upea, empiretyylinen Senaatintori, Katajanokan jugendkaupunginosa kuin Puu-Vallilan kauniit puiset työläiskorttelit kertovat omaa tarinaansa. Uusimaa tarjoaa mieleenpainuvia luontoelämyksiä, idyllisiä pikkukaupunkeja, laajan tarjonnan kulttuurin ja urheilun saralla sekä historian havinoita alueen nähtävyyksien parissa.
Parhaita poimintoja

Kohteet: Helsinki & Uusimaa

Espoo
Astu elämysten kaupunkiin! Nauti vastuullisista palveluista ja tapahtumista sekä kulttuurista ympäri vuoden. Espoon kaunis luonto kutsuu liikkumaan niin maalla kuin merellä. Etelässä nautit kulttuurista, shoppailusta, saaristosta ja rannikolla kiemurtelevasta Espoon Rantaraitista. Pohjoisempana Espoo hurmaa järvillään, maalaismaisemillaan ja kartanoillaan. Erämaatunnelmaa pääsee kokemaan Nuuksion kansallispuistossa. Elämykset Espoossa voi kokea kätevästi julkista liikennettä käyttäen.

Espoo

Vihti
Ihastu Vihdin luontoon ja paikalliseen elämänmenoon. Vihdissä luonto on aina lähellä ja liikuntamahdollisuuksia löytyy jokaiselle. Suurin osa Nuuksion kansallispuistosta sijaitsee Vihdissä ja luontokohteita löytyy jylhistä kallioista ja koskenpauhuista järvimaisemiin. Tärkein vesistö Hiidenvesi on osa Etelä-Suomen laajinta vesistöaluetta. Kunnan läpi kulkee myös luonnonkaunis Nummelanharju. Tunnelmallinen kirkonkylä huokuu historiaa ja kulttuuria, elinvoimaiset kylät kutsuvat tutustumaan.

Vihti

Hanko
Hangossa voit nauttia hyvinvointimatkailusta meren sekä luonnon ympäröimänä. Hanko hemmottelee matkailijoita eläväisellä paikallisella kulttuurilla, laajalla ravintola, palvelu- ja majoitusvalikoimallaan. Voit tehdä päiväretken lähellä sijaitsevalle Bengtskärin majakkasaarelle, nauttia merestä ja erilaisista ulkoilma-aktiviteeteista tai etsiä syrjäisän lahdenpoukaman, jossa voit rentoutua luonnon rauhassa.

Hanko

Kirkkonummi
Merellinen ja luonnonläheinen Kirkkonummi on rankattu Suomen vihreimmäksi kunnaksi. Nähtävää ja koettavaa on kaikenikäisille. Kirkkonummelta löytyy pienvenesatamia, golfkenttiä, ratsastustalleja, kansainvälisesti tunnettuja kulttuurikohteita ja museoita, uimarantoja ja retkeilyreittejä sekä pyöräilijöille Eurovelo10 -reitti. Ulkoilualueista voi valita esimerkiksi Porkkalan, Meikon tai Linlon. Tutustu luontokohteisiin, värikkääseen kulttuuriin ja herkuttele ihanissa kahviloissa ja ravintoloissa.

Kirkkonummi

Loviisa
Loviisa on tunnelmallinen merenrantakaupunki vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Svartholman merilinnoitus ja Strömförsin vanha ruukkialue ovat ainutlaatuisia vierailukohteita koko perheelle. Loviisan puutalokorttelien Wanhojen Talojen idyllisyys ja kiehtovat kartanot kutsuvat aikamatkalle menneisyyteen. Pikkukaupungista löytyy myös kattava määrä erikoisliikkeitä, näyttelyitä ja gallerioita sekä kahviloita ja ravintoloita.

Loviisa

Porvoo
Kuvankaunis vanha Porvoo ranta-aittoineen, kirkkoineen sekä vanhoine rakennuksineen on yksi Suomen valokuvatuimmista kansallismaisemista ja matkailijoiden kestosuosikki. Lähde Porvooseen ihastelemaan värikkäitä puutaloja, kävelemään kapeita mukulakivikatuja pitkin ja nauttimaan tunnelmasta. Viihtyisät ravintolat ja kahvilat sekä pienet putiikit kutsuvat sisään ja vievät vierailijan ajassa taaksepäin.

Porvoo

Raasepori
Koe paikallinen elämäntyyli sekä rannikko- ja saaristoalueen upea luonto, vain tunnin matkan päässä Helsingistä. Tutustu suosittuun Fiskarsin käsityöläiskylään, tee kävelyretki Tammisaaren vanhankaupungin puutaloalueella kapeita kujia pitkin tai nauti rauhasta Tammisaaren saariston kansallispuistossa. Nauti paikallisia herkkuja ja juomia viihtyisissä kahviloissa ja ravintoloissa.

Raasepori

Nuuksion kansallispuisto
Nuuksion kansallispuisto sijaitsee reilun 30 minuutin päässä Helsingistä ja levittäytyy Espoon, Kirkkonummen ja Vihdin alueille. Nuuksiossa on liikuttu tuhansia vuosia ja on yksi Suomen suosituimmista kansallispuistoista. Sen rikas luonto järvineen ja lampineen, soineen ja kallioineen on luontohelmi kaikenikäisille. Täällä on mahdollista nauttia luonnosta koko vuoden, omatoimisesti tai ohjatuille retkille osallistuen. Tiesitkö, että Nuuksiossa saattaa törmätä sen tunnuseläimeen liito-oravaan?

Nuuksion kansallispuisto

Tenhola
Tenhola sijaitsee Uudellamaalla, vain 15 km:n päässä Tammisaaren keskustasta. Tenholan maalaismaisemissa voit ihastella kaunista luontoa ja perehtyä vanhan kirkkopitäjän historiaan. Tenholasta on tehty pronssikautisia löytöjä ja asutusta täällä on ollut jo 4000 vuotta.

Tenhola

Espoon Rantaraitti
Ihastu rantaraittiin ja saaristoon. Rantaraitti on Espoon rantaviivaa mukaileva, osittain myös esteetön, noin 40 kilometriä pitkä ulkoilijan paratiisi. Maisemat vaihtelevat luonnonsuojelualueesta rantoihin ja virkistyssaariin, rantaravintoloista melonta- ja vesiurheilukeskuksiin. Majoitu yöksi, lähde patikoimaan, pyöräile tai viivähdä venesatamissa, virkistyssaarissa, kahviloissa ja ravintoloissa. Tiesitkö, että Espoossa on merenrantaviivaa 58 kilometriä ja 165 saarta enemmän kuin Havaijilla?

Espoon Rantaraitti

Kierrä ja tutustu

Reitit Alueella

Seikkaile Espoon ja Kirkkonummen upeilla merialueilla. Tällä teemareitillä tutustut alueen parhaisiin saaristo- ja ulkoilukohteisiin. Nauti virkistävästä meri-ilmastosta ja rentoudu. Tämä teemareitti soveltuu koko perheelle ja kaikille ulkoilusta nauttiville. Voit toteuttaa matkan sellaisenaan tai muokata sitä omaan aikatauluun sopivaksi.

Saaristotunnelmaa Espoossa ja Kirkkonummella

2 - 4 päivää

Hyppää pyörän selkään ja polje rannikkoa seuraillen merellisissä saaristomaisemissa. Poikkea matkan varrella idyllisissä ruukki- ja rannikkokylissä virkistäydy reitin varrella olevilla uimapaikoilla, herkuttele paikallisissa ravintoloissa ja kahviloissa ja ihaile Suomen luonnon rauhaa kolmessa eri kansallispuistoissa. Koko reitillä on pituutta reilu 200 km, josta osa tehdään meriteitse. Hangon ja Kasnäsin välisellä merireitillä voit tutustua Bengtskärin majakkaan.

Rannikkoreitti

3 - 6 päivää

Kotkan ja Haminan ympäristössä on kattava tarjonta käyntikohteita historiasta kiinnostuneille. Vaihtoehtoisesti luonnosta voi nauttia niin merellisissä saaristomaisemissa, Kymijoen koskien äärellä tai komeita suomaisemia tarjoavassa Valkmusan kansallispuistossa. Lähellä voi kokea paljon!

Monipuolinen Kaakkois-Suomen rannikko

3 - 5 päivää

Lomaile pääkaupungissa lyhen tai pidemmän aikaa, ja koe Helsingin monipuolinen luonto, ravintola ja kulttuuritarjonta. Tällä lomalla voit jättää autosi kotiin, julkisen liikenteen bussilla olet hetkessä Nuuksion Kansallispuistossa, yhteyslautalla Suomenlinnassa tai metrolla Aurinkolahden rantabulervadilla. Myös Helsingin keskustassa riittää nähtävää ja koettavaa; vanhat rakennukset ja kirkot huokuvat upeaa arkkitehtuuria, vehreät puistot kutsuvat piknikille ja kauppatorin kuhina vetää puoleensa. Päivä Helsingissä kuluu kuin siivillä!

Monipuolinen Helsinki

2 - 5 päivää

Nauti yhden tai kahden yön reissusta Espoossa ja tutustu Rantaraittiin, kulttuurikohteisiin ja ostosmahdollisuuksiin.

Espoossa on nähtävää ja koettavaa useammalle päivälle, mutta tänne voi tulla hyvin myös miniloman viettoon. Tämä pääosin pyörän selässä toteutettava teemareitti sopii erinomaisesti pariskunnille ja ystäväporukoille, jotka kaipaavat irtiottoa arjesta. Voitte toteuttaa reitin sellaisenaan, tuunata sisällön mieleiseksenne tai pidentää lomaanne useampaan päivään. Tämä teemareitti on toteuttavissa ilman omaa autoa helposti, vaivattomasti ja vastuullisesti.

Miniloma Espooseen

1 - 2 päivää

Espoon ja Kirkkonummen merellisyys on vertaansa vailla. Koe unohtumattomia elämyksiä ja merellistä tunnelmaa tällä teemareitillä. Tämä teemareitti soveltuu merta ja saaristoa rakastaville perheille, pariskunnille ja ystäväporukoille. Matkan voi toteuttaa sellaisenaan tai sitä voi muokata mieleisekseen ja omaan aikatauluun sopivaksi.

Merellistä syystunnelmaa Espoossa ja Kirkkonummella

2 - 4 päivää

Pääkaupunkiseudun luontohelmi, Nuuksion kansallispuisto ja sitä ympäröivä järviylänköalue, kutsuu kaikki retkeilijät lomalle nauttimaan luonnosta.

Tekemistä riittää moneksi päiväksi niin perheille, pariskunnille kuin ystäväporukoillekin. Tämän teemareitin voi toteuttaa sellaisenaan tai sen voi muokata mieleisekseen ja omaan aikatauluun sopivaksi.

Luontolomalle Nuuksioon

1 - 3 päivää

Helsinki on merenrantakaupunki, jota ympäröi yli 300 kaunista saarta. Vietä pitkä viikonloppu pääkaupunkissa ja koe palanen Helsingin upeaa saaristoa ja sen luontoa. Vieraile kahdessa eri saaressa; Seurasaaressa ja Lammassaaressa. Molempiin pääset kulkemaan jalan. Vieraile myös lumoavilla puutaloalueilla; Kumpulassa, Käpylässä ja Vallilassa. Vanhojen värikköiden talojen välissä puikkelehtiessa tuntuu kuin olisit hypännyt ajassa taaksepäin.

Helsingin upeat saaret ja lumovat puutaloalueet

3 - 5 päivää