Oulun seutu & Pohjanmaa

Oulun seudulla yhdistyvät kaupunkielämä, monipuolinen luonto, tunturimaisemat ja saariston elämykset. Luonnossa kulkija saattaa törmätä poroon tai kuukkeliin. Myös aidon erämaan tuntu on voimakkaasti läsnä suurissa metsissä ja vaaroilla. Lännessä avartuu aava meri, kun taas idässä odottaa taianomainen Oulankajoen alue kansallispuistoineen. Pohjanmaalla länsirannikon lakeudet tarjoavat laakeita peltoja, historiaa ja nostalgiaa. Vesi on myös Pohjanmaalla aina lähellä – meri, joet ja järvet monipuolistavat alueen maisemaa. Kaksikielisyys on myös tärkeä osa tätä aluetta. Pohjanmaalla riittää mielenkiintoisia huvituksia niin lapsille kuin aikuisille; huvipuistot ja eläintarhat soveltuvat lapsiperheiden kohteiksi ja Suomen tunnetuimmat tislaamot houkuttelevat alueelle varttuneempaa matkailijaa.
Parhaita poimintoja

Kohteet: Oulun seutu & Pohjanmaa

Ähtäri
Ähtärin kauniit harju- ja järvimaisemat tarjoillaan parhaimmillaan vaellusreiteillä ja luontopoluilla. Puhdas luonto ja vesistö lumoavat kauneudellaan. Ähtäri tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ympäri vuoden. Suomen ensimmäinen luonnonmukainen eläinpuisto Ähtäri Zoo on perustettu vuonna 1973. Eläinpuistossa on noin 60 eläinlajia, joista suurin osa on havumetsävyöhykkeen eläimiä. Vaellus- ja patikointireitit vievät vaihteleviin maastoihin ja valittavana on niin helppokulkuista luontopolkua kuin haastavampaakin maastoa.

Ähtäri

Alajärvi
Eteläpohjalaisen ja keskisuomalaisen mentaliteetin kohtauspaikka Alajärvi on vetovoimainen elinkeino- ja koulutustoiminnan sekä lähipalveluiden keskus. Asukkaat ja vierailijat saavat nauttia upeiden järvimaisemien ja viheralueiden keskellä turvallisesta, viihtyisästä ja arkkitehtuurisesti arvokkaasta ympäristöstä.

Alajärvi

Isojoki
Isojoki on yritteliäs, n. 2000 asukkaan pikkuinen mutta pippurinen, Etelä-Pohjanmaan eteläisin kunta. Isojoella vallitsee yhteistyökykyinen, lämmin ja ihmisiä arvostava ilmapiiri. Isojokista yhteisöllisyyttä kuvaava sana ”kökkä” tarkoittaa talkoita. Yhdessä yhteisten asioiden toteuttaminen onkin tärkeä voimavaramme. Kaunis luonto ja turvallisuus tekevät paikasta hyvän elinympäristön sekä asukkaille että matkailijoille. Iloinen fiilis ja luontomatkailu saavat ihmiset palaamaan alueelle yhä uudelleen.

Isojoki

Kalajoki
Kalajoen viehättävä vanhakaupunki Plassi henkii vanhan ajan tunnelmaa. Ihaile jokirannan kauniita vanhoja puutaloja ja vieraile Havulan jugendhuvilassa tai pienessä kalastusmuseossa. Kalajoen historiaa ja merkkihenkilöitä esittelee myös Kalajoen kotiseutumuseo.

Monet tuntevat Kalajoen parhaiten sen upeista hiekkasärkistä. Auringosta nauttimisen lisäksi hiekkasärkät tarjoavat harrastusmahdollisuuksia jokaiseen makuun - kokeile vaikkapa rantalentopalloilua, frisbeegolfia, SUP-lautailua, melontaa tai vesijetteilyä.

Kalajoki

Lapua
Noin 14 500 asukkaan eteläpohjalaiskaupungissa on rikas kulttuurielämä ja laaja vapaa-ajan tarjonta. Lapualla luonnonrauhastakin voi nauttia vaihtuvissa maisemissa: perinnemaisemaa kuvastavien peltolakeuksien, jokien sekä Simpsiön-vuoren ansiosta alueen luonto näyttäytyy monipuolisena ja monimuotoisena sekä visuaalisesti että eläimistöltään

Lapua

Rokuan kansallispuisto
Patikointi

Rokuan kansallispuisto

Soini
Soini on upean luonnon ja retkeilyreittien kunta, jonka kainuulaismaisissa maastoissa sijaitsee aapasoiden, lukuisien järvien ja jylhien harjujen lisäksi Etelä-Pohjanmaan huippu, Raitamäki. Soinissa matkailijat pääsevät osaksi värikkäitä tarinoita, perinteitä, luonnon mystiikkaa ja elämyksiä ympäri vuoden. Korkean sijainnin ansiosta talvimatkaaja saa varmasti nauttia lumesta vaikkapa sukset jalassa.

Soini

Vaasa
Vaasan seudulla sinun ei tarvitse valita, sillä upeat luontoelämykset ja urbaani kaupunkielämä ovat helposti yhdistettävissä yhdellä ja samalla reissulla. Pohjamaan rannikko on monin tavoin eksoottinen ja ehdottomasti tutkimisen arvoinen matkakohde. Merenkurkun saariston ainutlaatuinen luonto on Suomen ainoa luonnonperintökohde UNESCON kansainvälisellä maailmanperintölistalla.

Vaasa

Syöte
Syötteen tunturialueen upeat vaarametsät kansallispuistoineen ovat täydellinen kohde luonnosta nauttimiseen kaikkina vuoden aikoina. Syötteellä voit kokea mahtavia luontoelämyksiä lukuisten aktiviteettien parissa.

Syöte

Syötteen Kansallispuisto
Syötteen kansallispuisto perustettiin vuonna 2000 suojelemaan vaarakuusikoiden sisälleen kätkemää arvokasta luontoa. Kansallispuiston siimeksessä monet uhanalaiset lajit, kuten liito-orava, maakotka ja suurpedot, saavat elää arvoistansa elämää. Kansallispuistossa kulkee myös satoja kilometrejä retkeilyreittejä, joita voi käyttää kaikkina vuodenaikoina.

Syötteen Kansallispuisto

Ukkohalla
Ukkohalla on monien mahdollisuuksien Sport & Relax -lomakohde puhtaan ja monimuotoisen luonnon keskellä. Ukkohallan ympärivuotinen matkailukylä sijaitsee Syväjärven rannalla, Kainuun korkeimpien vaarojen kupeessa. Alueella on Vorlokin kalliorotko, Euroopan vanhimpien aarnimetsien suojelualue sekä luonnonpuisto.

Ukkohalla

Taivalkoski
Taivalkoskella on tilaa hengittää! Koillismaan ylängön lumivarmuus ja taigametsän tykkypuut kutsuvat talvisiin seikkailuihin. Puhdasta lunta löytyy silmänkantamattomiin ja se tarjoaa lukuisia aktiviteettimahdollisuuksia, kuten hiihto, lumikenkäily ja huskyvaljakkoajelut.

Kevään kirkkaus, keskiyön auringon taika, syksyinen väriloisto ja talven kimmeltävä hanki. Vapaana virtaava Iijoki, villin luonnon kosketus ja todellinen rauha ja hiljaisuus. Tervetuloa ammentamaan näistä voimaa Taivalkoskelle!

Taivalkoski

Vimpeli
Etelä-Pohjanmaan Järviseudulla, suuren kraatterijärven itärannalla sijaitseva Vimpeli on tunnettu sisukkaasta, yhteisöllisestä ja yritteliäästä asenteestaan. Pesäpallon maailman pääkaupunki, Euroopan suurin kraatterijärvi, palloilulukio, periksiantamattomuutta ja yrittelijäisyyttä.

Vimpeli

Kurikka
Kurikassa on useita mukavia luontopolkuja retkeilyyn ja patikoimiseen. Suosittu Jyllinkosken lehtomaastossa kulkeva reitti vie luonnonkauniisiin maisemiin. Patikoimaan voi suunnata myös vaikkapa Nuijapolulle, Karhunpolulle, Korven Jotokselle, Kurjen kierrokselle tai Sällinpolulle.

Kurikka

Lappajärvi
3 000 asukkaan Lappajärvi on noussut meteorin törmäyksessä syntyneen, järven rannalle. Kunnan asukasluku moninkertaistuu kesäisin, kun paikkakunnan lähes 1100 kesämökkiä täyttyvät asukkaista. Upeat maisemat ja maakuntajärven monipuoliset virkistäytymismahdollisuudet tarjoavat ainutlaatuiset puitteet niin asukkaille kuin lomalaisille ja matkailijoille.

Lappajärvi

Seinäjoki
Seinäjoki on tunnettu lukuisista tapahtumistaan. Jo vuodesta 1979 järjestetty Provinssi on yksi Suomen suurimmista rockmusiikkifestivaaleista. Kolmipäiväiset festivaalit keräävät kesäkuussa kaupunkiin juhlakansaa kymmeniä tuhansia. Heinäkuu on kaupungissa yhtä hulinaa. Tangomarkkinoiden aikaan Seinäjoki sykkii suuria tunteita ja elämyksiä, ja sen tunnelmasta pääsee nauttimaan niin lavatanssien, konserttien, suosituiden esiintyjien kuin tanssikilpailujen välityksellä.

Seinäjoki

Alavus
Alavuden kirkkain vetonaula on Tuurissa sijaitseva Suomen suosituin matkakohde Keskisen Kyläkauppa. Tuurin kauppakylä on kokonaisuudessaan tunnelmaltaan ainulaatuinen, ja kierreltävää riittää kuuluisan kyläkaupan lisäksi lähes sadassa laadukkaassa erikoisliikkeessä ja palveluyrityksessä. Tuurissa viihtyvät myös perheen pienimmät, sillä puuhailemaan pääsee muun muassa ihanaan Muumi-leikkipuistoon.

Alavus