Itä-Suomi

Itä-Suomi on monipuolinen ja elämyksellinen matkakohde. Kuopion torilla, mualiman navalla, täytyy ehdottomasti maistaa paikallista kalakukkoa. Idässä on upeita hiekkarantaisia järviä sekä mieleenpainuvia maisemaelämyksiä. Koli tarjoilee upeita kansallismaisemia ja Kainuun erämaan piilokojut vievät karhujen, susien ja ahmojen maailmaan. Itä-Suomen hulppeissa maisemissa kelpaa tehdä vaelluksia tai melontaretkiä.
Parhaita poimintoja

Kohteet: Itä-Suomi

Vuokatti
Vuokatti sijaitsee järvisuomen pohjoisimmassa osassa. Alueella kohtaavat Järvisuomen ja Lapin parhaat puolet. Täällä koet niin lumoavan suomalaisen kesän kristallinsinisten järvien rannalla, upeat ruskan värit ja nautit todellisesta talven ihmemaasta lumen ja pakkasen kanssa.

Vuokatti

Hossan kansallispuisto

Hossan kansallispuisto

Joensuu
Pielisjoen varrella sijaitseva Venäjän Tsaari Nikolai I:n vuonna 1848 perustama Joensuu on sekoitus virkeän kaupungin sykettä ja maalaisidylliä. Kaupungin läpi virtaa Pielisjoki, jonka kantakaupungin alueella ylittää seitsemän siltaa. Kaupunkikuvaa hallitsee Eliel Saarisen suunnittelema kaupungintalo, jossa nykyään toimii mm. kaupunginteatteri. Aitoa karjalaista elämänmenoa koet Vapaudenpuiston vieressä sijaitsevalla kauppatorilla.

Joensuu

Kuhmo
Kuhmosta ei voi puhua mainitsematta kamarimusiikkia. Kaupunki on tunnettu korkeatasoisesta musiikki- ja kirjallisuuskulttuurista, yhteisöllisestä elämäntavasta ja rikkaasta luonnostaan. Alueen metsät, järvet ja kosket tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet virkistäytymiseen erilaisen liikunnan, kalastuksen ja metsästyksen parissa. Kuhmon luonto on erämaista taigaa eli havumetsävyöhykettä, jonka vaikutus näkyy mm. karhujen ja muiden suurpetojen runsautena.

Kuhmo

Juuka
Tutustu paikallisiin, Pohjois-Karjalaisella vieraanvaraisuudella höystettyihin käyntikohteisiimme - heiltä löytyy kädentaitajuutta niin keramiikan, kiviveistosten ja puutarhanhoidon saroilta, paikallista kulttuurihistoriaa, kehittyviä liikekeskuksia sekä kansallismaisemaa.

Juuka

Kajaani
Kainuun pääkaupunki Kajaani sijaitsee keskellä Suomea toimivien liikenneyhteyksien, upeiden vaaramaisemien ja vesistöjen ympäröimänä. Kajaani tarjoaa monipuolisesti nähtävää ja koettavaa perhe-, luonto- ja kulttuurimatkailun parissa. Tule ja koe, nappaa Kajaanin parhaat palat!

Kajaani

Kitee
Kitee on Keski-Karjalan keskus, jossa miellyttävä pikkukaupungin tunnelma sekoittuu elävään maaseutuun. Kiteellä rauhallinen suomalainen elämäntapa yhdistyy moderneihin palveluihin ja kauniiseen luontoon.

Upeat vaaramaisemat ja kirkasvetiset järvet lumoavat jokaisen vierailijan. Kiteellä voit todella hengähtää!

Kitee

Kolin kansallispuisto
Kolilla on monet kasvot. Monille se on Suomen kaunein luonnonnähtävyys ja kansallismaisema. Kolin kansallispuisto ja sen ympäristö tarjoavat ainutlaatuisen yhdistelmän kansainvälisestikin tunnustettuja kulttuuri- ja luonnonnähtävyyksiä sekä laajan valikoiman laadukkaita palveluja matkailijoille vuodenajasta riippumatta.

Kolin kansallispuisto

Lieksa
Lieksa on yhdistelmä luontoa ja kulttuuria. Koli, Pielisen järvi sekä Ruunaan kosket - kaikki nämä hienot luontomaisemat löytyvät Lieksasta. Lieksa on täydellinen kohde jokaiselle luontoa rakastavalle seikkailijalle!

Lieksa

Nurmes
Koe kolme kansallispuistoa jylhien vaaramaisemin ympäröimänä; Kolin, Tiilikan- ja Hiidenportinkansallispuisto, Suomen neljänneksi suurimman järven, Pielisen rannalla. Tutustu Karjalan kulttuuriin tutkimalla Bomban aluetta ja sen ympäristöä. Kävele ainutlaatuisen Vanhan Kauppalan ja Puu-Nurmeksen puutaloalueen läpi. Ihastele harjuilta avautuvia upeita näkymiä Nurmesjärvelle ja Pieliselle. Vieraile Murtovaaran talomuseossa ja opi palanen paikallisesta historiasta. Liiku luonnossa, tutustu karjalaiseen kulttuuriin ja nauti hiljaisuudesta!

Nurmes

Suomussalmi
Suomussalmi kutsuu sinut lumoutumaan loputtomien järvien, metsien ja harjujen kauneudesta. Täällä voit nauttia luonnonrauhasta ja hiljaisuudesta pohjoisen havumetsän ympäröimänä.

Noin tunnin ajomatkan päässä Suomussalmelta sijaitsee Suomen uusin kansallispuisto Hossa. Kansallipuisto tarjoaa luonnossa liikkujille 90 kilometrin verran pääosin helppokulkuisia patikointireittejä, jotka sopivat päiväretkille tai pidemmille vaelluksille. Lisäksi melojille on tarjolla 60 kilometrin verran vesiretkeilyreittejä.

Suomussalmi

Sotkamo
Järvien ympäröimä ja vaarojen vartioima Sotkamo on virkeä matkailualue, jossa löytyy tekemistä vuoden ympäri jokaiselle. Vilkas kulttuuritarjonta rikastuttaa aktiivisen ja luonnosta nauttijan matkailijan Sotkamossa sekä Vuokatissa. Sotkamo tunnetaan erityisesti upeasta Hiukan uimarannasta keskustan vieressä, kirjailija Veikko Huovisesta sekä pesäpallojoukkue Sotkamon Jymystä viereisen Vuokatin matkailukeskuksen ollessa matkailijoiden suosiossa vuodesta toiseen.

Sotkamo

Ilomantsi
Ilomantsi on monipuolinen matkakohde, tarjoten vaikuttavia maisemia luontomatkailusta kiinnostuneille, lukuisia nähtävyyksiä sekä tapahtumia kulttuurinnälkäisille, ja suussa sulavia perinneruokia ruokafriikeille. Paikallisen keittiön tunnetuin perinneruoka on Karjalan Piirakka.

Ilomantsi on aidointa karjalaa, jossa kulttuuriperinne kohtaa kauniin suomalaisen ja puhtaan luonnon. Ilomantsi toivottaa jokaisen vierailijan tervetulleeksi!

Ilomantsi

Heinävesi
Etelä-Savossa sijaitseva Heinävesi tunnetaan luonnonkaudeudestaan ja luostareistaan. Täällä sijaitsevat Pohjoismaiden ainoat ortodoksiset luostarit - Valamon munkkiluostari ja Lintulan nunnaluostari.

Heinävesi

Kierrä ja tutustu

Reitit Alueella

Monipuolinen Tahko tarjoaa lapsille ja perheille aktiivista tekemistä jokaisena vuodenaikana. Kaikki palvelut ja aktiviteetit ovat Tahkolla käden ulottuvilla. Vieraile kotieläintilalla, sisäseikkailupuistossa tai lähiliikuntapuistossa. Myös lähimaaston loisfavat ulkoilureitit tarjoavat mahdollisuuden luonnosta nauttimiseen. Tahkon hiihtokeskuksen lukuisissa rinteissä viihtyy myös koko perhe, ja hiihtolatuja on tarjolla satoja kilometrejä. Voit myös lumikenkäillä, moottorikelkkailla tai talvipyöräillä lähimaastoissa, tekemistä Tahkolla siis riittää. Mikä olisi kuitenkaan mukavampaa kuin päättää talvinen päivä kylpylän lämmössä missä viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Tahko on loistava valinta aktiivisesta lomasta nauttivalle perheelle!

Aktiiviloma Tahkolla perheelle

2 - 5 Päivää

Lähde Kainuun luontoon. Tällä matkalla koet Kainuun upean monimuotoisen luonnon vehreine vaaroineen, jylhine rotkoineen ja kansallispuistoineen. Tutustut naavaiseen korpimaisemaan, yhteen Suomen korkeimmista luonnonvaraisista vesiputouksista sekä pitkiin hiekkarantoihin Kainuun omalla paratiisisaarella. Kainuun rikas luonto kutsuu kulkemaan. Reitin varrella tutustuttavat kohteet sopivat monipuolisesti eritasoisille ulkoilijoille.

Luonnon Kainuu

6 - 8 päivää

Kainuun ruokareitti kutsuu sinut nauttimaan paikallisista herkuista ja kiireettömästä tunnelmasta kauaskantoisissa vaaramaisemissa. Vastapyydettyä kuhaa, kainuulaista karhuburgeria, puolukkaisia rönttösiä ja tuhdinmaukasta tervaleipää. Näitä kainuulaisia makuja pääset kierroksen aikana nauttimaan.

Kulinaristinen Kainuu

2 - 4 päivää

Kainuussa ovat syntyneet monet kirjallisuuden klassikot kuten kansalliseepoksemme Kalevala, jonka piirilääkärimme Elias Lönnrot kokosi, samoin kuin Eino Leinon, Ilmari Kiannon, Isa Aspin ja Veikko Huovisen mestariteokset. Tervetuloa Kainuun suurten kirjailijoiden matkaan!

Kainuun Suurten Kirjailijoiden kierros

2 - 4 päivää