Itä-Suomi

Itä-Suomi on monipuolinen ja elämyksellinen matkakohde. Kuopion torilla, mualiman navalla, täytyy ehdottomasti maistaa paikallista kalakukkoa. Idässä on upeita hiekkarantaisia järviä sekä mieleenpainuvia maisemaelämyksiä. Koli tarjoilee upeita kansallismaisemia ja Kainuun erämaan piilokojut vievät karhujen, susien ja ahmojen maailmaan. Itä-Suomen hulppeissa maisemissa kelpaa tehdä vaelluksia tai melontaretkiä.
Parhaita poimintoja

Kohteet: Itä-Suomi

Heinävesi
Etelä-Savossa sijaitseva Heinävesi tunnetaan luonnonkaudeudestaan ja luostareistaan. Täällä sijaitsevat Pohjoismaiden ainoat ortodoksiset luostarit - Valamon munkkiluostari ja Lintulan nunnaluostari.

Heinävesi

Hossan kansallispuisto

Hossan kansallispuisto

Ilomantsi
Ilomantsi on monipuolinen matkakohde, tarjoten vaikuttavia maisemia luontomatkailusta kiinnostuneille, lukuisia nähtävyyksiä sekä tapahtumia kulttuurinnälkäisille, ja suussa sulavia perinneruokia ruokafriikeille. Paikallisen keittiön tunnetuin perinneruoka on Karjalan Piirakka.

Ilomantsi on aidointa karjalaa, jossa kulttuuriperinne kohtaa kauniin suomalaisen ja puhtaan luonnon. Ilomantsi toivottaa jokaisen vierailijan tervetulleeksi!

Ilomantsi

Joensuu
Pielisjoen varrella sijaitseva Venäjän Tsaari Nikolai I:n vuonna 1848 perustama Joensuu on sekoitus virkeän kaupungin sykettä ja maalaisidylliä. Kaupungin läpi virtaa Pielisjoki, jonka kantakaupungin alueella ylittää seitsemän siltaa. Kaupunkikuvaa hallitsee Eliel Saarisen suunnittelema kaupungintalo, jossa nykyään toimii mm. kaupunginteatteri. Aitoa karjalaista elämänmenoa koet Vapaudenpuiston vieressä sijaitsevalla kauppatorilla.

Joensuu

Juuka
Tutustu paikallisiin, Pohjois-Karjalaisella vieraanvaraisuudella höystettyihin käyntikohteisiimme - heiltä löytyy kädentaitajuutta niin keramiikan, kiviveistosten ja puutarhanhoidon saroilta, paikallista kulttuurihistoriaa, kehittyviä liikekeskuksia sekä kansallismaisemaa.

Juuka

Kajaani
Kainuun pääkaupunki Kajaani sijaitsee keskellä Suomea toimivien liikenneyhteyksien, upeiden vaaramaisemien ja vesistöjen ympäröimänä. Kajaani tarjoaa monipuolisesti nähtävää ja koettavaa perhe-, luonto- ja kulttuurimatkailun parissa. Tule ja koe, nappaa Kajaanin parhaat palat!

Kajaani

Kitee
Kitee on Keski-Karjalan keskus, jossa miellyttävä pikkukaupungin tunnelma sekoittuu elävään maaseutuun. Kiteellä rauhallinen suomalainen elämäntapa yhdistyy moderneihin palveluihin ja kauniiseen luontoon.

Upeat vaaramaisemat ja kirkasvetiset järvet lumoavat jokaisen vierailijan. Kiteellä voit todella hengähtää!

Kitee

Kolin kansallispuisto
Kolilla on monet kasvot. Monille se on Suomen kaunein luonnonnähtävyys ja kansallismaisema. Kolin kansallispuisto ja sen ympäristö tarjoavat ainutlaatuisen yhdistelmän kansainvälisestikin tunnustettuja kulttuuri- ja luonnonnähtävyyksiä sekä laajan valikoiman laadukkaita palveluja matkailijoille vuodenajasta riippumatta.

Kolin kansallispuisto

Lieksa
Lieksa on yhdistelmä luontoa ja kulttuuria. Koli, Pielisen järvi sekä Ruunaan kosket - kaikki nämä hienot luontomaisemat löytyvät Lieksasta. Lieksa on täydellinen kohde jokaiselle luontoa rakastavalle seikkailijalle!

Lieksa

Nurmes
Koe kolme kansallispuistoa jylhien vaaramaisemin ympäröimänä; Kolin, Tiilikan- ja Hiidenportinkansallispuisto, Suomen neljänneksi suurimman järven, Pielisen rannalla. Tutustu Karjalan kulttuuriin tutkimalla Bomban aluetta ja sen ympäristöä. Kävele ainutlaatuisen Vanhan Kauppalan ja Puu-Nurmeksen puutaloalueen läpi. Ihastele harjuilta avautuvia upeita näkymiä Nurmesjärvelle ja Pieliselle. Vieraile Murtovaaran talomuseossa ja opi palanen paikallisesta historiasta. Liiku luonnossa, tutustu karjalaiseen kulttuuriin ja nauti hiljaisuudesta!

Nurmes

Suomussalmi
Suomussalmi kutsuu sinut lumoutumaan loputtomien järvien, metsien ja harjujen kauneudesta. Täällä voit nauttia luonnonrauhasta ja hiljaisuudesta pohjoisen havumetsän ympäröimänä.

Noin tunnin ajomatkan päässä Suomussalmelta sijaitsee Suomen uusin kansallispuisto Hossa. Kansallipuisto tarjoaa luonnossa liikkujille 90 kilometrin verran pääosin helppokulkuisia patikointireittejä, jotka sopivat päiväretkille tai pidemmille vaelluksille. Lisäksi melojille on tarjolla 60 kilometrin verran vesiretkeilyreittejä.

Suomussalmi

Vuokatti
Vuokatti sijaitsee järvisuomen pohjoisimmassa osassa. Alueella kohtaavat Järvisuomen ja Lapin parhaat puolet. Täällä koet niin lumoavan suomalaisen kesän kristallinsinisten järvien rannalla, upeat ruskan värit ja nautit todellisesta talven ihmemaasta lumen ja pakkasen kanssa.

Vuokatti

Kierrä ja tutustu

Reitit Alueella