Helsinki & Uusimaa

Helsinki, Suomen pääkaupunki, on pieni suurkaupunki, jossa riittää nähtävää ja koettavaa lyhyiden etäisyyksien päässä. Aatteet ja rakennustyylit ovat jättäneet jälkensä pääkaupunkiin - upea, empiretyylinen Senaatintori, Katajanokan jugendkaupunginosa kuin Puu-Vallilan kauniit puiset työläiskorttelit kertovat omaa tarinaansa. Uusimaa tarjoaa mieleenpainuvia luontoelämyksiä, idyllisiä pikkukaupunkeja, laajan tarjonnan kulttuurin ja urheilun saralla sekä historian havinoita alueen nähtävyyksien parissa.
Parhaita poimintoja

Kohteet

Ihastu Vihdin luontoon ja paikalliseen elämänmenoon. Vihdissä luonto on aina lähellä ja liikuntamahdollisuuksia löytyy jokaiselle. Suurin osa Nuuksion kansallispuistosta sijaitsee Vihdissä ja luontokohteita löytyy jylhistä kallioista ja koskenpauhuista järvimaisemiin. Tärkein vesistö Hiidenvesi on osa Etelä-Suomen laajinta vesistöaluetta. Kunnan läpi kulkee myös luonnonkaunis Nummelanharju. Tunnelmallinen kirkonkylä huokuu historiaa ja kulttuuria, elinvoimaiset kylät kutsuvat tutustumaan.

Vihti

Tenhola sijaitsee Uudellamaalla, vain 15 km:n päässä Tammisaaren keskustasta. Tenholan maalaismaisemissa voit ihastella kaunista luontoa ja perehtyä vanhan kirkkopitäjän historiaan. Tenholasta on tehty pronssikautisia löytöjä ja asutusta täällä on ollut jo 4000 vuotta.

Tenhola

Astu elämysten kaupunkiin! Nauti vastuullisista palveluista ja tapahtumista sekä kulttuurista ympäri vuoden. Espoon kaunis luonto kutsuu liikkumaan niin maalla kuin merellä. Etelässä nautit kulttuurista, shoppailusta, saaristosta ja rannikolla kiemurtelevasta Espoon Rantaraitista. Pohjoisempana Espoo hurmaa järvillään, maalaismaisemillaan ja kartanoillaan. Erämaatunnelmaa pääsee kokemaan Nuuksion kansallispuistossa. Elämykset Espoossa voi kokea kätevästi julkista liikennettä käyttäen.

Espoo

Nuuksion kansallispuisto sijaitsee reilun 30 minuutin päässä Helsingistä ja levittäytyy Espoon, Kirkkonummen ja Vihdin alueille. Nuuksiossa on liikuttu tuhansia vuosia ja on yksi Suomen suosituimmista kansallispuistoista. Sen rikas luonto järvineen ja lampineen, soineen ja kallioineen on luontohelmi kaikenikäisille. Täällä on mahdollista nauttia luonnosta koko vuoden, omatoimisesti tai ohjatuille retkille osallistuen. Tiesitkö, että Nuuksiossa saattaa törmätä sen tunnuseläimeen liito-oravaan?

Nuuksion kansallispuisto

Hangossa voit nauttia hyvinvointimatkailusta meren sekä luonnon ympäröimänä. Hanko hemmottelee matkailijoita eläväisellä paikallisella kulttuurilla, laajalla ravintola, palvelu- ja majoitusvalikoimallaan. Voit tehdä päiväretken lähellä sijaitsevalle Bengtskärin majakkasaarelle, nauttia merestä ja erilaisista ulkoilma-aktiviteeteista tai etsiä syrjäisän lahdenpoukaman, jossa voit rentoutua luonnon rauhassa.

Hanko

Merellinen ja luonnonläheinen Kirkkonummi on rankattu Suomen vihreimmäksi kunnaksi. Nähtävää ja koettavaa on kaikenikäisille. Kirkkonummelta löytyy pienvenesatamia, golfkenttiä, ratsastustalleja, kansainvälisesti tunnettuja kulttuurikohteita ja museoita, uimarantoja ja retkeilyreittejä sekä pyöräilijöille Eurovelo10 -reitti. Ulkoilualueista voi valita esimerkiksi Porkkalan, Meikon tai Linlon. Tutustu luontokohteisiin, värikkääseen kulttuuriin ja herkuttele ihanissa kahviloissa ja ravintoloissa.

Kirkkonummi

Loviisa on tunnelmallinen merenrantakaupunki vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Svartholman merilinnoitus ja Strömförsin vanha ruukkialue ovat ainutlaatuisia vierailukohteita koko perheelle. Loviisan puutalokorttelien Wanhojen Talojen idyllisyys ja kiehtovat kartanot kutsuvat aikamatkalle menneisyyteen. Pikkukaupungista löytyy myös kattava määrä erikoisliikkeitä, näyttelyitä ja gallerioita sekä kahviloita ja ravintoloita.

Loviisa

Ihastu rantaraittiin ja saaristoon. Rantaraitti on Espoon rantaviivaa mukaileva, osittain myös esteetön, noin 40 kilometriä pitkä ulkoilijan paratiisi. Maisemat vaihtelevat luonnonsuojelualueesta rantoihin ja virkistyssaariin, rantaravintoloista melonta- ja vesiurheilukeskuksiin. Majoitu yöksi, lähde patikoimaan, pyöräile tai viivähdä venesatamissa, virkistyssaarissa, kahviloissa ja ravintoloissa. Tiesitkö, että Espoossa on merenrantaviivaa 58 kilometriä ja 165 saarta enemmän kuin Havaijilla?

Espoon Rantaraitti

Koe paikallinen elämäntyyli sekä rannikko- ja saaristoalueen upea luonto, vain tunnin matkan päässä Helsingistä. Tutustu suosittuun Fiskarsin käsityöläiskylään, tee kävelyretki Tammisaaren vanhankaupungin puutaloalueella kapeita kujia pitkin tai nauti rauhasta Tammisaaren saariston kansallispuistossa. Nauti paikallisia herkkuja ja juomia viihtyisissä kahviloissa ja ravintoloissa.

Raasepori

Kierrä ja tutustu

Reitit Alueella