Lappi

Lappi tarjoaa seikkailuja; voit vaeltaa tuntureilla, nauttia omasta rauhasta erämaa-alueilla, ihailla arktisia vesistöjä ja hengittää maailman puhtainta ilmaa. Asukkaita Lapissa on alle 200 000, poroja puolestaan yli 200 000. Lappi tarjoaa ympärivuotisia elämyksiä – kesän yöttömän yön auringon sekä talven revontulien loisteen. Unohtamatta Euroopan ainoan alkuperäiskansan, saamelaisten, rikasta ja mielenkiintoista kulttuuria.
Parhaita poimintoja

Kohteet

Inarin kirkonkylä on saamelaisen kulttuurin sydän. Autenttiset käsityö- ja taide putiikit, ainutlaatuinen pikkukylän tunnelma ja upea ympäröivä luonto tekevät Inarista kiehtovan ja mielenkiintoisen paikan vierailla vuoden ympäri.

Inari

Noin 250 kilometriä napapiiriltä pohjoiseen sijaitseva Saariselkä on Euroopan pohjoisin ulkoilukeskus. Lähistöltä löydät laajan valikoiman majoitusvaihtoehtoja ja muita palveluja, mutta kuitenkin tunturi-erämaan rauha on vain muutaman askeleen päässä. Saariselälle tullaan useimmiten nauttimaan ulkoilma-aktiviteeteista mahtavissa tunturimaisemissa. Saariselkä toimii porttina Suomen kansallispuistoista toiseksi suurimpaan - Urho Kekkosen kansallispuistoon.

Saariselkä

Levi on helposti tavoitettava matkailukohde, joka tarjoaa aktiviteetteja läpi vuoden. Levillä majoitut hotellissa, tunnelmallisessa hirsimökissä tai lasi-iglussa revontulien ja tähtitaivaan alla. Levin hiihtokeskuksen kausi alkaa loka-marraskuussa ja jatkuu pitkälle kevääseen, huhtikuun loppuun saakka. Rinnetarjonta on monipuolinen ja Levi soveltuukin loistavasti kohteeksi mikäli matkaseurueessa on monen tasoista laskettelijaa! Levillä voit myös nauttia alueen muista aktiviteeteista sekä kylän loistavista palveluista laskettelun lisäksi.

Levi, Kittilä

Utsjoki on Suomen pohjoisin kunta ja Suomen ainoa kunta, jossa on saamenlaisenemmistö. Utsjoella koet elävän, luontoa vaalivan saamelaiskulttuurin: kulttuurin, jota voit elää, nähdä, kuulla, maistaa ja tuntea. Utsjoella käytetään edelleen perinteistä lapinpukua monissa juhlissa ja tapahtumissa. Utsjoen kuntaan kuuluu kolme kylää - Utsjoki, Karigasniemi ja Nuorgam.

Utsjoki

Jokainen vierailu Rukalle ja Kuusamoon on uuden seikkailun alku. Täällä ainutlaatuiset elämykset yhdistyvät vuodenaikojen vaihteluihin. Monet, jotka ovat jo kokeneet joko talven taian tai kesäloman täällä, suunnittelevat jo seuraavaa matkaansa Kuusamon henkeäsalpaavaan luontoon.

Ruka

Maagiset talviyöt, kristallinkirkkaat vedet, yötön yö ja värikäs ruska. Kuusamon alueen kauniista luonnosta ja unohtumattomista elämyksistä voit nauttia vuoden ympäri.

Kuusamo

Posion luonto tarjoaa upeat puitteet seikkailuille läpi vuoden. Jos etsit helposti saavutettavissa olevia, turvallisia ja perheystävällisiä luontokohteita Posio on oikea kohde sinulle. Taianomainen Korouoman kanjoni, Riisitunturin lumesta notkuvat puut, Livojärven valkoiset hiekkarannat ja Kirintövaaran vaellusreitit vievät sinut maisemiin ja seikkailuihin, jotka eivät unohdu koskaan.

Posio

Muonio on ainutlaatuinen matkakohde luonnonystäville ja harrastajille ympäri vuoden. Muonio sijaitsee Lapissa, napapiirin yläpuolella Suomen ja Ruotsin rajan tuntumassa. Muonion alueella on yli 20 tunturia, yli 200 järveä, maailman puhtain ilma ja 8 vuodenaikaa. Muoniossa voit rentoutua ja hengittää.

Muonio

Ranuanjärveen nojaava Etelä-Lapissa sijaitseva Ranua on tunnettu eläinpuistostaan ja kesäisestä hillatoristaan. Ranuaa ympäröivät metsät ja järvet ovat helposti saavutettavissa ja Ranuan sijainti Rovaniemeltä etelään tarjoaa hyvät kulkuyhteydet ja palvelut.

Ranua

Perämeren Pohjois-osassa, Ruotsin rajan tuntumassa sijaitsee Kemi. Kemi on tunnettu maailman suurimmasta lumilinnasta ja jäänmurtaja Samposta. Palkitun majoitustarjonnan, meren äärellä sijaitsevien vanhojen puisten rakennusten, loisteliaiden nähtävyyksien ja kätevien matkustus yhteyksien vuoksi - lentäen, junalla tai autolla - Kemi on todella Perämeren helmi.

Kemi

Patikoi tunturin laelta toiselle Suomen vanhimmalla vaellusreitillä. Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa nautit patikoinnista tai hiihdosta Lapin ihmeellisessä luonnossa kuitenkin hyvien palvelujen ympäröimänä. Tässä osassa Lappia hengität maailman puhtainta ilmaa ja pimeinä öinä ihailet värikkäitä revontulia.

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Seikkailu alkaa Pyhältä. Pyhä tunnetaan rinteistä, takamaastoista, Pyhä-Luosto kansallispuistosta ja uskomattoman kauniista tunturimaisemasta. Tunturimaisema kätkee sisäänsä monta tarinaa ja pienellä vaivalla siitä voi löytyä itsellesi uusia, aiemmin kokematta jääneitä paikkoja. Koe Pyhän huippu ja muut lähitunturit, vietä nuotiohetki ystävien kanssa ja yövy tähtitaivaan alla.

Pyhä

Luosto on pieni ja rauhallinen tunturikeskus. Luosto on erinomainen tukikohta luonnossaliikkumiselle Pyhä-Luoston kansallispuistossa tai erilaisille aktiviteeteille. Alueen nähtävyyksiin lukeutuu ainutlaatuinen Ametistikaivos.

Luosto

Salla sijaitsee Itä-Lapissa keskellä koskematonta luontoa. Täällä voit kokea niin luonnon kauneutta kuin sodan jättämiä jälkiä ja erämaan muovaamaa identiteettiä.

Salla

Rovaniemi, Joulupukin kotikaupunki, on urbaani keidas keskellä Lapin luontoa. Lapin pääkaupunki on aina ollut kohtaamispaikka, johon on tultu viihtymään. Nykyään kävijöitä houkuttaa yllättävän laaja ravintolatarjonta, korkeatasoiset kulttuurikohteet sekä upeat luonnonilmiöt. Luminen talvi, värikäs syksy, valoisa kevät ja kesän yöttömät yöt ovat kaikki kokemisen arvoisia.

Rovaniemi

Urho Kekkosen kansallispuisto

Oulangan kansallispuisto

Kierrä ja tutustu

Reitit Alueella